Открийте ни и в

Музика

Елена Сиракова представя дебютен мини албум и ново видео 

MIKA

публикувано

на

снимка: Любов Череш

Тази странна и доста трудна за българските артисти 2020 година за певицата Елена Сиракова е наситена с много важни и вълнуващи събития. В нея тя стана един от четиримата финалисти в тазгодишното издание на “Гласът на България”, изнесе няколко изцяло авторски концерта и подгря един от концертите на Графа на стадион “Юнак” със свои песни. Преди месец Белослава избра именно нея да бъде младият артист, когото да представи в акустичния си лайв в предаването “БГ Версия”, а сега през ноември Елена Сиракова представя дебютния си мини албум “ГАЛАКТИКИ”. Пилотният сингъл от него се казва “[08:20] ТИ СИ” и излиза с динамично танцово видео с препратки към “Матрицата” и виртуалната реалност. Продукцията е подкрепена от Sony Bulgaria и във видеото са използвани актуални аудио продукти, снабдени с най-новите технологии на компанията. Режисьор на клипа е Бианка Хинова, зад камерата е един от най-добрите български оператори – Александър Станишев, а монтажът е дело на Десислава Петрова.

Когато написва “ТИ СИ”, Елена знае, че точно Trombobby е човекът, който трябва да направи аранжимента. Тя му изпраща демо-запис на идеята си и още на следващия ден получава от него аранжимент, в който тя се влюбва от първо слушане. След този успешен старт, двамата само за месец създават и другите 5 парчета от “ГАЛАКТИКИ”.

Албумът е реализиран със съдействието на Национален фонд “Култура”, програма “Творчески инициативи” и съдържа шест песни по текст и музика на Елена Сиракова, аранжиментите са на Божидар Василев – Trombobby, а мастерингът е дело на Юлиан Янев JJ Mastering Studio.

 

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Културапреди 3 часа

Излиза “Малка история на религията” от Ричард Холоуей

Lifestyleпреди 4 часа

Представят нов документален филм за Левски в предаването „Рецепта за култура“ по БНТ 2

Културапреди 5 часа

Нова платформа събира Акико Накаяма от Япония с български артисти

Кинопреди 6 часа

“Бебе Бос: Семейни работи” с първи трейлър!

Музикапреди 6 часа

Митко Павлов в „Моят плейлист“ по БНТ 1

Музикапреди 7 часа

KISS ще изпратят 2020 с най-зрелищния концерт на годината

Културапреди 7 часа

Салман Рушди, Едгар Керет и Селя Ахава на Софийския международен литературен фестивал 2020

Културапреди 8 часа

„Долу сред вейки и кости” – втората книга от култовата поредица „Своенравните деца” вече е на пазара

Културапреди 23 часа

Джеймс Джойс през погледа на Една О’Брайън

Обществопреди 23 часа

Магазините на А1 остават отворени и при по-строгите противоепидемични мерки

Горещо