Открийте ни и в

Lifestyle

Екипът на МенторМейт надхвърли 600 човека в България

MIKA

публикувано

на

Екипът на МенторМейт надхвърли 600 човека в България 26

Американската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт вече наброява над 600 човека в екипа си в България. 

МенторМейт в България се разрасна до над 600 човека, които работят по софтуерни проекти в различни сфери, сред които здравеопазване, образование, финанси, търговия, земеделие и други. През 2020 година екипът на МенторМейт успява да нарасне с над 100 души. “Стремим се да даваме две основни неща на хората, работещи при нас, и това са сигурност и стабилност, наред с новите технологии и разнообразието от проекти,” споделя Николай Любчев, Director of Marketing & Talent Acquisition.

Растежът на компанията се дължи както на външни, така и на вътрешни фактори. Погледнато отвън, бизнесът на МенторМейт обхваща разнообразни индустрии, което го прави устойчив на сътресения в икономиката, засягащи определени сектори. “Двигателят в последните години са все по-големи и сериозни корпорации, които ни се довериха да водим тяхната дигитална трансформация. Голяма част от тях са в сферата на здравеопазването, и определено този сектор винаги е бил в основата на растежа ни,”   смята Стефан Цанев, VP of Operations.

Обръщайки поглед навътре, прави впечатление, че МенторМейт инвестира в хората си и в различни инициативи за обучение, което допълнително допринася за растежа на компанията. Тя разполага със собствен модел за обучение, който включва различни компоненти, като технически обучения, курсове за меки умения и работа с клиенти, сертификационни програми и други. Хората в компанията имат достъп и до годишен бюджет за поставяне и постигане на индивидуални цели за повишаване на квалификацията и усъвършенстване на знанията и уменията. “В последните няколко години развихме и програмата си за намиране и обучение на най-добрите 3% млади таланти в България (MentorMate DevCamp), както и партньорската ни мрежа (MentorMate Partner Network), чрез която работим с професионалисти от цял свят,” допълва Стефан Цанев, VP of Operations.

Друг характерен за МенторМейт детайл, който прави компанията толкова успешна, е, че е създадена и се управлява от софтуерни инженери, което води до определен стил и култура на работа – бързо вземане на решения, увеличаване на екипа с точните хора и адаптиране спрямо ситуацията. Стефан Цанев, VP of Operations, споделя: “По този начин управлението на бързия растеж става една идея по-лесно, защото не е концентрирано в група от хора, а се случва навсякъде в организацията, където всеки е лидер.” Според неговите наблюдения растежът на компанията “винаги е бил органичен – клиент по клиент и човек по човек”. “Като компания, която предоставя цялостни услуги по дизайн и разработка на софтуер, фокусът ни към това тази услуга да е с най-добро качество ни помага да надграждаме репутацията си и да печелим доверието на все повече клиенти. Всичките ни постижения са съвкупност от постиженията на всички колеги и за това фокусът ни вътрешно винаги е бил да сме най-добрата софтуерна компания за работа в България чрез разнообразие на технологии и проекти, страхотна екипна работа, работна среда и етика,” казва Стефан Цанев, VP of Operations.

В МенторМейт имат сериозни планове и за бъдещето. През 2021 година целта им е да еволюират в компания, в която гъвкавостта е все по-застъпена и най-добрите инженери да могат да намерят дългосрочно удовлетворение от работата си, независимо къде се намират. “В технически аспект, през 2021 ще развием новото си звено Data & Analytics Center of Excellence, което ще допринесе за това услугата ни да бъде още по-всеобхватна и ще ни превърне в първокласен доставчик на решения за управление и анализ на данни,” споделя Стефан Цанев, VP of Operations.

В компанията планират да продължат да растат с обичайните си темпове и да не спират да работят с иновативни клиенти по значими проекти, които се използват от милиони хора по целия свят.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

MIKA

публикувано

на

от

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 27

снимка: ПР

Младост, красота, професионализъм, отдаденост, страст – това са само част от думите, с които можем да определим младата гримьорка, Никол Бойчева. С открит интерес наблюдаваме снимките в нейната медия – красива дама със съвършен грим, изпипан до последния детайл и широка усмивка, грееща на лицето ѝ.

Никол е втора година студент в един от най-престижните университети в България – Нов Български Университет. Как съчетава образованието с работата, какви предизвикателства среща по пътя в кариерата си и други интересни факти от професионалния ѝ живот ще разберете в следната статия.

Никол е един обикновен човек. Никога не е смятала себе си за нещо повече от другите. Тя е една много цветна личност, с изключително много интереси и мечти, както си личи от гримовете, които прави.

Създаването на NSB Beauty крие много интересна история. Самата инстаграм страница @_nsb_beauty_, е създадена в началото на първата Ковид карантина(2020г.). Тогава Никол решила да покаже публично страстта си към грима. Тъй като разполагала с много свободно време, е имала възможност да изпробва някои нови неща, както и да експериментира с многообразни визии. Така стремежът ѝ да става по-добра се усилвал с всяка следваща визия.

Опитвах се да усъвършенствам уменията си, да изпробвам нови техники и многобройни цветове. От там много хора се свързаха с мен, за да направя техния дневен или арт грим.“.

Любовта и страстта на госпожица Бойчева към грима се появили преди няколко години. Както всички нас, тя е започнала да учи как да се гримира от клипове в YouTube и статии в различни женски списания. И като всяко начало – не е било лесно и не винаги грима е изглеждал добре. Тя споделя, че чрез грима, успява да покажа себе си и колко цветна личност е. Рисуването върху лицето ѝ и експериментирането с различни визии, помага на вътрешното ѝ Аз да излезе наяве. Професионално започнала да се занимава с грим със започването на пандемията миналата година. Тогава е намерила време да преоткрие себе си и своята любов към грима.

Предизвикателствата в нейната професия не спират. Никол все още се бори с това да пробие в сферата на гримьорството, но колкото и препятствия да срещне по пътя към успеха, не смята да се отказва.

Талантът и меракът в работата на гримьора вървят ръка за ръка. Бойчева смята себе си за талантлива личност, защото се учи бързо. От дете проявява творчески заложби – рисува добре и обича да твори различни неща с ръцете си.

За талантливата гримьорка работата е удоволствие. Тя може да направи от всеки грим изкуство и да накара всеки неин клиент да се почувства специален и да получи грима, за който винаги си е мечтал, дори и по-добър. Тя е амбициозна, млада и готова за нови предизвикателства.

Продължете понататък

Lifestyle

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

MIKA

публикувано

на

от

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 28

снимка: ПР

За първи път заедно на сцена ще се срещнат гласът на космическото момиче Керана и виртуозната цигулка на Васко Василев

Композицията е създадена специално за събитието, което тази година под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите, и ще бъде изпълнена на живо за първи път по време на официалната церемония по връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния театър.

Идеята Керана и Васко Василев да се съберат в обща песен идва спонтанно, а  предизвикателството да работят заедно в своеобразен дует се оказва истинско вдъхновение и за двамата. „Едно“ е по текст и музика на Керана, която успя да се докаже като изключително многопластов артист не само чрез успеха на  алтернативната рок група „Керана и космонавтите“, но и чрез едноименната роля на Евита в мюзикъла на Опера Пловдив. Васко Василев пък се оказа, че е наредил целият си график по датата на церемонията и пристига буквално за няколко часа в страната.

От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да участвам в церемонията на наградите ИКАР и все не успявахме да синхронизираме дата, в която да мога. Объркването на всички графици за концерти заради пандемията се оказа добра възможност най-после да се случи тази идея и съм много щастлив, още повече, че ще споделя сцената с такъв зашеметяващ артист като Керана“, споделя Васко Василев.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“.

Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, Астра-Зенека България – подкрепа за Здравния фонд на САБ, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис – България, Lenovo – България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Тип Топ Куриер, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“.

Продължете понататък
Скандал, който свали правителство 39
Кинопреди 4 седмици

Скандал, който свали правителство

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 40
Културапреди 4 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 4 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 4 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 4 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 4 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 45
Телевизияпреди 4 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 4 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 47
Обществопреди 4 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 4 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо