Открийте ни и в

Общество

Ей Джей Фин и Венсан Винел – гости на „Варна Лит“ 2018

Avatar

публикувано

на

Ей Джей Фин и Венсан Винел – гости на „Варна Лит“ 2018 141

Боксовa среща, волейболен мач и среща с някои от най-знаковите писатели и журналисти стартират програмата на най-цветния фест.

 „Варна Лит“ 2018 – второто издание на международния литературен фестивал, който обединява писатели, журналисти, художници, музиканти, театрали и общественици, и тази година ще зарадва варненци с разнообразна програма.

КОЙ?

Специални гости на фестивала с над 20 събития навсякъде из Варна тази година ще бъдат писателят Ей Джей Фин, автор на трилъра, изпреварил Дан Браун по продажби и превърнал се в бестселър на „Ню Йорк Таймс“ още с излизането си – „Жената на прозореца“ (изд. „Сиела“), както и Венсан Винел – момчето чудо с български корени и фаворит на френския риалити формат The Voice , чиято книга „Да излезеш от сянката“ (изд. „Колибри“) искрено, непринудено, с хумор и с младежки жар разказва за едно невероятно музикално приключение.

КЪДЕ?

За да покажем, че литературата е неотменима част от ежедневието ни, срещите ни ще започнат в училища, а след това ще продължат навсякъде във Варна – библиотеки, галерии, музеи и различни алтернативни пространства, а съпътстващата програма ще включва дискусии, прожекции, работилници, изложби, концерти на ключови места край морето.

Какво да очаквате от „Варна Лит“ 2018?

  • Приятелска боксова среща и разговор със Захари Карабашлиев;
  • Литературен волейбол. Приятелски мач между автори и гимназисти в двора на СУЕО „Ал. С. Пушкин“;
  • Среща на режисьора Явор Гърдев с възпитаници на варненските театрални школи;
  • Разказване и измисляне – среща с авторите Ей Джей Фин, Теодора Димова, Владимир Зарев, Алек Попов и Захари Карабашлиев;
  • Разказване и истина. Среща с авторите публицисти Светослав Иванов, Георги Тошев, Иво Иванов, Венсан Винел;
  • Среща с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, създателки на сайта maikomila.bg;
  • Концерт около огъня със Стефан Вълдобрев, с участието на Симеон Лютаков;
  • Концерт на Михаела Филева и деца от шлагерно студио „Да“;
  • Прожекция на филма „Възвишение“ и среща с екипа, работил по екранизацията.

И това съвсем не е всичко!

Защото темата на най-цветния фестивал„Разказвачът в мен“ (The Storyteller in Me) – има за цел да увлече всеки един от вас в разказването. А за най-креативните посетители ще има и награди! Конкурсът за най-добро ревю за „Жената на прозореца“, подводно четене и литературен куиз, тематичната изложба и още много други обещават приятни изненади за всеки включил се.

Търсете по-подробна информация на www.varnalit.com.

Нека една добра история започне сега!

Сдружение „МЛФ Варна Лит“ организира фестивала с подкрепата на Общински Фонд „Култура“ на Община Варна, частни дарения и неправителствени организации, бизнес и др.

 

Реклама