Открийте ни и в

Кино

Започва онлайн изданието на Master of Art 2022

Avatar

публикувано

на

Започва онлайн изданието на Master of Art 2022 141

Зимното онлайн издание на MASTER OF ART стартира вчера и е до 28-и февруари на Neterra.TV+

Вчера започна онлайн изданието на филмовия фестивал MASTER OF ART, като платформата Neterra.TV+ отново е домакин на единствения в Югоизточна Европа фестивал за документални филми, посветени на изкуството. В програмата на онлайн изданието са включени както филми от тазгодишната селекция на фестивала, така и редица от някои от най-добрите и награждавани заглавия от изминалата година. Всички ценители могат да се потопят в света на изкуството до 28-и февруари 2022.

Сред селекцията се откроява филмът за италианския модел и актриса Бенедета Барзини „ИЗЧЕЗВАНЕТО НА МОЯТА МАЙКА“. Филмът, режисьорски дебют на нейния син Бениамино Барезе, спечели две награди на фестивала MASTER OF ART през 2020 – за дебют и за най-добър филм в категория „Дизайн и мода“.

Друго атрактивно заглавие е „НЕВЪЗМОЖЕН ПРОЕКТ“, който проследява нестихващите усилия на Флориан „Док“ Капс (световен изследовател на очните мускули на паяците!) да съживи отиващите си аналогови технолии, защото вярва, че изчезването им би намалило ангажираността ни със заобикалящия ни свят. Една великолепна покана да се влюбим отново в истинските неща, чувствен и вдъхновяващ филм за отмъщението на аналоговата технология и доказателство, че е възможно, а дори и необходимо „да мислиш различно“.

Списъкът продължава с „ПОЛЪК И ПОЛЪК“ – малко позната история за връзката на американския художник Джаксън Полък с неговия брат Чарлс Полък, останал в сянката му, още „ПАТЕРИЦА“ – филм за живота на патерици на Бил Шанън, световно известен артист, танцьор на брейк и скейт пънк, както и „БЕЗИМЕННАТА – ИСТОРИЯТА НА ЖАНА И БОДЛЕР“, който се стреми да реабилитира тъмнокожата Жана, вдъхновила някои от най-красивите поеми, писани на френски.

Три любопитни и разнородни истории за български творци очакват публиката в онлайн изданието на филмовия фестивал „Master of Art“ – „ЗАВЕТЪТ НА БОРИС ХРИСТОВ“ на младия режисьор Борис Славчев, който среща публиката завещанието на световния бас, „ДАНТЕ И ВЪЗДУШНОТО ПЕРО“ на режисьора Димитър Липовански, посветен на Фестивала за съвременно изкуство „Процес – Пространство“ и „ХРИСТО БЕРБЕРОВ – ПОРТРЕТ НА ЕДИН ХУДОЖНИК“, посветен на малко познатия български художник от края на 19-и и началото на 20-и век.

Пълната селекция от над 30 пълнометражни и късометражни филма от онлайн изданието на MASTER OF ART вече е достъпна на Neterra.TV+. 

Реклама