Connect with us

Общество

Започнаха репетициите на спектакъла „Куклен дом, Втора част“ в Народния театър

Avatar

Публикувано

на

IMG 4950 scaled

снимка: Народен театър

Днес, 19 май, в Народен театър „Иван Вазов“ започнаха репетициите на спектакъла „Куклен дом, Втора част“ от американския драматург Лукас Нейт с режисьор Ясен Пеянков. Премиерата ще бъде на 1 и 2 октомври 2024 г. на Камерна сцена.

Участват актьорите Снежина Петрова, Цветан Алексиев, Бойка Велкова и Радина Боршош. Сценограф на представлението е Кънчо Касабов, костюмограф – Йордан Михалев, композитор – Теодосий Спасов. Драматург на постановката е Анелия Янева.

Лукас Нейт е американски драматург, носител на наградата „Оби“ за изключителни постижения в областта на драматургията. Неговата пиеса „Куклен дом, Втора част“ е своеобразно продължение на едноименната пиеса на Хенрик Ибсен. Тя започва с почукване на вратата – същата тази врата, която Нора е затръшнала след себе си в края на пиесата на Ибсен. Изминали са петнадесет години, откакто тя е напуснала съпруга и децата си. През това време е спечелила успех, слава и пари като писателка феминистка. Този успех обаче е довел до неочаквани последствия. Сега тя се завръща, за да получи развод от Торвалд. Но цената на този развод ще бъде крахът – житейски, професионален и обществен – на единия от двамата.

Continue Reading
Advertisement