Connect with us

Lifestyle

Емблематични кафета на Lavazza в нови въглеродно неутрални капсули, съвместими с машини Nespresso*

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Qualità Oro, ¡Tierra! For Planet, Espresso Maestro Classico, Espresso Maestro Ristretto, Espresso Maestro Intenso, Espresso Maestro Lungo и Espresso Maestro Dek вече се предлагат в алуминиеви капсули, съвместими с Nespresso* машини, които съчетават превъзходния вкус на еспресо с нулево въглеродно въздействие**

Страстта на Lavazza към превъзходния вкус, устойчивостта и иновациите се срещат в новите алуминиеви капсули, съвместими с кафе машини Nespresso*. Те са налични вече и в България и са посветени на емблематичните блендове, които разкриват историята и опита на компанията от Торино в изкуството на смесването на кафе.

Qualità Oro, ¡Tierra! For Planet, Espresso Maestro Classico, Espresso Maestro Ristretto, Espresso Maestro Intenso, Espresso Maestro Lungo и Espresso Maestro Dek са първата гама на марката от алуминиеви и въглеродно-неутрални** капсули, които компенсират емисиите на въглероден диоксид. Нов важен момент в ангажимента на Lavazza към по-добър свят, като не само произвежда кафе, а създава цялостен кръг с икономическа, социална и екологична стойност.

снимка: ПР

Advertisement

Емблематичните брандове на Lavazza идват облечени в алуминий, за да предложат неподражаем аромат и качество на най-добрите смеси на компанията, по начин, по който портебителите да могат да преоткрият удоволствието от любимото си кафе с нулево въглеродно** въздействие.

Опитът, превъзходното смесване и технологията на капсулите работят заедно за по-голямо и по-ефективно уважение към околната среда и планетата.

Пускането на въглеродно неутрални алуминиеви капсули, съвместими с Nespresso* машини, е в съответствие с дългосрочната програма на Lavazza Group „Пътна карта до Нулата“, която започна с намаляване на емисиите по цялата верига на стойността на Lavazza, от отглеждането на кафе и всички междинни продуктови фази до края на жизнения цикъл. Осъзнавайки, че е невъзможно напълно да се намалят всички емисии, Lavazza реши да компенсира своите остатъчни въглеродни емисии, които не могат да бъдат намалени.

Първият етап беше реализиран през 2020 г. с компенсиране на директните емисии от всички производствени съоръжения и търговски офиси на Lavazza Group. „Пътна карта към Нулата“ е в съответствие с приемането от Групата на Целите за устойчиво развитие на ООН и по-специално Цел 12 (отговорно потребление и производство) и Цел 13 (борба с изменението на климата). Крайната цел е да се постигне пълна въглеродна неутралност чрез компенсиране на всички преки и непреки емисии, т.е. всички емисии, генерирани по цялата верига на стойността, от отглеждането на зелено кафе до опаковането и от разпространението на крайния продукт до неговата употреба и изхвърляне.

Новата гама от съвместими капсули на Lavazza е стъпка към компенсирането на индиректните емисии по цялата верига на доставки, както нагоре, така и надолу по веригата на операциите на Групата.

Advertisement

Проектът, избран за компенсиране на емисиите от тези капсули, е MADRE DE DIOS, стартиран в Перу, за да защити горите Madre de Diòs от човешки селища, като по този начин защити местното биоразнообразие, както и да подкрепи местните местни общности, чието оцеляване зависи от гората. Сертифициран съгласно два изключително взискателни международни стандарта като Verified Carbon Standard (VCS) и Climate, Community & Biodiversity Standards (CCB Gold), през последните 38 години, проектът е създал 470 работни места (100% от служителите са перуанци) за защита на района и разработване на практики за устойчиво горско стопанство, както и опазване на около 100 000 хектара тропически гори на Амазонка чрез наблюдение на 35 застрашени вида. Той защитава местните общности Yine и Huitoto и досега е помогнал да се спестят до 25 000 тона въглероден диоксид.

Седем ембелматични кафе смеси, които да задоволят различните вкусове на всички любители на кафе:

  • Qualità Oro: елегантно, с плодови и флорални нотки. Най-добрите кафеени зърна Aрабика от Централна и Южна Америка. Подбрани, смесени и изпечени до съвършенство. Резултатът е симфония от най-добрите зърна Арабика, обогатени с плодови и флорални нотки.
  • ¡Tierra! For Planet: устойчиво и с плодови нотки. Арабика от Централна и Южна Америка с намек за бисквити. Умерено изпечено за мек послевкус на шоколад. ¡Tierra! For Planet отразява ангажимента на Фондация Лаваца към обучение на фермерите в агрикултурни техники, които управляват въздействието върху изменението на климата.
  • Espresso Maestro Classico: зърнени нотки, балансирани с лека киселинност и послевкус на бисквити. 100% Арабика от Централна и Южна Америка. Черпейки вдъхновение от италианските оживени градове, селекцията кафеени зърна, смесването им и изпичането им е чист израз на майсторство.
  • Espresso Maestro Ristretto: интензивно и плътно, с нотки на шоколад и карамел. Балансиран микс от Арабика и Робуста. По-малкото е повече, дори за кафе: насладете се колко интензивно може да бъде едно изживяване в такава малка чаша.
  • Espresso Maestro Intenso: интензивно и плътно с нотки на дърво и подправки, лек послевкус на какао и сушени плодове. Може ли дъх да бъде капсулиран? Espresso Maestro Intenso включва аромати от земята, където горите дишат дълбоко, а какаовите зърна разпростират интензивния си аромат. Майсторите ни знаят как да Ви накарат да се насладите на такова сетивно пътешествие.
  • Espresso Maestro Lungo: сладка и ароматна 100% Арабика, с флорални и плодови нотки. „Lungo“ означава дълго. Дълъг като ред рози в италианска градина, дълъг като страната ни, почиваща на морето. Не е чудно, ако усетите флорален вкус с плодови нотки, смесени от нашите майстори, за ненадминато дълго кафе изживяване.
  • Espresso Maestro Dek: деликатнo, с нотки на сушени плодове. Тялото на зърната Арабика от Южна Америка. Сладостта на Робуста от Югоизточна Азия. Естествен метод за декофеинизиране, който оставя вкуса непроменен. За заоблено еспресо с кадифена пяна. Безкофеиново с богат вкус. За всички любители на еспресо без кофеин, които търсят целия вкус и класически аромат на кафето.

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот от над 2,3 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на съответните пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. Тя е активна във всички бизнес сектори и има операции на 140 пазара, с 9 производствени предприятия в 6 държави и над 4200 сътрудници по целия свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата.

Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията – сместа кафе – до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността да изпреварваме времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта – икономическа, социална и екологична – която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. „Събуждане за по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

Continue Reading
Advertisement