Открийте ни и в

Tехнологии

Ефектът на COVID-19 върху света на маркетинга: ключови промени и водещи тенденции

MIKA

публикувано

на

Коронавирус несъмнено е най-често употребяваната дума през последните месеци. По всяка вероятност тя ще оглави и тазгодишната класацията на анализаторската компанията Global Language Monitor, която ежегодно проучва най-употребяваните термини в интернет, медии и социални мрежи. Колкото и да не ни се иска, темата за вируса ще продължи да бъде актуална и през следващите месеци.

Здравната криза оказа въздействие върху редица бизнеси и повлия на потребителското поведение. Импулсивните покупки намаляха и отстъпиха своето място на рационалното пазаруване и спестяване. Потребителите започнаха да използват много повече дигитални устройства и да консумират по-ангажиращо съдържание. Много фирми стартираха безплатни онлайн уроци, тренировъчни програми и обучителни видеа. Събитията на живо се пренесоха във виртуална среда. Редица големи компании първи се възползваха от възможностите за провеждане на онлайн бизнес семинари и конференции. Постепенно тенденцията завладя и сферата на театъра и изкуството и много творци и културни институции започнаха да провеждат онлайн концерти, представления и постановки. Благодарение на съвременните технологии участниците в добилите вече сериозна популярност виртуални събития могат да общуват свободно помежду си и да обменят ценен опит и идеи, независимо че се намират в границите на онлайн пространството. Част от компаниите съкратиха производството си, други изчезнаха, появиха се нови, запълвайки новосъздадени пазарни ниши. Всички тези промени в икономическата среда и условия наложиха тенденцията самият бизнес да се трансформира и да се ориентира към използване на нови маркетингови модели за предлагане на своите продукти и услуги на пазара.

В днешната блог статия ще поставим акцент върху актуалните тенденции в сферата на маркетинга на база нашия професионален опит и водещи изследвания по темата.

Дигиталният маркетинг в условията на засилена онлайн активност 

В условията на световна пандемия и наложена социална изолация потребителите започнаха да прекарват още повече време в дигиталната среда, което доведе до значително увеличение както на консумацията на съдържание, така и на трафика към различни уеб сайтове. Според най-новите проучвания, онлайн потреблението се е  увеличило със 70 на сто, а броят на съобщения във Facebook, Instagram и Whatsapp е нараснал с повече от 60%.  Голям брой компании стартираха дигитални рекламни кампании с цел обявяване на процентни намаления на продукти и услуги или безплатна доставка до клиенти. Маркетингът „от уста на уста“ вече не е достатъчно условие за  популяризиране на бизнеса и за ръст на продажбите. Компании инвестират повече от всякога в SEO-оптимизация и генериране на актуално и полезно за аудиторията съдържание, оптимизирано по ключови думи. Бизнесът се ориентира към изследване на потребителските интереси в социалните канали и предоставяне на актуална и добре поднесена информация. Много компании анонсираха в социалните мрежи какви мерки спазват по време на работа, за да защитят служителите и клиентите си.  Техническите гиганти Facebook и Google обявиха, че ще позволят на служителите си да работят дистанционно до края на годината и ще подпомогнат финансово онези от тях, които имат малки деца и се налага да ги гледат у дома.

Нарастващата роля на ПР в комуникацията между бизнеса и аудиторията

Доскоро леко пренебрегван маркетингов инструмент, в настоящата ситуация ПР-ът придоби важно значение за бизнеса в комуникиране на неговите послания към различни целеви аудитории и разказване на успешни, в много случаи дори вдъхновяващи истории за трансформацията на компаниите и грижата им за клиентите. В непрекъснато променящите се условия през последните месеци ПР специалистите използваха разнообразни инструменти за комуникиране с потребителите и надеждни и достоверни медии, в които да позиционират брандовете и посланията си. Водещ приоритет за хората стана използването на качествени и проверени източници на информация, което направи медиите търсен и желан комуникационен формат от страна на бизнеса. Медиите също откликнаха много бързо и адекватно на ситуацията, предоставяйки редица нови възможности и формати на компаниите за улесняване на тяхната комуникация със заинтересованите публики, от които много бизнеси успешно се възползваха. Поради увеличената значително консумация на медийно съдържание ПР съобщенията достигнаха до огромен брой онлайн публики. Тези тенденции се запазват и към днешна дата.

Всеизвестен факт е, че ПР-ът служи за затвърждаване на репутацията на редица бизнеси по време на криза. Водеща тенденция в момента е създаване на съдържание, насочено към подкрепа на обществото и споделяне на примери от практиката, които да вдъхновяват потребителите. В периода на извънредното положение например много български компании подкрепиха с дарения болнични и медицински заведения в страната в борбата им срещу коронавируса. Чрез серия от публикации в медиите тези добри практики достигнаха бързо и успешно до потребителите.

Планиране на рекламни кампании и инвестиране в дигитални медии

Естествената реакция на бизнеса по време на криза е да се намалят разходите за маркетинг, да се съкратят служители и да се затворят отдели. Тези промени вероятно доведоха до временно стабилизиране на някои бизнеси, но не и до реализиране на дългосрочни приходи. За разлика от тях, компаниите, които оптимизираха разходите за реклама и заложиха на качествено съдържание, успяха да изградят доверие у потребителите и да напомнят за ролята на бизнеса във време на криза. След преосмисляне на своите комуникационни стратегии редица бизнеси се ориентираха към планирането на рекламни кампании основно в електронните медии. Наблюдава се тенденция част от компаниите, които до момента действаха пасивно и не обръщаха сериозно внимание на своите рекламни послания, да започнат да се адаптират към новата ситуация и да търсят ефективни начини за достигане до аудиторията. Най-сериозно засегнати от новата ситуация се оказаха печатните медии, които започнаха да предлагат все повече промоционални пакети и рекламни оферти. На фона на хартиените издания трафикът към онлайн изданията и гледаемостта на телевизионните канали се увеличи драстично през последните месеци.

Изграждане на потребителска ангажираност чрез правилно съдържание

Много български и чуждестранни бизнеси залагат на темата за коронавируса в своя  маркетингов подход и създават ефектни и дори затрогващи рекламни кампании. Водени от чувство за загриженост и съпричастност, рекламодателите не просто предлагат своите продукти, а се стремят да изграждат връзка с потребителите. Във времето, когато бизнесът оптимизира всеки разход, дори апел с грижа за здравето върху опаковката на един продукт се възприема по-добре от потребителите и създава лоялност към бранда, отколкото мащабна рекламна кампания, която просто подтиква към покупка. През последните седмици станахме свидетели на обединение на компании в борбата срещу разпространението на вируса. Гepмaнcĸитe aвтoмoбилни пpoизвoдитeли Vоlkѕwаgеn и Аudі пyблиĸyвaxa в coциaлнитe мpeжи по-различни вepcии нa cвoитe лoгa с пpизив xopaтa дa cпaзвaт paзcтoяниe oт пoнe 1 мeтъp пo вpeмe нa eпидeмиятa. Гиганти като McDonald’s и Coca Cola също използваха подобна тактика и раздалечиха визуалните елементи в своите лога в знак на солидарност към хората, които доброволно остават в домовете си.

Източник: https://www.autoindustriya.com/auto-industry-news/audi-vw-just-modified-their-logos-to-promote-social-distancing.html

Ролята на Employer branding-а по време на криза 

Ситуацията, пред която е изправен бизнесът, е непозната и различна и вече сме свидетели как тя може да се променя за часове. Това налага компаниите да бъдат по-гъвкави и да открият нови надеждни и работещи решения, с които да се развиват и да се откроят сред конкурентите на пазара. В последно време все повече се говори за изграждане и поддържане на работодателска марка по време на криза. Employer Branding-ът не е ново понятие за бизнеса, но неговата роля значително се увеличи през последните месеци. За да запазят своя корпоративен образ в новата реалност, част от компаниите стартираха проактивни действия, с които целят да затвърдят доверието на своите служители, партньори и клиенти. Сега е моментът организации, които не се предприемали достатъчно действия, насочени към затвърждаване имиджа на техния бранд като коректен и желан работодател, да обърнат специално внимание на активности в тази насока. За целта можете да започнете с 3 основни стъпки.

На първо място, бизнесът непрекъснато трябва да напомня за себе си, за да привлече вниманието на широката аудитория по време на кризата и след нея. Чрез използването на добре развити комуникационни канали и маркетингови инструменти този процес значително се улеснява. Във време, когато търсенето на достоверна информация е нараснало многократно, Brand Storytelling-ът се превръща в основно средство за изграждане на връзката между една марка и нейната аудитория. Поднасянето на уникално съдържание за бранда е вдъхновяващо решение, което може да се използва във всяка комуникационна стратегия, включително и към потенциални и настоящи служители.

Друга важна цел пред компаниите в настоящия момент е да адаптират служителите си към ситуацията чрез различни онлайн обучения, малки жестове, инициативи и най-вече открита комуникация във връзка с бъдещи проекти и планирани бизнес дейности.

Не на последно място, затвърждаването на работодателския имидж пред клиенти и партньори е важна стъпка пред ръководителите на всяка компания. Организирането на специални събития, които носят допълнителна стойност, ще постави акцент върху посланията на компанията и ще представи нейния корпоративен профил в една по-добра светлина.

Дори бизнесът вече да се случва по-различен начин, компаниите трябва да се огледат за положителни примери и да променят своите комуникационни стратегии, за да продължат да се развиват.

COVID-19 е изпитание, което ни показа колко сме зависими едни от други в глобалния свят, в който живеем. По време на извънредното положение екипът на Смаркетинк не спираше да следи водещите тенденции в сферата на маркетинга и рекламата и да черпи полезни идеи и вдъхновение. В заключение можем да отбележим, че дори по време на криза изпъква огромната роля на маркетинга в процеса на комуникацията между бизнеса и потребителите. Благодарение на него някои организации съумяха да извлекат полза от ситуацията, да намерят интересни и нови перспективи, в които да се развиват, и да излязат напред. Без съмнение, влиянието на кризата върху бизнеса ще продължи и през следващите месеци и е изключително важно всички компании да се адаптират по-бързо към настъпващите промени и да продължават да бъдат максимално активни и ефективни.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

Samsung представя новата гама телевизионни устройства за 2021 г.

MIKA

публикувано

на

от

Samsung Electronics Co., Ltd. представи новата гама MICRO LED,  Samsung Neo QLED, лайфстайл телевизори, монитори и саундбари на виртуалното събитие Unbox & Discover. През последната една година хората прекарват повече време у дома, а най-новите иновации на Samsung дават на потребителите възможност да извлекат максимума от екранните устройства – позволявайки им да работят ефективно, да общуват пълноценно и да се отдадат на своите интереси и любими занимания.

„Гордеем се, че непрекъснато създаваме иновации, за да подобряваме ежедневието на потребителите. През изминалата година технологиите, за които някога просто казвахме „готино е да ги притежаваш“, се превърнаха в необходимост, тъй като домовете ни се превърнаха в офиси, училища, спортни зали…“, коментира Джеймс Фишлър, старши вицепрезидент, дивизия „Домашно забавление“, Samsung Electronics America. „Тъй като потребителите прекарваха повече време вкъщи, ролята на телевизора в живота им нарасна – и през 2021 г. Samsung продължава да предефинира ролята на телевизора, отговаряйки на  нуждите и желанията на своите потребители.“

В продължение на десетилетия, телевизорите се възприемаха просто като средство за гледане на филми и предавания; телевизорите днес ни служат за конферентни зали и фитнес центрове.– От миналата година насам потребителите могат да се възползват от много функции за първи път, благодарение на които днес преразглеждат ролята, която техният телевизор играе в живота им.

Samsung предоставя възможно най-иновативното потребителско изживяване. Компанията е производител номер едно на пазара за телевизори в световен мащаб в продължение на 15 последователни години – и през 2021 г. Samsung продължава да надгражда върху успехите си, за да предлага на потребителите необикновени визуални преживявания.

MICRO LED идва у дома

С превъзходна яркост, дълбоки черни цветове и спиращо дъха качество на изображението, технологията MICRO LED предлага новаторско изживяване при гледане. Това става благодарение на неорганичните светодиоди, които помагат за предотвратяване на burn-in ефект и гарантират, че екранът остава качествен през целия си живот.

През 2018 г. Samsung представи MICRO LED под формата на „The Wall“. Kонфигурируемата система от модули, които могат да достигнат изумителните размери от 292 инча. И „The Wall“ изисква професионален монтаж в дома или офиса.

През 2021 г. Samsung внедрява цялата мощ на технологията MICROLED в традиционното телевизионно преживяване – сега потребителите могат да отнесат у дома кинематографичното изживяване: красив дизайн, безкраен екран, без да е необходимо професионално сглобяване и инсталиране. От края на март MICRO LED ще се предлага в размери 110’’ и 99’’ в световен мащаб; продажбите на размер 88’’ стартират тази есен.

MICRO LED може да се трансформира в 4 екрана на един. С 4Vue (Quad View) потребителите могат  да гледат до четири източника на съдържание едновременно. Потребителите могат да бъдат в крак с няколко спортни мача наведнъж или да стриймват, докато играят видео игра. MICRO LED придава истинско качество на картината в огромен мащаб.

Samsung Neo QLED удовлетворява нуждите на всеки дом и всеки потребител

Samsung разработи Samsung Neo QLED, за да подобри изживяването при гледането на телевизия, независимо от съдържанието. Невероятното изживяване при гледане на Samsung Neo QLED се дължи на Neo Quantum процесора на Samsung, както и на новите светодиоди Quantum Mini LED Със своите 1/40 от размера на конвенционалните светодиоди – Quantum Mini LEDs, осигурявайки изключително фин контрол на светлината. С дълбоки черни цветове, ярка светлина и технология за увеличаване на мащаба, която е по-умна от всеки телевизор на Samsung досега, Samsung Neo QLED предоставя ултрареалистична картина – независимо дали гледате футболен мач или играете на конзолата си.

Samsung е официален партньор на Xbox Series X в Съединените щати и Канада – и с подновяването това споразумение тази година, двете компании ще продължат да работят заедно, за да предложат на геймърите неповторимо изживяване. Samsung Neo QLED и QLED предлагат нови възможности, които ги правят феноменален спътник на следващото поколение игри с Xbox Series X. Освен това Samsung Neo QLED и QLED позволява да се види практически всеки детайл с невероятна 4k яснота, копринено гладка 120 кадъра в секунда и ниско време за реакция от 5.8ms. Samsung Neo QLED и Samsung QLED предлагат нови възможности, които ги правят незаменим помощник в игрите от следващо поколение с Xbox Series X. Предлагайки 4K гейминг при 120Hz, телевизорите Samsung Neo QLED и QLED правят забележим всеки детайл с невероятни яснота в 4К, плавно опресняване със 120 кадъра в секунда и отрицателно време за реакция от 5.8 ms.

За да осигури допълнително оптимизирана продуктивност на игрите на линията Samsung Neo QLED и QLED от 2021 г., Samsung си партнира и с AMD. Целта на тази колаборация е създаване на първия телевизор с поддръжка на Freesync Premium Pro както за компютърни, така и за конзолни игри, за да осигури наистина изключително HDR изживяване. Що се отнася до гейминга, Samsung Neo QLED предлага и функции, които оптимизират начина, по който играете. Новата лента за игри (Game Bar) на Samsung помага на играчите бързо да следят критичните аспекти на играта и да я използват за достъп до Super Ultrawide Gameview на Samsung, която придава на телевизора свръхшироки пропорции – традиционно достъпни само за игрални монитори.

За тези, които имат страст към фитнеса, Samsung Neo QLED пренася в дома спортните тренировки и здравословния начин на живот. Миналата година, когато не беше възможно да посещаваме на фитнес, мнозина от нас търсеха начини да останат във форма вкъщи . Samsung Health, цялостна платформа за грижи за физическото и психическото здраве, стартирана през пролетта на 2020 г., отговори на тази нужда. Samsung Health ни помогна да останем във форма благодарение на приложения за фитнес и здраве, и чрез безпроблемната свързаност между мобилни устройства и мобилни аксесоари. През 2021 г. Samsung Health добавя Smart Trainer. С допълнителна камера, която се предлага отделно. Smart Trainer използва изкуствен интелект, за да анализира стойката на потребителя и да предостави обратна връзка в реално време. Така потребителят може да подобри формата си, като следва видеоклипове с инструкции.

Телевизионна технология, която следва стила и интересите на потребителите – на закрито или на открито

Потребителите днес очакват преживявания, съобразени с техните нужди, лични вкусове и стил. Категорията Lifestyle TV предлага екрани, проектирани за всеки потребител и всяко пространство – в и извън дома.

The Frame превръща телевизора в произведение на изкуството, което може да бъде персонализирано, за да пасва на всеки интериор. С новите партньорства на Art Store като това с NAVA Contemporary и Etsy, The Frame предлага оригинални произведения на изкуството, които отговарят на индивидуалните вкусове. Включва също така и технология, базирана на изкуствен интелект, която препоръчва произведения на изкуството въз основа на селекциите на потребителите. Подготви своята лична колекция от над 1400 произведения на изкуството от световноизвестни галерии и музеи. The Frame разполага и с по-голямо пространство за съхранение на изображения, което от 500 MB през 2020 г., се увеличава на 6 GB през 2021 г., така че можеш да съхраниш до 1200 снимки в UHD качество. От любимите ти класики до вдъхновяващи фотографии, Art Store ти дава достъп до разнообразно съдържание, за да персонализираш пространството около теб.

През 2021 г. Samsung предлага нови начини за персонализиране на рамката – нови опции за монтаж като Slim Fit Wall Mount, пет опции на рамката и още повече възможности, които идват от външни доставчици.В допълнение с всичко това The Frame по-тънък от всякога: с дебелина само 24,9 милиметра, приблизително със същата дълбочина като действителна рамка на картина – което я прави също толкова привлекателна – когато телевизорът е включен и, когато е изключен.

Samsung предлага и нов начин за инсталиране на The Frame 2021. My Shelf е нов аксесоар, който се появи на глобалния пазар  по-късно тази година, позволява да се изгради персонализирана стена в допълнение на екрана и декора на стаята. My Shelf може да бъде прикрепен към The Frame с размери 55, 65 и 75 инча. Може да се намери в четири различни цвята: бежово, бяло, кафяво и черно.

На онези, на които изживяването в киносалона им липсва, Samsung предлага The Premiere, първият в индустрията троен лазерен проектор с 4K резолюция. Традиционните лъчеви проектори могат да бъдат неудобни и трудни за настройка – и въпреки че предлагат голям екран, резолюцията често е далеч под тази на обикновен телевизор. Минималистичният дизайн на The Premiere e със заоблени ръбове и покритие от плат, което се вписва добре във всеки дом. За да направи употребата на The Premiere още по-лесна за всеки потребител, Samsung ще предложи гъвкави екрани по-късно тази година Така единственото нещо, което трябва да направиш, е да поставиш The Premiere на около 10 или 30 см (според модела) от стената или ALR екран, и да извадиш пуканките.

През 2020 г. Samsung показа водещите си в индустрията характеристики при визуалните технологии –  от четирите стени на дома до двора. С The Terrace, първият външен телевизор на Samsung, потребителите могат да се насладят на качеството на картината, звуковите характеристики и интелигентните функции. The Terrace е устойчив на климатичните условия, с IP55 рейтинг за защита срещу вода и прах. Също така е лесен за инсталиране и лесен за свързване с кабелна услуга и Wi-Fi мрежа, без да е необходимо професионално инсталиране. The Terrace се предлага в 55”, 65 75”.

Екрани, подходящи за всяка нужда – от работа до игра

През 2020 г. значимостта на екрана у дома се промени драстично. Изведнъж устройството, което преди се използваше за пазаруване онлайн или сърфиране в социални медии, стана важен за ежедневието, тъй като потребителите го използваха, за да се възползват максимално от него в работата, училището и играта.

Smart Monitor е първият монитор на Samsung „който прави всичко“ – обединяващ най-доброто от монитора и телевизора. Smart Monitor е съвместим с Wi-Fi, Bluetooth, Wireless DeX и Apple AirPlay 2, позволявайки на потребителите да работят отвсякъде, без да е необходимо да бъдат свързани с компютър. С AirPlay 2 потребителите могат да стриймват, контролират и споделят любимото си съдържание директно от своя iPhone, iPad или Mac на екрана си.  Когато се нуждаеш от момент за почивка, се наслади на любимите си предавания, като включиш платформата Smart TV и директно се свържеш с предпочитаните от теб приложения за стрийминг. Smart Monitor помага на потребителите да останат продуктивни, когато имат нужда – и да се забавляват, когато имат необходимост от почивка.

През 2020 г. геймърският монитор Odyssey G9 прикова вниманието на потребителите – тази година Samsung оптимизира изживяването, като изравнява качеството с това на дисплей Quantum MiniLED, и предлага първокласни геймърски функции: извивка на екрана от 1000R, комбинирана с технологията на дисплея Quantum MiniLED. Новият G9 се присъединява към пълната гама от извити и плоски монитори за игри Odyssey на Samsung.

За да дадем възможност за нов начин на обучение и работа у дома, Samsung представя интерактивния дисплей FLIP 75 инча, цифрова дъска, на която можеш да пишеш, рисуваш и редактираш. The Flip предлага свързващи функции за хибридна работа и обучение, за да помогне на потребителите да бъдат ефективни в заниманията си – независимо дали в класната стая, офиса или у дома. С оптимизирано 4K качество на картината и лесни за четене визуални ефекти, екип от до 20 души могат да работят едновременно синхронизирайки личните устройства с FLIP за споделяне на съдържание в реално време.The Flip позволява на потребителите да видят презентацията на колега или учител, сякаш са там лично, предлагайки възможността да работят заедно, докато са в безопасност. Устройството увеличава производителността и да осигурява безпроблемен обмен на идеи. 75-инчовият дисплей се присъединява към вече обширната интерактивна гама, която включва още 55, 65 и 85-инча.

Звук и картина в синхрон

Нищо не допълва изживяването на домашното кино като добавянето на саундбар на Samsung. Серията Q от 2021 включва ексклузивна технология Q-Symphony, синхронизираща звук от телевизора Samsung, за да достави подобрен триизмерен звук. Саундбарите на Samsung измерват характеристиките на средата, за да разпръскват звука точно там, където трябва.

За пълно и завладяващо изживяване, Q950A може да се похвали с първия в индустрията 11.1.4 звуков канал. Новата му функция за усилване на Bass Boost позволява на потребителите да добавят сила на звука с едно щракване. За тези, които възпроизвеждат музика от мобилните си устройства, Tap Sound прави това толкова просто – просто докосни саундбара с мобилното си устройство. А Q950A работи с множество гласови асистенти, включително Amazon Alexa и Bixby, което улеснява пълния контрол върху звуковото преживяване.

Предпочитания, стил, вкусове и нужди

През 2021 г. Samsung допълва предпочитанията на потребителя и се приспособява към вкусовете на всеки. От величието на MICRO LED, до естетическата привлекателност на The Frame, Samsung предефинира ролята на телевизора във всеки дом – във време, когато самият телевизор е по-актуален от всякога.

За повече информация за телевизионните продукти на Samsung, моля посетете www.samsung.com/bg

* Наличността на продукта може да варира в зависимост от региона.

Продължете понататък

Tехнологии

Samsung представя Galaxy XCover 5, най-новия издръжлив смартфон

MIKA

публикувано

на

от

Samsung Electronics Co., Ltd.  представи днес новия Galaxy XCover 5, здраво и усъвършенствано устройство, подготвено да се справя с трудни задачи, като същевременно отговаря на нуждите на служителите, които непрекъснато са в движение. Проектиран за работа навън или в производството, Galaxy XCover 5 съчетава издръжливост с комфорт. Той е удобен за държане в ръка, елегантен е и в същото – достатъчно здрав. Смартфонът разполага с подобрена чувствителност при допир и използване с ръкавици, и се предлага с лесна за зареждане, сменяема батерия с цел продуктивност през целия ден.

„Бизнесът, свързан с работа „на терен“ или в производството се развива интензивно. Samsung инвестира бързо в технологии, които осигуряват ефективност и издръжливост, дори при екстремни работни условия. Galaxy XCover 5 е устройство, което отговаря на предизвикателствата, с които работниците често се сблъскват при работа с мобилно устройство във всякасреда. Независимо от какво имате нужда – от осигуряване на защита на чувствителния материал до възможност за използване във всякаква среда – независимо дали това е производственото хале или при екстремна топлина, дъжд или сняг. Galaxy XCover 5 удовлетворява необходимостта от сигурно устройство, като същевременно оптимизира производителността и възможността за комуникация между служителите“, коментира Марк Нейтън, старши директор, „Мобилни технологии“, Samsung Europe.

Създаден да издържа във всякаква среда 

Galaxy XCover 5 е оборудван с богатство от възможности, така че да се справя с всякакви условия, независимо от работното място или дейността. Подобрената издръжливост на удари позволява на Galaxy XCover 5 да издържа на изпускания от височина до 1,5 метра. А клас IP68 за прахо- и водоустойчивост означава, че може да бъде потопен в над метър вода за повече от 30 минути. И тъй като от професионалистите в тази област се изисква да носят ръкавици поради предпазни мерки за безопасност, функцията Glove Touch увеличава чувствителността при допир, позволявайки на потребителите да работят с устройството, докато носят ръкавици.

Освен че са създадени с цел издръжливост, устройствата защитават поверителната информация, критична за бизнес процесите. Хардуерът на Galaxy XCover 5 е защитен от Samsung Knox, платформата на компанията за гарантиране на безопасността от високо ниво. Тя предлага цялостна защита, внедрена на всяко едно ниво на устройството, от процесора до приложенията. Samsung Knox защитава поверителната бизнес информация в реално време и реагира превантивно на заплахи, свързани с външни намеси.

Интеграция с екосистемата на Samsung

Galaxy XCover 5 е още по-ефективен благодарение на технологичните решения, създадени в партньорство между Samsung и партньорите на компанията: те включат  широк спектър от бизнес сценарии, както и например възможността за интегриране на функцията walkie talkie в Microsoft Teams. Функцията“push-to-talk” позволява на потребителите да поддържат връзка помежду си през целия ден просто с едно натискане на бутон. Потребителите могат също да конфигурират кои приложения да стартират чрез XCover Key – персонализирана функция, която предлага достъп с едно докосване до най-често използваните функции като LED фенерче, спешни повиквания или навигация.

Още повече продуктивност

Снабден с мощния процесор Exynos850, 4 GB RAM и до 64 GB вътрешна памет, Galaxy XCover 5 удовлетворява изискванията на бизнеса. Издръжливата, сменяема батерия от 3000 mAh поддържа бързо зареждане чрез USB и POGO щифтове – потребителите се нуждаят от по-малко време за зареждане и имат повече време за работа.

Професионална камера

Galaxy XCover 5 е снабден с една 16MP (F1.8) задна камера, която прави безпроблемно заснемането на професионални изображения и видеоклипове с безупречно качество. Чрез функцията Live Focus обектът в кадърa се откроява, а 5MP (F2.2) предна камера е идеална за видеоразговори. А функцията Samsung Knox Capture позволява сканиране чрез телефона.

Удобни функции

Galaxy XCover 5 разполага с още много функции, които помагат в работата на потребителите на закрито и на открито. LED светкавицата, разположена на гърба на телефона до камерата, може да се използва като фенерче, подпомагайки зрението ви в затъмнените участъци или помещения. Galaxy XCover 5 е снабден с NFC чип, благодарение на който телефонът може да се използва като електроннен портфейл или транспортна карта. А това го прави идеален за потребители, които използват обществен транспорт, за да пътуват до работа.

Наличност

Galaxy XCover 5 ще бъде наличен в България от месец май 2021 г.

Повече информация за устройствата от екосистемата на Samsung Galaxy можете да намерите на https://www.samsung.com/bg/smartphones/all-smartphones/

Продължете понататък
Tехнологиипреди 4 седмици

Стартира Национално проучване “Заплатите в Софтуерния Бранш” 2021

Музикапреди 3 седмици

Слушаме най-доброто от P.I.F. в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни

Културапреди 2 седмици

„7 ключа, за да събудим жизнената си сила” от Цветанка Шопова

Културапреди 1 седмица

„Моята година със Селинджър“ – различен поглед към личността на легендарния писател

Музикапреди 6 дни

Българската песен на Евровизия 2021 ще бъде представена на 10 март с концерт на Виктория

Кинопреди 1 седмица

Netflix с документален филм за The Notorious B.I.G.

Щрак!преди 1 седмица

Before Creating Academy организира един от най-мащабните фото конкурси у нас BECA Photo Award

Културапреди 3 седмици

Български научен труд в сферата на образованието оспори политиките на ООН

Кинопреди 1 седмица

„Земя на номади“ с исторически „Златен глобус“ за режисура и най-добър филм

Културапреди 1 седмица

Viasat History с фокус върху жените за 8-ми март

Горещо