Открийте ни и в

Култура

ЕРА представя „Моето корейско лято или как заобичах кимчи“

Avatar

публикувано

на

ЕРА представя "Моето корейско лято или как заобичах кимчи" 141

Най-новата книга в каталога на издателство „ЕРА е „Моето корейско лято или как заобичах кимчи“ от Дженифър Баркли. Сюжетът на книгата пренася читателя в Южна Корея, великолепните градски паркове в Сеул, корейската провинция с пищни природни гледки и автентични корейски ястия като бибимбап
и кимчи.

Веднага щом пристига, Дженифър Баркли се залавя да опознае Южна Корея отблизо. Разхожда се из градските паркове в Сеул, качва се до кулата Намсан и се потапя в историята на страната насред кралските палати на династията Чосон. Скоро решава да замени шума на метрополиса със спокойствието и живописта на корейската провинция.

Докато пътува само с раницата на гърба си, Дженифър се наслаждава на пищните природни гледки на Сораксан и вкусва автентични корейски ястия като бибимбап и кимчи. Натъква се на скрити в гората будистки манастири и гостува на непознати, добродушни жители из малките селца по крайбрежието на Пусан. Лека-полека културата и хората, с които се среща, ѝ вдъхват ново усещане за душата на азиатската страна.

Дженифър Баркли е пътешественик и писател. Работи дълги години в литературни агенции преди да основе своя собствена. В момента живее в Гърция.

Реклама