Открийте ни и в

Lifestyle

„Записки от Шато Лакрот“ e летния хит на Storytel oт Мария Касимова

MIKA

публикувано

на

„Записки от Шато Лакрот“ e летния хит на Storytel oт Мария Касимова 31

снимка: ПР

Най-новият летен хит в приложението за аудиосъдържание Storytel е българският ситком „Записки от Шато Лакрот“, създаден от Мария Касимова-Моасе и прочетен от Богдана Трифонова. В своите десет епизода сериалът разказва за комичния сблъсък на култури, когато една българка се запознава с френските роднини на своя съпруг и прекарва цяло лято в тяхната провинциална къща – шато Лакрот.

За част от героите и нелепите ситуации, в които те изпадат, Мария се е вдъхновила от собствения си опит. Тя действително е френска снаха, която се е постарала да се сближи със своите нови „маман“ и „папá“ и да разсее предразсъдъците на французите относно българското възпитание и нрави. Благодарение на общи усилия голямата френско-българска фамилия днес живее задружно и щастливо.

Историите от шатото в централна Франция, където гостуват предимно роднини и приятели, раждат множество смешки, които Мария започва да записва. Случват се неочаквани неща, стават недоразумения, хората проявяват характерите си и като във всяка фамилия – понякога изпускат нервите си. Докато цялото семейство прекарва три летни месеца заедно, членовете му сами започват да се шегуват, че са като в комедиен сериал.

Макар и съвсем отскоро наличен в платформата, „Записки от Шато Лакрот“ вече има истински фен клуб от слушатели, които цитират цели пасажи от сериала, заливайки се от смях.

“Разбира се, в сериала има и много приключения, които не са се случили изобщо, но важното е, че имах база, на която да мога да си ги представя и да ги опиша”, разказва авторката за трансформацията си от източноевропейката Мария Касимова в мадам Моасе.

“Почти всеки от героите си има свой реален прототип, но развит и разгърнат като герой в много и различни посоки. Виж, образите на брата ВалЮ, на леля Дочка и лелинчо Трифон Гагаузки, на Изолде и още няколко са напълно измислени. Но това е майсторството в тази работа – не да описваш едно към едно какво животът ти е предоставил, а да се опиташ да привлечеш житейския си опит и наблюденията си, за да разгърнеш история, да я направиш “вкусна”. Пък ако стане и смешна… ехеее…”, споделя още тя.

Мария Касимова-Моасе е писател, журналист и редактор с дългогодишна практика в десетки български медии. Абонатите на Storytel могат да чуят в платформата книгата й “Балканска рапсодия”.

„Записки от Шато Лакрот“ e летния хит на Storytel oт Мария Касимова 32

Всички роли в сериала пък се изиграват успешно от актрисата Богдана Трифонова, която е и радиоводещата на предаването “Стартер” по БГ радио. Богдана чете “Шато Лакрот” през смях и сълзи и казва, че почти е овладяла прословутото френско “р”.

Записки от Шато Лакрот” е част от оригиналното българско съдържание на Storytel, написано специално за световната аудиоплатформа. След успешния конкурс за български аудиосериали Storytel Studio тази година, „във фурната“ вече се пекат още два текста, които обещават да станат истински хитове. Това са: „Случаите на Виктор, вампирът-детектив“ от Мария Николова, която пише своя сериал с менторската подкрепа на Богдан Русев, и „Мамник“ от Васил Попов, за който помага Ваня Щерева.

Те ще са готови в началото на следващата година, а дотогава почитателите на Storytel Original могат да се насладят на втори сезон от шведския „Вирус“, който излиза през септември. “Вирус” разказва за зловеща зараза, застрашаваща не само живота, но и човешкия инстинкт към състрадание и емпатия у оцелелите.

След „Вирус“ през ноември идва „Небостъргач“ – драматична съвременна история за безскрупулни амбиции и власт, но също и за чувства, които трудно си проправят път в света на корупцията и алчността. Автор на „Небостъргач“ е писателят Георги Томов, познат на публиката с „Не беше тук и си отиде“, „Всичките дни“ и „Розариум“.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

260 тона агнешко и близо 5 млн. яйца от български производители за празниците в Lidl

MIKA

публикувано

на

от

260 тона агнешко и близо 5 млн. яйца от български производители за празниците в Lidl 33

снимка: ПР

Родни производители ще осигурят 260 тона българско агнешко и близо 5 млн. яйца за празниците в магазините на Lidl в цялата страна. Български са и основните продукти за празничната великденска трапеза, които веригата предлага – и прясно изпечени, и опаковани козунаци, свежи плодове и зеленчуци и богат избор от автентични вкусове от цялата страна.

Тази година агнешкото месо в Lidl e от 8 български региона – Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Пловдив, Кърджали и Сливен. То се предлага в удобна семейна опаковка (приблизително 2 кг.) и е единственото у нас със сертификат от световния лидер в контрола на хранителни продукти SGS. В допълнение месото е опаковано в защитна атмосфера, което го запазва чисто и свежо.

Изцяло български, по традиционна рецепта, са и плетените 3 вида козунаци от „Фурната на Lidl“ – класически, със стафиди и с орехов пълнеж, както и мини козуначета със стафиди. Опакованите също са от местни производители, като тази година веригата ще предложи и козунак без никакви консерванти и с пълнеж от стафиди на собствената марка „Родна стряха“.

Специално за Великден веригата ще осигури и близо 5 млн. яйца от български ферми, както и български яйца, обогатени със селен, а за вечно бързащите ще има и вече боядисани – готови за трапезата.

Над 30 са българските плодове и зеленчуци, които веригата предлага за празниците. Клиентите могат да открият всичко необходимо за приготвянето на традиционната великденска салата с роден вкус – къдрава салата, пресен лук и чесън, пресни подправки, краставици. Свежите сезонни зеленчуци са от регионите на Ботевград, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Варна.

Предложенията на Lidl се допълват и от разнообразие от автентични български вкусове от „Родна стряха“ – голяма част от които и на специална празнична цена. Сред тях са фини точени кори за домашна баница, доказаната класика при мезетата – горнооряховски суджук и филе Елена, а за наздраве за всеки вкус – розе, бяло и червено вино, три класически предложения от Тракийската низина.

С всяко от празничните предложения Лидл България подкрепя българските производители. Още от стъпването си на пазара през 2010 г. компанията работи активно с родните фермери и производители, като броят им непрекъснато нараства и към момента надхвърля 260.

Продължете понататък

Lifestyle

Coca-Cola разкрива нов и свеж външен вид

MIKA

публикувано

на

от

Coca-Cola разкрива нов и свеж външен вид 34

Компанията Кока-Кола обяви новия дизайн на търговската марка Coca-Cola, която включва напитките Coca-Cola и Coca-Cola Без Захар. Новият облик на напитките е изчистен, но същевременно актуален и свеж. Част от новия дизайн на Coca-Cola е визуалната метафора за повдигане на духа, която се изразява чрез гордото издигане на логото на Coca-Cola до горната част на етикета.

В основата на новия външен вид на Coca-Cola, разбира се, остава оригиналният и общопризнат за марката червен цвят, който вече се е превърнал в символ за автентичен и освежаващ Coca-Cola вкус. Освен това, оттук нататък, визиите на Coca-Cola Original Taste и Coca-Cola Без Захар ще се различават драстично. Червен фон с бял шрифт ще остане основната визия на Coca-Cola Original Taste, а червен фон с черен шрифт ще привлича погледите на потребителите към новата визия на Coca-Cola Без Захар.

Начало на новия и свеж дизайн ще даде Coca-Cola Без Захар, която също така дебютира с нов, освежаващ вкус, който още повече се доближава до този на емблематичната Coca-Cola Original Taste. Останалите новости във визията на Coca-Cola Без Захар включват и изместване на надписа „Без захар“ точно под логoто Coca-Cola и обозначение на опаковката с надпис „Рециклирай ме“, което приканва потребителите след консумиране на напитката, да рециклират нейната опаковка.

Лансирането на новите дизайн и освежаваща рецепта на Coca-Cola Без Захар се съчетават с предстояща рекламна кампания. Кампанията „Най-добрата Coca-Cola досега?“ има за цел да прикани към разговори потребителите. Тя ще подтикне феновете на Coca-Cola да опитат новия вкус преди да вземат решения дали това е „Най-добрата Coca-Cola досега“. На пръв поглед обикновен въпрос, който всъщност предизвиква много други: Ами ако за някои потребители новата Coca-Cola Без Захар наистина е най-добрата Coca-Cola досега? Този въпрос ще бъде изследван чрез телевизионни и дигитални реклами, призовавайки всички фенове на марката да се присъединят към разговора в социалните медии, като преди това опитат новия вкус, разбира се. Кампанията е създадена в партньорство с Mercado McCann.

Новият вкус, дизайн и кампания за Coca-Cola Без Захар вече стартираха в Европа и Латинска Америка. Новата Coca-Cola Без Захар започна поетапно навлизане на пазара и в България от началото на април. Останалата част от еволюцията на дизайна на търговската марка ще се разпространи в световен мащаб през 2021 г.

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 45
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Скандал, който свали правителство 46
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 47
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 48
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 49
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 50
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 51
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 52
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 53
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 54
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо