Connect with us

Музика

Елвис Пресли е най-успешният солов изпълнител във Великобритания за всички времена

Avatar

Публикувано

на

EP Photo 1 Credit Elvis Presley Enterprises

снимка: Elvis Presley Enterprises

Елвис Пресли се превърна в най-успешния солов изпълнител във Великобритания за всички времена. Официалната статистика сочи, че новият проект със записи на Елвис „The Wonder Of You: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra“ (издаден у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music), който дебютира на върха на чарта, е 13-ят поред албум на Краля на рок музиката. Това е резултат, който го превръща в най-успешния солов изпълнител на Острова. „The Wonder Of You“ се пребори с конкуренцията в лицето на новите албуми на Майкъл Бубле и Лейди Гага и с продажби от 63,505 копия в премиерната седмица оглави класацията.

В класацията на най-успешните солови артисти Елвис изпревари материалното момиче Мадона, която водеше до момента с 12 номер едно албума, а след нея са покойната легенда Дейвид Бауи (с 11 албума номер едно в чарта) и Роби Уилямс със същия резултат; Топ 5 на най-големите в музиката се допълва от Краля на поп музиката – Майкъл Джексън – с десет албума, заставали на върха на британския чарт.

Това изключително постижение идва 40 години след смъртта на Елвис Пресли. По повод първото място в класацията изпълнителният продуцент на албума, Присила Пресли, даде следното изявление:

„Знам, че Елвис щеше да бъде дълбоко признателен за успеха на този албум. Гордея се, че той продължава да вълнува хората и те го носят в сърцата си. Благодаря на феновете във Великобритания, които с подкрепата си дават нов живот на музикалното му наследство. Надявам се, че ще продължат да слушат и обичат музиката на Елвис толкова много, колкото и аз“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement