Открийте ни и в

Спорт

Евроспорт с нова бранд идентичност за Пьончан 2018

MIKA

публикувано

на

Евроспорт с нова бранд идентичност за Пьончан 2018 26

Евроспорт разкри своето ново лого, посветено на Зимни олимпийски игри Пьончан 2018 – първите олимпийски игри, които каналът ще покаже в ролята си на Дом на олимпийските игри в Европа.

Олимпийското лого на Евроспорт очертава настъпването на една нова ера за номер едно спортна дестинация в Европа и за олимпийските игри – най-значимото спортно събитие в световен мащаб. Логото ще фигурира по всички канали и платформи на Евроспорт в периода на подготовка и по време на Олимпийските игри през 2018 г.

Новото лого обединява традиционното лого на Евроспорт и начина на изписване на Пьончан 2018 и е подчертано с емблематичните олимпийски кръгове. Трите лога са разположени под силует на планина – традиционната локация на зимните олимпийски игри. Силуетът е сводест и следва формата на олимпийските кръгове. Той ще бъде наличен в няколко разновидности в различни палитри и ще изразява духа на модерната корейска поп култура.

„Като новия Дом на олимпийските игри в Европа и горд партньор на най-значимото спортно събитие в света, ние искаме Евроспорт да се асоциира с олимпийските игри при всяка възможност. Тази нова бранд идентичност представя духа на Южна Корея. Надяваме се тя да стане разпознаваема сред всички фенове и да бъде отличителен белег от нашата програма за Пьончан 2018.“, каза Питър Хътън, главен изпълнителен директор на Евроспорт.

„По-малко от година до Пьончан 2018, нашето пътешествие, целящо да преобрази зрителското преживяване по време на олимпийските игри и да достигне до повече хора в Европа и на повече екрани от когато и да било, се развива добре. Отдадени сме на усилията да предоставим на феновете нещо изцяло различно, да им дадем възможност да проследят историята на всеки местен герой, всеки спорт и всеки момент, който е важен за тях. Чувстваме се в идеалната позиция да постигнем това, като посвещаваме над половината от програмата си на олимпийските игри, показвайки в нея две трети олимпийски спортове.“, добави още той.

В подготовката си за Зимни олимпийски игри 2018, Евроспорт ще излъчи повече от 100 събития на живо и по заявка, като ще осигури на зрителите достъп на всяко устройство и по всяко време. Каналът ще превърне Пьончан 2018 в най-дигиталните олимпийски игри на територията на Европа, като улови всеки момент на действие за зрителите и ги привлече към своите дигитални  и социални платформи (включително Eurosport.com).

Discovery Communications държи правата за ексклузивно мултимедийно излъчване на олимпийските игри в периода 2018 – 2024 г. в 50 страни на територията на Европа. Споразумението с Международния олимпийски комитет беше обявено през юни 2015 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Събития

Wings for Life World Run 2021 завърши с рекорден брой участници

MIKA

публикувано

на

от

Wings for Life World Run 2021 завърши с рекорден брой участници 27

снимка: Ивайло Дончев

От започването на инициативата, 2021 е годината, която бележи рекорден брой участници в най-голямото бягане с кауза – Wings for Life World Run. 184 236 човека от цял свят бягаха едновременно на 9-ти май и дариха 4,1мил евро за намиране на лек за хора с гръбначно-мозъчни травми.

В България се включиха 614 човека, което е и рекорден брой за страната след стартирането на инициативата на местна почва през 2017г. Заедно успяхме да избягаме 3 254, 53 km, а средната дължина на пробег в страната е била 9,6 km.

Глобален победител при мъже стана шведът Арон Андерсън с 66,8 преминати километра. Това е третата победа на Андерсън в състезанието след като углави класацията през 2017 и 2018 година.

При жените най-дълго ръзстояние избяга рускинята Нина Зарина (60,2 km), която застана начело на състезанието за трета поредна година

Андерсън споделя: “За мен, като човек в инвалидна количка, е наистина невероятно, че 180 000 човека решиха да се включат и да помогнат на учените да намерят лек за хората с гръбначни проблеми. Това носи невероятно много радост и щастие в сърцето ми и се радвам да бъда част от тази инициатива. Искам дълбоко да благодаря на всички бегачи, които допринесоха за това.”

“Броят на участниците е много по-голям отколкото някога сме мечтали. Всичко, което мога да кажа е огромно благодаря на всички, които се включиха.”, каза Анита Герхардтер, CEO на неправителствената фондация Wings for Life.

Часът и времевите условия в 151 различни държави, които имаха регистрирани участници варираха от студен дъжд в Ирландия и Испания, през снеговълеж в Норвегия и горещо слънце на Балканите. 1,656,840.79km бяха избягани общо на 9-ти май за тези, които не могат.

Регистрацията за бягането през 2022г. е вече отворена, а датата е 8-ми май

Продължете понататък

Култура

Христо Стоичков в „Неделни нюанси“ по БНТ 2

MIKA

публикувано

на

от

Христо Стоичков в „Неделни нюанси“ по БНТ 2 28

снимка: ПР

Тази неделя (11 април), от 12:30 ч. в предаването „Неделни нюанси“ по БНТ 2 с водещ Симона Пейчева, зрителите ще се срещнат с футболната легенда Христо Стоичков.

В ексклузивно интервю от Маями, Стоичков  ще говори за златните български футболисти от миналото и какво трябва да направят младите таланти, за да ги стигнат.  Футболната легенда разказва и за ролята на водещ в TUDN TV, за която е получил цели шест „Златни глобуса” в телевизията. „Моите успехи са на много хора, не са само мои, те са колективни” – категоричен е Камата, не само за успехите си на терена, но и в телевизията.

Легендарният номер 8, който всички искат да интервюират, споделя как самият той се готви, когато влиза в роля на задаващ въпросите, особено щом става дума за големи имена в световния футбол, като самия него. Вижте в неделя с кого е правил интервюта и филми.

Христо Стоичков с умиление споделя за емоцията да бъдеш дядо, какво обичат да правят заедно с малката Мия и какво е за него България.

Гледайте „Неделни нюанси“ тази неделя, 11 април 2021 г. от 12:30 ч. по БНТ.

Продължете понататък

Горещо