Connect with us

Lifestyle

Електронна винетка – не е грях да си плащаш за качество

Avatar

Публикувано

на

Онова, което човек с абсолютна сигурност може да отбележи за българина, е неговата вечна борба със законите. Нашият народ е загубил много години от своето развитие, в които постоянно е търсил вратички в законодателството.

Вярно е, че има пропуски в законите, но това оправдава ли българския гражданин? Нужно ли е да се възползваме непременно от всяка възможност „да прецакаме системата“?

Трябва да пораснем като народ!

Не е никак приятно по новините постоянно да се чува как за пореден път някой човек не е платил такса за винетен стикер, а използва междуградски пътища или такива, част от международната пътна мрежа. Това говори само за едно – системата не е достатъчно добра и спешно ѝ трябва промяна.

Докато българите смятат парите, дадени за винетка, за грешни, то няма как да имаме качествена поддръжка на пътищата. Жалко е, обаче, че сякаш все по-малко хора оценяват това като съществуващ проблем и все повече се подлъгват към това да пътуват гратис.

Advertisement

Защо всички казват, че е толкова важно да се плащат винетки?

Отговорът на въпроса е пред очите ни. Правилно е първо да се тръгне от зародиша на проблема и да се погледне дали е дадена пълна и акуратна информация за всички хора, които искат да си закупят винетен стикер.

Тук е и моментът да се каже, че на сайта на Vinetki.bg ще получите бързо, лесно и удобно достатъчна информация за това как, къде и защо може и трябва да си закупите винетка за вашия вид автомобил. Преди покупката му, ще бъдете известени за дължимата сума и ще можете съвсем лесно да пресметнете разходите си.

Къде отиват парите на хората, платили за винетен стикер?

За да си закупите винетка и онлайн, може да посетите сайта Vinetki.bg, откъдето освен информация, ще получите и възможност да получите своята винетка изключително бързо и безпроблемно. Става само за няколко минути.

Advertisement

Те трябва да знаят за какво са дали средствата си, къде отиват, кой ги разпределя и за какво се използват. През последните години България напредна изключително много по отношение на своята републиканска пътна мрежа.

Всички тези усилени ремонтни дейности на второкласните пътища струват на държавата съответните средства. Строежите на широките многолентови магистрали, модерната настилка, хубавите пътни ограждения, изолиращи шума от минаващите в различни посоки коли, поставянето на висок клас светлоотразителни пътни знаци – струват на държавата определени средства.

Уредените кръгови участъци, преразпределящи пътуващите ясно и категорично чрез висококачествени табели – това са все неща, направени в името на комфорта и приятните емоции по време на пътуване – те отново струват на държавата средства за създаването им. Ето защо тези пари трябва да се възвръщат от онези, които ги ползват и се радват на същия онзи комфорт.

Нека спрем да се съмняваме в правотата на решението си всеки път, в който си закупим винетен стикер. Направете го за България и нейната пътна мрежа.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement