Connect with us

Спорт

Евроспорт ще излъчва ексклузивно пилотното издание на сериите по колоездене „Шест дни“

Avatar

Публикувано

на

Six Days 1 1

Евроспорт ще излъчи пилотния сезон на сериите “Шест дни“ – новата поредица състезания по колоездене на писта от световно ниво. „Домът на колоезденето“  притежава световните права за излъчване и  ще работи съвместно с организаторите за по-широко отразяване на сериите чрез стратегически споразумения за преотстъпване на права за излъчване с местни оператори по света.

Сериите „Шест дни“ са собственост и се управляват от Madison Sports Group и ще включват едни от най-добрите професионални колоездачи в света като Марк Кавендиш и сър Брадли Уигинс, белгийците Кени де Кетеле и Морино де Пау, както и френското дуо Морган Нейски и Бенджамин Тома. Форматът е иновативен и ще осигури празнична атмосфера със страхотна музика и забавления, които ще допринесат за фона на драматичните действия по пистата.

Първото събитие ще се състои на 25-и октомври във велопарка “Лий вали“, домът на колоезденето на писта по време на олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Други състезания от сериите включват градовете Амстердам, Берлин и Копенхаген, като финалната надпревара ще се състои в Палма де Майорка.

„Сериите „Шест дни“ без съмнение откриха своя естествен дом в Евроспорт, където поддържаме страстта на феновете през цялата година с ненадминат календар за колоездене на световно ниво.

 “Винаги търсим иновативност в спорта, като използваме добавена реалност, за да обясним тънкостите на колоезденето, или пък като създаваме първият по рода си 360° VR филм, заснет по време на оспорвано състезание по колоездене.  Предвид ангажимента ни да намерим нови начини да доближим феновете до спорта, който обичат, сме особено ентусиазирани да си партнираме със сериите „Шест дни“ и да подкрепим амбицията им да трансформират колоезденето на писта”, заяви Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт.

Advertisement

six_days-2

 “Сериите „Шест дни“ ще осъвременят една дисциплина с фантастична история и да имаме качествен партньор за излъчването ѝ е от жизненоважно значение. Евроспорт познава всички страни на колоезденето и е безспорно най-добрият партньор за пилотното събитие. Преобразихме сериите и ги направихме по-завладяващи, по-вълнуващи и по-достъпни за зрителите, независимо дали са на място или гледат от домовете си. Нямаме търпение да започнем“, допълни Марк Дарбон, изпълнителен директор на Madison Sports Group.

Както показва името “Шест дни“ се провеждат в рамките на шест последователни дни, в които отборите, съставени от по двама души, ще се състезават в различни дисциплини за спринт и издръжливост в опита си да станат шампиони. В основата е състезанието Мадисън, където колоездачите се изтласкват един друг и създават едно наистина завладяващо тактическо състезание.

Освен състезанието за мъже, паралелно ще се проведе и надпреварата за жени, като се предвижда и двете категории колоездачи да се борят за класиране на еднократния грандиозен финал в Палма де Майорка на 17 март 2017 г.

Партньорството със сериите „Шест дни“ ще позволи да се инициират различни продукции, които да позволят на феновете да се докоснат до състезанията – инсталирани камери на колелата, информация за скоростта на колоездачите в реално време, за пулса и ритъма им. За първи път по време на колоездене на писта ще бъде интегрирано локализиране на всеки колоездач, за да може състезанието да бъде проследено по-близо от всякога.

Сериите ще бъдат излъчвани по каналите и платформите на Евроспорт, включително и на Eurosport Player, където феновете ще могат  да се възползват от ексклузивно съдържание на живо и по заявка.

Advertisement

Пълният календар за Сериите 2016/17 е:

•         Лондон: 25 – 30 октомври 2016

•         Амстердам: 6 – 11 декември 2016

•         Берлин: 19 – 24 януари 2017

•         Копенхаген: 26 – 31 януари 2017

Advertisement

•         Палма де Майорка (финал): 17 март 2017

 

Първото живо включване от Лондон в българския ефир на Евроспорт е на 25-и октомври, вторник, от 21:30 по Евроспорт 1.

Утвърдил безспорната си позиция като дом на колоезденето,  Евроспорт ще излъчи и трите големи тур-а, включително Тур дьо Франс и всички пет „Монумента“. Пример за иновациите, които се прилагат в колоезденето, е първият 360°  VR филм, заснет по време на оспорвано състезание по колоездене, който Евроспорт излъчи миналия месец.  Кадрите бяха заснети по време на Ла Вуелта-та и споделени с феновете чрез приложението Eurosport VR.

Повече информация за Six Day Series можете да намерите на http://sixday.com/.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement