Connect with us

Култура

Живко Иванов показа „ЖивКопис“ в столичната галерия „София Прес“

Avatar

Публикувано

на

Jivak 4

Над сто почитатели на изкуството на бургаския художник Живко Иванов видяха най-новите му живописни платна в столичната галерия „София Прес“ още в деня на откриването на експозицията.

Традиционно и тази изложба премина под мотото „ЖивКопис“, с което авторът запазва личния си почерк за работа с маслени бои.

„Картините, които съм подредил са съвсем нови. Повечето от тях са рисувани през последните месеци. Всички се получиха много цветни. Надявам се такова да е настроението и на публиката“, коментира Живко Иванов.

Сред първите гости на арт събитието бяха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, народни представители, художници, писатели и много други приятели на изобразителното изкуство.

Експозицията в София ще бъде изложена до 12 юни.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Jivak_3[/media-credit]

 

Живко е роден в Бургас на 2 септември 1953 г. През 1972 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1979 г. се дипломира и в Художествената академия в столицата.

Самостоятелните изложби на художника вече нахвърлят числото 50, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия „Любке“, в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и т. н. През 2014 г. Живко Иванов беше първия български художник, който представи страната на 62-ото издание  на летния фестивал за култура в Любляна, Словения.

Continue Reading
Advertisement