Открийте ни и в

Lifestyle

Започна ЖИВЕЙ АКТИВНО!

публикувано

на

Започна ЖИВЕЙ АКТИВНО! 141

При проливен дъжд започна десетото издание на националната кампания ЖИВЕЙ АКТИВНО! Инициативата стартира от 10 точки в една от най-студените европейски столици днес под патронажа на кмета на града Йорданка Фандъкова. Въпреки рекордно ниските за началото на лятото температури, хиляди се включиха в походите по столичните улици и велоалеи, за да се съберат на официалното откриване в 10:00 часа на бул. Фритьоф Нансен, който беше превърнат в пешеходна зона за старта на инициативата на Нестле България. Тази година кампанията продължава през цялата 2015 г. и ще обхване градовете Варна и Бургас.

Дъждът и студеният вятър не уплашиха десетки велосипедисти, които се събраха пред театър София, откъдето тръгна специално организиран велопоход към НДК. Паралелно с него на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша феновете на движението участваха в надбягване с препятствия, организирано със съдействието на Българската федерация по атлетика. Ролер шествие премина по бул. Черни Връх, а от музея “Земята и Хората” и от ъгъла на бул. Патриарх Евтимий и бул. Христо Ботев стартира спортно ходене.

Симона Пейчева, Тереза Маринова, Тити Папазов, Евгени Иванов-Пушката, Петър Попангелов, ректорът на НСА “Васил Левски” проф. Пенчо Гешев, Радка Попова, Симеон Найденов, Красимир Дунев, Иво Ангелов, Стефан Георгиев, Александър Симеонов, Златин Георгиев и много други бяха сред спортистите, които застанаха до изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо, кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов, за да дадат официален старт на 10-тия рожден ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот. Те поведоха хиляди по столичните булеварди Черни връх и Арсеналски към Южния парк в София, където те се включиха в различни спортни активности и игри за балансирано хранене под дъжда, организирани с помощта на стотици доброволци, подкрепили кампанията и тази година.

Събитието приключи с музикален маратон в парка, където десетки български музикални звезди и млади артисти подкрепиха инициативата и изпълниха най-големите си хитове. Део и Сантра бяха домакини на събитието. Skiller и Калин Вельов влязоха в ролята на преподаватели с безплатни уроци по бийтбокс и перкусии за всички желаещи. Феновете на ЖИВЕЙ АКТИВНО! имаха възможността да чуят на живо и тоталния хит на Павел и Венци Венц „Единствената”, актуални парчета на Играта, както и уникалните гласове на X Factor сензациите Кристина Дончева и Невена Пейкова. За първи път пред публика прозвуча и новата песен на Ангел Ковачев „Моята причина”, чиято официална премиера се очаква в края на лятото.

След грандиозния старт в София, ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава с масови събития във Варна и Бургас, организирани в партньорство с местните общини.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна предлагат на сайта www.jiveiaktivno.bg, и които ще бъдат част от кампанията в морските градове. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook или на сайта на инициативата .

Реклама