Открийте ни и в

Събития

„Жената каучук” Сирма Добрева представя въздушна акробатика по фасади на сгради

Avatar

публикувано

на

„Жената каучук” Сирма Добрева представя въздушна акробатика по фасади на сгради 141

Най-новият проект на „жената каучук” – Сирма Добрева, събира 10 от най-добрите акробати и гимнастици у нас. Проектът представя акробатични танци в небето и е първата трупа, изпълняваща акробатика по фасади на сгради в света. Съществуват няколко в световен мащаб танцови формации, които изпълняват танцови хореографии върху лицата на високи сгради, но представленията им не включват акробатика.
Сирма, която публиката познава от шоу-спектаклите й „Въздушен обръч”, „Русалка и „Сейфът”, управлява най-голямата агенция у нас, осигуряваща ангажименти на български артисти в чужбина. Тя е артистичен директор и основател на Kinetix/ „Канетикс”.

Kinetix/ „Канетикс” е уникален по рода си проект за акробатични въздушни пърформънси, нереална акробатика, която не се поддава на гравитацията и смайва ума. Красиви тела, реещи се във въздуха, плаващи в пространството с главата надолу по стъклените лица на сградите, подскачайки от стъкло на метал, показващи спиращи дъха движения. Трупата изпълнява уникална смесица от сложни акробатични елементи, скокове, гимнастика и магическа хореография върху външните страни на различни по височина сгради. Подобна акробатика в небето се представя за първи път във България. Виртуозни акробати и гимнастици от най-висока класа висят във въздуха на въжета, използвайки творчески въздушното пространство на стотици метри над земята. Красотата на вертикалната акробатика е, че изпълнителите са освободени и неограничени от гравитацията, избутвайки своите гъвкавите тела от вертикални повърхности в спираловидни движения и салта. Закачени на въжета и колани, успяват да балансират и да запазят позицията на тялото. Подобни упражнения изискват огромна концентрация и изключително добра физическа подготовка. За разлика от представленията на хоризонталната сцена, тези на летящите акробати са в свят на три измерения.

снимка PR

снимка PR

Въздушните спектакли на Kinetix/ „Канетикс” изискват веритикална структура, като няма ограничение във височината на сградите. Атрактивността на изпълненията им се подсилва от необичайната архитектура на мястото – фасадите на офис и жилищни сгради. Въздушните спектаклите на формацията могат да бъдат представени върху сгради с изчистена фасада и всички стъклени сгради в столицата. Минималната висичина, на която могат да висят артистите, е 5 м от покрива. Мисията на проекта е акробатичните представления в небето да съживят архитектурните пространства и да вдъхновяват въображението на публиката.

Реклама