Connect with us

Култура

Предстои премиерата на „Жан и Беатрис” – съвременната приказка за любовта

Avatar

Публикувано

на

Jean Beatrice plakat 69x99 01 1

„До всички мъже в този град. Млада наследница, напълно с ума си и с ясно съзнание, никога никого не обичала, нито майка си, нито баща си, нито котката си, търси мъж, който да успее да я заинтересува, развълнува и прелъсти. В посочения ред. Срещу значително възнаграждание.”

Тази предизвикателна обява, разлепена по стълбовете на голям град със стъклени небостъргачи, е началото на една съвременна приказка за двама самотници – „Жан и Беатрис“. Премиерата на постановката в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ е на сцена-клуб МаксиМ на 7 и 8 февруари от 19:30 ч.

Зрителите ще разпознаят Елена Петрова в образа на Беатрис, чийто дълги коси, се стелят на вълни и стигат почти до под кръста, също като средновековна принцеса. Иван Радоев играе Жан, който е привлечен от богатство на царската дъщеря.

Двамата герои са възприели жестоките правила на големия град, където всеки е сложил своята броня, за да се защити от пошлостта, агресията, лъжата. Дали ще успеят да намерят истината за себе си и за другия? Има ли въобще истина? Каква е тя? Можем ли да застанем голи пред огледалото на другия? Приказката има ли добър край? Или краят е предизвестен? А може би е просто знак за ново начало?

Приказката за съвременната принцеса, която никога не е обичала е под режисурата на Бойко Илиев. Сценографията и костюми са дело на Нина Пашова, а сценичната пластика на Камен Иванов. Светлана Панчева е преводачът на пиесата, чийто автор е канадският драматург Карол Фрешет.

Нейните пиеси отдавна са прекосили океана и са поставяни в няколко европейски държави. „Жан и Беатрис“ е поредната й творба, която се откроява с оригиналност на сюжета, с умението да се говори леко за сериозни неща, със своята ярко изразена театралност и проникновение в психологията на съвременния човек.

Advertisement

Освен на премиерните дати 7 и 8 февруари, зрителите имат възможност да се насладят на новата постановка „Жан и Беатрис“ в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ на 23 и 27 февруари.

 

 

Continue Reading
Advertisement