Connect with us

Lifestyle

ЖИВЕЙ АКТИВНО! за първи път в Пловдив

Avatar

Публикувано

на

2

снимка: ПР

На 18 септември 2016 г., точно в 10:30 часа, на площад „Централен” ще стартира първото издание на инициативата Живей Активно! в Пловдив. Нестле България, с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на младежта и спорта, обичани спортисти и любими музикални изпълнители. Те ще запознаят жители и гости на града с активния начин на живот и балансираното хранене. Събитието ще обхване няколко локации, разположени из целия град и ще предложи разнообразни приключения за всички любители на спорта. Част от изненадите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъдат организирани за първи път, обединени под мотото „Заедно сме по-добри!“

Всички почитатели на разходките на открито, колоездачи и фенове на ролери и скейтборд могат да се включат в началните точки, които ще ги отведат до откриването на Живей Активно! 2016 в Пловдив:

  • от Народната библиотека „Иван Вазов“ – с колело;
  • пред „Пеещите фонтани“ – с ролери и скейт;
  • от Община Пловдив – за активен пешеходен поход.

С начало в 11:00 часа, навсякъде из града ще се случват разнообразни активности. Пет на брой ще бъдат основните локации – със забавни игри и състезания в подкрепа на активния начин на живот и балансираното хранене, както и много изненади. Сцената на площад „Централен“ ще се превърне в пространство за уроци по канго джъмпс и зумба. Състезания по детска атлетика, щафетни игри с Тереза Маринова и heal-fit гимнастика ще се проведат на детската площадка в Цар Симеоновата градина. Следващата атрактивна локация ще стане при беседката в Цар Симеоновата градина, където всеки гост ще има възможност да участва в състезанията по готвене с шеф Виктор Ангелов. На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) ще бъдат организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“. А на площадката за кучета в парк „Лаута“ ще бъдат демонстрирани и дадени професионални съвети от треньора Асен Аролски и рапъра Играта.

Ползите от активния начин на живот и балансираното хранене са много, а организаторите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! отбелязват 5 причини, които да убедят всеки да се включи в мащабната инициатива:

  1. За да избягаме от стреса: Спортът е отличен метод за разтоварване на ума и тялото. Доказано е, че активността намалява чувството на депресия и апатия.
  2. За да печелим повече положителна енергия и усмивки: Активността повишава нивото на хормони като серотонин и ендорфин в организма, които подобряват настроението и повишават нивото на енергията.
  3. За да освежим мисълта си: Спортът подобрява работата на мозъка. Количеството приет кислород ни помага да мислим и да помним по-добре.
  4. За да се сближаваме, общуваме и намираме нови приятели: Ето един чудесен начин да се срещаме с хора и да подобрим социалните си умения.
  5. За да подобрим функциите на тялото и организма: Когато спортуваме, тялото се възстановява по-лесно след болести или контузии. Освен това се подобрява метаболизмът, както и здравословният сън.

Финалът на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Пловдив ще бъде посветен на звездите на българската музикална сцена Сантра, Дивна, Играта, Лео, Павел и Венци Венц. Грандиозният концерт е с начален час 18:00, мястото – площад „Централен“.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат от 10 юни 2016 г. насам на сайта: www.jiveiaktivno.bg и които ще станат част от програмата на събитията по време на кампанията. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО! могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

Advertisement
Continue Reading
Advertisement