Connect with us

Музика

Еднодневен безплатен младежки фестивал на 24 май в „Маймунарника“ !

Avatar

Публикувано

на

Heartz beat

снимка: Heartz Beat, PR

На 24 май в Борисовата градина Фондация “Тротоара” представя за първи път напълно безплатен, забавен и вдъхновяващ “T.R.A.P. Fest Open Air: Музика, Творчество, Вдъхновение“. Еднодневният фестивал е част от поредицата събития  организирани от “Тротоара”, предназначени за младежи до и над 18 годишна възраст. Началото е в 11.00 ч., когато в клуб “Маймунарника” в Борисовата градина на открито ще стартират различни по теми, стил и вдъхновение работилници. Те ще са обособени по зони така, че младите хора с различни интереси да открият по нещо за себе си, да опитат и се докоснат до различни видове изкуства, спорт и игри.

T.R.AРаботилниците ще са в областите: хенд-мейд арт, рисуване, музика, актьорско майсторство, танци, литература, настолни игри, екология, велосипеди и други. За ментори са поканени хора с опит и най-вече с желание да работят именно за младите. Младежите ще имат възможност да се включат в творческите дейности и да участват активно в създаването на нещо, което ще могат да си вземат за спомен. Фестивалът ще завърши с много музика с доброволното участие на млади и чувставащи се такива банди, а началото на концерта е от 18.00 ч. Ще чуем групите P.I.F. & Frappe, The Lefties, Leever, Dreg Starz, Heartz Beat, а вероятно ще се присъединят и още млади банди, които в лицето на Фондация “Тротоара” ще намерят съмишленик и възможност за изява пред публика.

Входът за “T.R.A.P. Fest Open Air: Музика, Творчество, Вдъхновение “ на 24 май от 11.00 до 22.30 ч в “Маймунарника” е безплатен за всички!

Събитието се организира от Фондация “Тротоара”, чийто екип споделя своята идея и мисия: “Да вдъхновим младите хора да вярват в себе си, да създават, да изграждат ценности, да се развиват като личности и активни членове на своята общност. Вярваме, че младите трябва да бъдат насърчавани да развиват своите умения и таланти, а също активно да откриват нови, като участват в различни програми, проекти и обществени инициативи в областта на музиката, изкуството, литературата, образованието и екологията.”

Фондация “Тротоара” си поставя и амбициозната задача да отвори врати едно различно, ново и напълно безплатно пространство за младите, наречено T.R.A.P. Това е физическо място, където общуването, вдъхновението и творчеството в различни области ще се случват с пълни сили. Място, където ще могат да се провеждат репетиции, срещи, кръжоци, работилници и други дейности – напълно безплатно за тях.

Advertisement

Организаторите и всички участници в събитието на 24 май ще са там на абсолютно доброволни начала. На място ще има поставена кутия за дарения за ремонт на мястото T.R.A.P. и ще се предлагат тениски средствата, от които също ще са за T.R.A.P.

Неговата локация вече е известна, а ТУК можете да видите и как изглежда то преди да стартира ремонта. Част от необходимата сума вече е събрана, а при желание, всеки може да се включи с дарение. Те могат да са в продукти (от строителни фирми и други), т.е. не непременно в пари. Повече вижте ТУК.

Амбицията на “Тротоара” е мястото да е готово и активно в края на м.октомври 2017 г. и ни напомнят, че “всеки който подкрепя младите инвестра в бъдещето”.

За всички активности и проекти на “Тротоара” можете да следите във Facebook – ТУК, в youtube – ТУК.

Страницата на фондацията е: www.trotoara.com

Advertisement

Темите на работилниците:

 • Музика и Ритъм  – участниците ще имат възможност да се опитат да свирят на различни музикални инструменти, да открият ритъма в себе си, да опитат интерактивни игри, свързани със създаване на музика;
 • Актьорско майсторство – ще се запознаят с основни техники в актьорското майсторство и ще се докоснат до театралното изкуство;
 • Боди Марблинг – е най-новият фестивален тренд. Всеки желаещ ще се сдобие с еднодневна татуировка, направена от бои на водна основа, чрез алтернативен метод в рисуването;
 • Направи си настолна игра – всеки ще има възможност да се запознае с настолните игри и да нарисува и създаде своя собствена;
 • Литература и стори борд – участниците ще работят по кратък сценарий,  адаптация на известни български творби и ще превърнат всяко произведение в кратък сториборд;  
 • Рисуване с къна – ще се докоснат до това изкуство;
 • Велоработилница – младежите ще получат основни знания и практика за това как се настройва велосипед;
 • Ирландски танци – уъркшоп по ирландски танци;
 • Как се пее караоке – основните техники при пеенето на караоке, както и как се използва микрофон;
 • Астрономия – на място в “Маймунарника” ще има поставен телескоп и гостите ще имат възможност да видят небесните тела;
 • Изработка на хенд-мейд неща – гривни, чанти, кукли, обици, украшения, дрехи, кецове, магнити, които всеки ще може да направи сам от отпадъчни и други материали.

Програма – концерт:

 • 18:00 – 18:20 – Heartz Beat
 • 18:35 – 19:10 – Leever
 • 19:25 – 20:10 – Dreg Starz
 • 20:25 – 21:20 – The Lefties
 • 21:35 – 22:30 – P.I.F.

 

   На място ще има и томбола с поощрителни награди, а следващото интересно събитие-проект на “Тротоара” ще е организиране на Фотографски конкурс за младежи до 18 годишна възраст /от 10 май до 9 юли 2017г/ и Фото изложба с най-добрите форографии.

Continue Reading
Advertisement