Connect with us

Музика

Започнаха репетициите за LORD OF THE RINGS IN CONCERT

Avatar

Публикувано

на

LOTR Gandalf Ian McKellen i orkestur 2

По-малко от 20 дни остават до филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма. Музикантите вече репетират заедно, като към тях съвсем скоро ще се присъединят 5-ма гост музиканти от 3 континента – Eвропа, Азия и Северна Америка. Към вече известния швейцарски диригент Давид Райц и любимото сопрано на Хауърд Шор – Кейтлин Луск ще се присъедини Комале Акапко, който свири на цимбал – изключителен струнен инструмент, на който свирят по-малко от 30 човека в цял свят. Заедно с тях ще чуем още Александър Пентин – тимпан и концерт-майстора, цигуларят Мариан Краев, които ще бъдат гръбнакът на огромния оркестър.

„От Ню Йорк получихме девет килограмовата партитура на диригента Давид Райц, която пристигна заедно с нотите на всички музиканти – над 130 кг. Задачата на диригента в този спектакъл ще бъде много сложна, тъй като освен партитурата, той ще трябва да следи на екрана пред себе си и филма на Питър Джаксън. Музикантите от симфоничния оркестър на Българското национално радио вече репетират заедно, а диригентът и солистите ще се присъединят към тях съвсем скоро. Очаква ни едно наистина внушително филмово зрелище на 5 декември.“ , сподели съорганизатора на събитието Петър Димитров от P&P events.

Българската публика ще е първата в Източна Европа, която ще има шанса да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на формата Movies in Concert, който обединява музика и кино в една перфектна симбиоза. „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“ ще бъде излъчен на огромен екран, с български субтитри и HD качество. За перфектния звук във всяка точка на залата ще има множество закъснителни линии.

Continue Reading
Advertisement