Открийте ни и в

Lifestyle

Екипът на МенторМейт надхвърли 600 човека в България

MIKA

публикувано

на

Американската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт вече наброява над 600 човека в екипа си в България. 

МенторМейт в България се разрасна до над 600 човека, които работят по софтуерни проекти в различни сфери, сред които здравеопазване, образование, финанси, търговия, земеделие и други. През 2020 година екипът на МенторМейт успява да нарасне с над 100 души. “Стремим се да даваме две основни неща на хората, работещи при нас, и това са сигурност и стабилност, наред с новите технологии и разнообразието от проекти,” споделя Николай Любчев, Director of Marketing & Talent Acquisition.

Растежът на компанията се дължи както на външни, така и на вътрешни фактори. Погледнато отвън, бизнесът на МенторМейт обхваща разнообразни индустрии, което го прави устойчив на сътресения в икономиката, засягащи определени сектори. “Двигателят в последните години са все по-големи и сериозни корпорации, които ни се довериха да водим тяхната дигитална трансформация. Голяма част от тях са в сферата на здравеопазването, и определено този сектор винаги е бил в основата на растежа ни,”   смята Стефан Цанев, VP of Operations.

Обръщайки поглед навътре, прави впечатление, че МенторМейт инвестира в хората си и в различни инициативи за обучение, което допълнително допринася за растежа на компанията. Тя разполага със собствен модел за обучение, който включва различни компоненти, като технически обучения, курсове за меки умения и работа с клиенти, сертификационни програми и други. Хората в компанията имат достъп и до годишен бюджет за поставяне и постигане на индивидуални цели за повишаване на квалификацията и усъвършенстване на знанията и уменията. “В последните няколко години развихме и програмата си за намиране и обучение на най-добрите 3% млади таланти в България (MentorMate DevCamp), както и партньорската ни мрежа (MentorMate Partner Network), чрез която работим с професионалисти от цял свят,” допълва Стефан Цанев, VP of Operations.

Друг характерен за МенторМейт детайл, който прави компанията толкова успешна, е, че е създадена и се управлява от софтуерни инженери, което води до определен стил и култура на работа – бързо вземане на решения, увеличаване на екипа с точните хора и адаптиране спрямо ситуацията. Стефан Цанев, VP of Operations, споделя: “По този начин управлението на бързия растеж става една идея по-лесно, защото не е концентрирано в група от хора, а се случва навсякъде в организацията, където всеки е лидер.” Според неговите наблюдения растежът на компанията “винаги е бил органичен – клиент по клиент и човек по човек”. “Като компания, която предоставя цялостни услуги по дизайн и разработка на софтуер, фокусът ни към това тази услуга да е с най-добро качество ни помага да надграждаме репутацията си и да печелим доверието на все повече клиенти. Всичките ни постижения са съвкупност от постиженията на всички колеги и за това фокусът ни вътрешно винаги е бил да сме най-добрата софтуерна компания за работа в България чрез разнообразие на технологии и проекти, страхотна екипна работа, работна среда и етика,” казва Стефан Цанев, VP of Operations.

В МенторМейт имат сериозни планове и за бъдещето. През 2021 година целта им е да еволюират в компания, в която гъвкавостта е все по-застъпена и най-добрите инженери да могат да намерят дългосрочно удовлетворение от работата си, независимо къде се намират. “В технически аспект, през 2021 ще развием новото си звено Data & Analytics Center of Excellence, което ще допринесе за това услугата ни да бъде още по-всеобхватна и ще ни превърне в първокласен доставчик на решения за управление и анализ на данни,” споделя Стефан Цанев, VP of Operations.

В компанията планират да продължат да растат с обичайните си темпове и да не спират да работят с иновативни клиенти по значими проекти, които се използват от милиони хора по целия свят.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Банкоматите могат да ускорят икономическото възстановяване след COVID-19

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

АТМ услугите могат да подпомогнат възстановяването на малкия бизнес от кризата, причинена от COVID-19. Това показва проучване на глобалната компания за финансови услуги Euronet. Парите в брой все още са от решаващо значение за успешното функциониране на икономиките и затова ще имат ключова роля в пост-COVID периода. Според изследване на Европейската централна банка от 2020 г., 73% от всички плащания в търговски обекти в Европейския съюз са били кешови.

Експертите от Euronet подчертават необходимостта от въвеждането на иновации и адаптирането към новата реалност, така че възстановяването да бъде ускорено. Такива иновативни подходи могат да бъдат доставка на храна до вратата и без физически контакт, виртуални курсове, онлайн събития и видео конференции, в които дигиталните плащания са силно застъпени. Тези практики биха били работещи за редица бизнеси, но за други, особено малките и средни предприятия, не биха били ефективни. Разработването на системи за дигитални плащания изисква големи суми и затова инсталирането на банкомат наистина би било по-разумната опция, тъй като би гарантирало допълнителен доход от наеми за малкия бизнес (по-специално за магазини, ресторанти, семейни хотели). Според Euronet надеждно ATM устройство, инсталирано в търговски обект, може да допринесе за увеличаването на клиентския поток, което е още един фактор за ускоряване на пост-COVID възстановяването.

Този подход е напълно приложим за българския пазар, където повече от 80% от плащанията са в брой. Също така според скорошно проучване на Европейската централна банка, броят на картовите трансакции у нас е едва 28.8 на глава от населението на година. Така България се нарежда на последно място по този показател от всички страни членки на ЕС. Тези резултати доказват, че парите в брой са от ключово значение не само за местния бизнес, но и за цялото общество. Важно е това да се вземе предвид при обсъждането на потенциални мерки за възстановяване след пандемията.

„Парите в брой остават основно разплащателно средство за българските потребители, особено за по-възрастните и хората с ниски доходи. С нашата мрежа от банкомати в страната искаме да осигурим по-добър достъп до кеш за потребителите, но и да подкрепим малкия бизнес, като му помагаме да увеличи приходите и да се възстанови от кризата, причинена от коронавируса“, каза Калина Стойкин, регионален мениджър на Euronet за България.

Наскоро Euronet стартира мащабна кампания „ATM за общността“, която цели осигуряване на бърз и лесен достъп до пари в брой в отдалечени райони в България. Инициативата ще обхване малки населени места в цялата страна, в които няма банкомати.

За повече информация и запитвания за услугата можете да посетите www.euronetATMs.bg или да се свържете с компанията на email sales-bulgaria@euronetworldwide.com или на следните телефони: 0878598835, 0878958511 и 0878301854.

Продължете понататък

Lifestyle

Университетският театър на НБУ с кампания срещу насилието в училище

MIKA

публикувано

на

от

Университетски театър НБУ и платформа “Артисти за НЕнасилие” стартират „Дни за борба срещу тормоза в училище“ – онлайн кампания срещу агресията сред подрастващите.

Около 30 са случаите на тормоз сред подрастващите, които се регистрират всеки ден. Данните са от официалните доклади на Уницеф.

Това провокира артистите от Нов български университет да предприемат няколко инициативи, с които да насочат вниманието на обществото към проблема.

В Деня за подкрепа на жертвите на престъпления – 22 февруари в YouTube канала на НБУ беше представена видео – инсталацията “Една снимка – милион екрани”. Тя е част от работата на артистите на тема – НЕнасилие на етническа и верска основа. Във видеото се представят и шестте златни правила за пътуване:

  • Никога не тръгвайте на път без поне един добре зареден мобилен телефон!
  • Винаги имайте под ръка лекарства от първа необходимост!
  • Можете да започнете пътуването без да сте предвидили храна, но никога не тръгвайте без вода!
  • На път всички са приятели!
  • Ако пътувате  с деца, вземете всички необходими мерки за обезопасяването им!

Автор е доц. д-р Възкресия Вихърова, концепцията е на Зарко Узунов, а текста, стори борда и видео реализацията са на Петър Танчев.

На 24 февруари, студентите на НБУ и ученици от няколко училища ще отбележат заедно Световния ден на розовата фланелка срещу тормоза в училище. Всеки от тях ще нарисува на розов лист лястовица, която ще бъде публикувана във фейсбук страницата на Университетски театър на НБУ. Така, заедно, ученици и студенти ще дадат знак, че са срещу агресията в училище.

Инициативите се осъществяват по проект “Календар на емпатията” на Фондация “Платформата НЕ” в партньорството с Университетски театър на НБУ и финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

„Дни за борба срещу тормоза в училище“ продължават на 27 февруари, когато в 19 часа, в платформата URBO ще бъде излъчен ZOOM performance “Историята ТИ (ти) в мен”- журналистическа драма, базирана на документални истории, разказани ни от деца и младежи в отговор на въпросите: Удрян ли е шамар… около вас… до вас… заради вас? Натъжавали ли сте някога дете… Обиждали ли сте го? Когато видите блъскащи се деца по коридорите на училището, мислите ли си, че някой трябва да ги дисциплинира? Дали родителите не създават грешния модел на поведение? Може ли детето само да се справи с нарастващия гняв?

Преди началото на “Историята ТИ (ти) в мен” от 18.30 ч. ще бъде излъчено кратко интервю с психолога д-р Ирена Димитрова, директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” в Столична община – за уроците и оцеляването на един училищен психолог и за “анатомията на насилието”!

Гледайте онлайн: https://urboapp.com/bg/e8079-nqma-nevinni-nabludateli

Проектът на Платформата НЕ се реализира в партньорство с НБУ и с подкрепата на МОН, САБ и Столична община и е финансиран от Програма „Кризата като възможност“ на Столична община.

Станете част от инициативите на младите артисти и кажете НЕ на насилието във всичките му форми!

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 4 седмици

BECA|Before Creating Academy представя Александър Карчински

Културапреди 4 седмици

Ново издание на “Утре ме няма” от Лий Чайлд

Културапреди 4 седмици

Изд. ЕРА представя “Загадка в открито море. Пътешествията на Поаро”

Културапреди 4 седмици

Изд Колибри представя “Съвременна клайнианска психоанализ”

Музикапреди 4 седмици

Теодор Елмазов и Елени Декидис в „Смяна на местата“ по БНТ 2 

Културапреди 4 седмици

Очаквайте „Опашката“ от Захари Карабашлиев 

Lifestyleпреди 4 седмици

Samsung представи най-новите си иновации в областта на отоплението и климатизацията

Обществопреди 4 седмици

Криптовалути или бурканбанк – как управляваме парите си в 21. век

Културапреди 4 седмици

Изд. Сиела представя „Момчето, което последва баща си в Аушвиц” от Джеръми Дронфийлд

Културапреди 4 седмици

Колко мрачни може да са тайните на една двойка след 15 години брак?

Горещо