Connect with us

Lifestyle

Женският стил няма размер

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Платформата FitInch дава възможност на всяка жена да избира дрехи по собствените си мерки, а не по класически размери

Женският стил не се вмества в стандартни размери. Всяка дама следва да избира дрехите си спрямо своите индивидуални мерки. Рамкирането в стандартни размери често създава емоционална неудовлетвореност у жените и пазаруването на облекла от удоволствие се превръща в мъчение. Именно заради това, младият дизайнер Веселена Марчева започва кампания в подкрепа на боди позитив движението #StyleHasNoSize, която е и в основата на създадената от нея платформа FitInch. Целта ѝ е да осигури позитивна среда, в която жените да купуват дрехите си не според етикет със специфичен за бранда и/или държавата размер, а в зависимост от уникалното съответствие между формата и мерките на собственото им тяло, и физическите харектеристики на дрехата.

В снимки и видеа Веселена Марчева, дизайнер и собственик на модния бранд Attitude 157, кани свои клиенти, с различни пропорции на тялото, да демострират, че всяка от тях може да изглежда прекрасно в една и съща дреха, когато тя е подбрана да им става перфектно. Защото всяка жена е красива, особено когато е облечена в дрехи, които да й вдъхват самоувереност и да я карат да се усмихва.

снимка: ПР

Advertisement

Благодарение на иновативната платформа FitInch, и авторският ѝ алгоритъм за съответствие на дрехи към тялото, дамите вече могат да избират облекла с един клик. Платформата автоматично филтрира за тях всички дрехи, които ще им станат идеално, а за тях остава само да намерят своя стил.

Всъщност всичко започва точно от там:

„Един ден в магазина влезе клиентка и каза „Колко хубаво би било да има сайт, където влизаш и виждаш всички дрехи, които ще ти станат, без да обикаляш с часове по магазините!““.

Тези думи карат Веселена да се замисли сериозно върху идеята как може да се случи това. Проверява доколко подобни възприятия имат и други клиенти на бранда ѝ и открива, че наистина голяма част от тях се сблъскват с проблема с неконстетнтното номериране на дрехите. Не след дълго FitInch вече е факт.

„Твоето тяло и твоите мерки са важни, а алгоритмите ни вършат досадната работа да търсиш размерни таблици и да се чудиш в кой диапазон влизаш, което се превръща в особен проблем когато попадаш в два съседни „размера“. Нашият алгоритъм взима предвид реалните размери на дрехите (от производствените данни на съответния бранд), както и множество параметри на плата и кройката, за да изчисли съответствието. В резултат, всички дрехи, които виждаш на сайта ще ти станат.“, споделя Веселена.

Continue Reading
Advertisement