Connect with us

Кино

Започва 5-то поредно издание на So Independent София

Avatar

Публикувано

на

So Independent
52 tuesdays

52 Tuesdays, снимка: PR

За пета поредна година организаторите на Sofia Independen Film Festival  ще представят нови и значими заглавия от американското независимо кино в рамките на фестивала от 24 октомври до 1 ноември, в София. Тази година в селекцията влизат двадесет и пет игрални и документални филма, които представят съвременното лице на американското независимо кино. Филмите са радикални – голяма част от тях отразяват тревожното време в което живеем, пречупено през чувствителния и талантлив поглед на авторите.

Foxcatcher

Foxcatcher, снимка: PR

Frances Ha

Frances На, снимка: PR

Специален фокус във фестивалната селекция са филмите от последното издание на фестивала „Сънданс“ 2014 – един от най-влиятелните фестивали за независимо кино в света. Ще видите филма спечелил голямата награда на журито и награда на публиката – „Камшичен удар“, награда за най-добра режисура в международния конкурс -„52 вторника“; голямата награда на журито в международния конкурс за документално кино – “Завръщане в Хомс“, а също филма легендарния кинокритик Роджър Ебърт, нашумелия „Военна история“ с Катрин Кийнър и много други.

Отново океана ще прелетят гости от Америка, които ще имат поредица от майсторски класове и срещи осъществени в партньорство с Националната Академия за театрално и филмово изкуство НАТФИЗ.

visitors

Visitors

WAR STORY

War Story, снимка: PR

whiplash

Whiplash, снимка: PR

Фестивалът е част от културния календар на Столична община за 2014 г.

За първи път партньори на фестивала So Independent са и Ню Бояна Филм Студио, Бoрoспорт и Хотел “Рила” Боровец.

С медийното партньорство на БНТ, БНР, Bulgaria on Air, Капитал Light, Дневник, Darik радио и др.

Continue Reading
Advertisement