Открийте ни и в

Tехнологии

Етикетните решения на Brother в помощ на транспортните и логистичните  компании 

MIKA

публикувано

на

Етикетните решения на Brother в помощ на транспортните и логистичните  компании  26

снимка: ПР

Въздействието на COVID-19 доведе до бум в онлайн пазаруването. Като се добави и ефектът от редовните годишни пикове в продажбите, става ясно, че транспортните и логистичните компании ще бъдат принудени да се справят с управлението на още по-големи обеми пратки.  

Предвид че 70% от клиентите избират най-евтината опция за доставка1, можете да видите как доставчиците търсят технологични иновации, за да премахнат скъпите и неефективни решения. Въпреки това, докато технологията е на разположение за рационализирането на процесите, някои фирми я възприемат неохотно – като само 28% от транспортните и логистичните компании се описват като „дигитално напреднали“.2

Онлайн пазаруването увеличава броя на пратките 

В обикновена година европейските колетни превозвачи и техните екипи за логистични решения могат да очакват, че ще доставят 9,3 милиарда артикули.3 Но 2020 г. не беше обикновена. Експертите в индустрията смятат, че COVID-19  е ускорил растежа на електронната търговия с 5 години.4  Изследванията подкрепят това, показвайки 74% ръст в онлайн пазаруването от началото на пандемията, като по време на извънредното положение във връзка с коронавируса 45% от възрастните получават повече пратки от преди .5

Но всяка година около 3% от пратките остават недоставени – като най-честата причина за това е, че са изгубени, повредени или с нечетлив етикет. Тъй като всяка година в рамките на Европейския съюз се правят около 4 милиарда онлайн поръчки6, това би означавало, че приблизително 120 милиона от тях не достигат до получателя си заради лошо етикетиране.

Три начина, по които решенията за етикетиране правят реална разлика

Независимо какъв е проблемът, колетите с нечетливи етикети няма да бъдат сортирани правилно и ще трябва да бъдат премахнати от автоматизирания процес на сортиране и да бъдат етикетирани ръчно – така че се нуждаете от решения за етикетиране, които минимизират времето за коригиране на грешките и гарантират, че колетите се доставят бързо и ефективно.

Мобилни етикетни принтери за печат в движение в склада

В натоварена среда способността да се действа бързо и точно е малка, но критична част от създаването на гъвкав и безпроблемен процес на разпределение. Снабдяването на служителите ви с преносими принтери, които могат да носят със себе си, където и да отидат, им дава възможност да печатат етикети на място. Това спестява време, като подобрява процеса на етикетиране, помага на потребителя да коригира грешките на място, правейки го по-бърз и по-точен и като цяло гарантира, че нещата продължават да се движат в натоварените периоди.

Технология за индустриален печат на етикети за нуждите на склада

Разполагането на етикетни принтери на ключови места в склада позволява създаването и отпечатването на трайни транспортни етикети, етикети за палети, предпазни етикети и идентификатори на продукти, когато възникне необходимост.

За решенията на дистрибуторския център и управлението на складовете скоростта на движение на стоките и ротацията са от ключово значение, а за да се случи това надеждната и точна документация е критично важна. Това може да се постигне чрез етикетиране на местоположението и трайни, висококачествени етикети за опаковане и доставка.

Преносими етикетни решения за печат на пътя и в транспортните средства 

Последният етап от доставката е критична част за всички логистични решения. Независимо какво се е случило в предходните фази, това е моментът, в който цялата ви операция получава оценката на клиентите. Осигуряването на преносими и инсталирани в автомобилите принтери дава възможност на доставчиците ви да печатат висококачествени етикети и други документи, например, графици, дневници на шофьора и потвърждения за доставки, докато са в движение. Това позволява по-лесна проследимост и рационализиране на вашите операции по доставка, прави предаването гладко и безпроблемно – и помага да удовлетворите клиентите си.

Продажби чрез онлайн пазари

Онлайн платформите за продажби, които използват баркодове за проследяване на пратките, изискват всяка изпратена кутия да бъде правилно идентифицирана чрез уникален идентификационен етикет, а употребата на специализиран етикетен принтер може да направи етикетирането на партиди по-бързо и по-лесно.

Изборът на устройство с функция за изрязване и печат на баркод ще ви позволи автоматично да извлечете съответния код от системата и да го отпечатате на индивидуални етикети, вместо да разпечатвате на стандартния ви принтер множество етикети на листове A4.

Жизненоважно е етикетите да могат да се сканират и да останат четливи през цялото им пътуване – затова се нуждаете от здрави, висококачествени етикети, които да издържат на тежките условия в процеса на разпространение. Изборът на термопринтер за етикети с разделителна способност 300 dpi или повече ще осигури яснота на вашите баркодове.

За да разберете как Brother може да ви помогне да доставяте пратки по-ефективно чрез набор от технологични услуги за печат, разгледайте нашите специализирани решения за етикетиране в транспортната и логистичната индустрия: https://www.brother.bg/labelling-and-receipts/all-labelling-machines 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития

MIKA

публикувано

на

от

Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития 27

Evalato, българският софтуер за организиране на награди и конкурси, вече предлага и платформа от ново поколение за организиране на виртуални събития. Сред клиентите на Evalato са организации като ООН, WWF, Ройтерс, Zeiss, Червения кръст, Vodafone и още хиляди потребители от целия свят.

“Това, че български софтуер има такъв успех на международния пазар показва, че когато искаш и можеш, държавата не е спирачка и границите не са фактор. Над 60% от клиентите ни са от САЩ и Великобритания. Нашата тайна е проста: безкомпромисно качество и постоянно развитие на продукта на база нуждите на клиентите ни. Собственият ни богат опит като организатори на събития и конкурси също е един от важните фактори за успех – затова и създаваме иновативни, практични и предпочитани решения”, споделя Ованес Ованесян, съосновател на Еvalato.

За разлика от повечето познати решения на пазара за организиране на виртуални събития, които са подходящи най-вече за уебинари и конферентен тип събития, това на Evalato е разработено специално за изложения, кариерни екпота, b2b нетуъркинг събития, бранд активации и други събития, където се търси целенасочена и ефективна връзка между участниците. Платформата поддържа български език и българска валута, както и още 40+ езика и 160+ валути от цял свят.

“Решихме да създадем Evalato Events, подтикнати от нуждата за ефективно и интуитивно решение за виртуални събития, които изискват целенасочени и ползотворни 1:1 срещи между участниците. Затова и създадохме решение, което да се отличава от конкурентите с лесна и бърза регистрация, мачмейкинг технология от ново поколение и несравнимо потребителско изживяване”, коментира Ованес Ованесян, съосновател на Еvalato.

За да научите повече за платформата, посетете https://evalato.com/events/

 

Продължете понататък

Tехнологии

Ексклузивно предложение от Vivacom – PlayStation®5 на специална цена с пакет EON PREMIUM

MIKA

публикувано

на

от

Ексклузивно предложение от Vivacom - PlayStation®5 на специална цена с пакет EON PREMIUM 28

PS5 идва в комплект с втори DualSense™ контролер и 2 игри, а PS5 Digital – с втори DualSense™ контролер и абонамент за 365 дни за PlayStation®Plus

Най-търсената игрова конзола PlayStation®5 отново е налична в търговската мрежа на VIVACOM. Тя се предлага на специална цена в комбинация с пакет EON PREMIUM в магазините на оператора. Само във VIVACOM PS5 идва в комплект с втори DualSense™ контролер и игрите Spiderman Ultimate Edition и Sackboy: A Big adventure, a PS5 Digital е в комплект с втори DualSense™ контролер и абонамент за 365 дни за PlayStation®Plus. Ексклузивната оферта предоставя достъп до още по-реалистично гейминг преживяване с изцяло ново поколение PlayStation® игри и супер бърз интернет в GIGA мрежата на VIVACOM. С пакета EON PREMIUM клиентите могат да се насладят още на иновативната TV платформа и богатото съдържание на EON Видеотека. Количествата от конзолите са лимитирани и са на специална цена с EON PREMIUM, само в магазините на VIVACOM.

Най-новата игрова конзола разкрива пред феновете неподозирани гейминг възможности и се предлага в две версии – модел с Ultra HD Blu-ray драйв и дигитална версия без дисково устройство, която се нарича PlayStation 5 Digital Edition. И двете версии на PS5 използват персонализиран централен и графичен процесор и ултра бързата 825 GB SSD памет, правещи гейминг изживяването още по-пълноценно.

Конзолите предлагат 120Hz честота на опресняване на кадрите за 4K дисплеи и 8K картина за екрани с 4320p резолюция и имат HDR резолюция за още по оживена графика и наситена гама от цветове.

PlayStation®5 е последно поколение игрална конзола, създадена от Sony Interactive Entertainment. Тя има атрактивен и иновативен дизайн и предлага достъп на геймърите до най-желаните нови игри.

Пълна информация за пакетите EON можете да намерите тук: https://www.VIVACOM.bg/bg/eon

 

Продължете понататък
Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития 29
Tехнологиипреди 2 часа

Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития

Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април! 30
Lifestyleпреди 2 часа

Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април!

Ексклузивно предложение от Vivacom - PlayStation®5 на специална цена с пакет EON PREMIUM 31
Tехнологиипреди 2 часа

Ексклузивно предложение от Vivacom – PlayStation®5 на специална цена с пакет EON PREMIUM

Най-добрите балкански вина, отличени на Балканския винен конкурс 2020, в специален каталог 32
Lifestyleпреди 2 часа

Най-добрите балкански вина, отличени на Балканския винен конкурс 2020, в специален каталог

Casual стил за разходка сред природата 33
Lifestyleпреди 2 часа

Casual стил за разходка сред природата

Nathan Dawe с нов сингъл ‘Way Too Long’ с Anne-Marie & MoStack 34
Музикапреди един ден

Nathan Dawe с нов сингъл ‘Way Too Long’ с Anne-Marie & MoStack

„Кратка история на Русия“ от Марк Галеоти – колко знаем наистина за Русия? 35
Културапреди един ден

„Кратка история на Русия“ от Марк Галеоти – колко знаем наистина за Русия?

XPG с три награди Red Dot 2021 36
Tехнологиипреди един ден

XPG с три награди Red Dot 2021

Hanna-Barbera Studios Europe става част от групата от първокласни анимационни студия на WarnerMedia 37
Lifestyleпреди един ден

Hanna-Barbera Studios Europe става част от групата от първокласни анимационни студия на WarnerMedia

Samsung България стартира продажбите на новия The Fram 38
Tехнологиипреди един ден

Samsung България стартира продажбите на новия The Fram

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 40
Културапреди 1 седмица

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Скандал, който свали правителство 41
Кинопреди 1 седмица

Скандал, който свали правителство

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 42
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 43
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama 44
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 45
Lifestyleпреди 1 седмица

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

"Круела" с нов зрелищен трейлър 46
Кинопреди 1 седмица

“Круела” с нов зрелищен трейлър

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 47
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

Пролетните пътешествия на тримата герои от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“ 48
Събитияпреди 1 седмица

Пролетните пътешествия на тримата герои от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

Горещо