Connect with us

Tехнологии

Застраховайте се срещу хакери на камери: първият монитор Philips с изскачаща камера

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Хакерите стават все по-изобретателни, а знаем колко неприятно би било ако някой ни наблюдава през уебкамерата. Затова MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors, пуска първия дисплей с уебкамера, която се показва, когато е нужна, а през останалото време е скрита в рамката на дисплея. Новият 27-инчов дисплей 272B7QPTKEB, който трябва да се появи през август, комбинира тази допълнителна сигурност с отлична производителност на екрана: кристално чисти изображения с Quad HD резолюция, изключително широки зрителни ъгли, благодарение на използването на IPS панел, USB 3.0 за бърз трансфер на данни, както и PowerSensor за екологична продуктивност.

Още нови модели с изскачаща уебкамера ще бъдат представени по-късно през тази година. Гамата ще включва модели с диагонал 24 инча и UHD резолюция.

По-висока сигурност за уебкамери в офиса

Уебкамерите се превърнаха в бърз и лесен начин за връзка с колеги, и партньори по целия свят. За много професионалисти уебкамерата е жизненоважен инструмент, а поддържане на контакт лице в лице с други хора и за подобряване на екипната работа, без да се налага прелитането на хиляди километри. Всяка уебкамера, обаче, представлява и своеобразен прозорец към фирмата. Ако бъде хакната, тя теоретично може да бъде използвана за създаване на неоторизирана точка а достъп. „С нарастването на разбирането за потенциалните рискове от пробив в сигурността, много потребители не искат тяхната уебкамера да бъде фокусирана върху работното им бюро през целия работен ден“, каза Албърт Улфман, продуктов мениджър за монитори Philips за Европа в MMD. „Новата уебкамера в новия ни модел монитор успокоява тези притеснения. Тя изскача, когато е нужна за провеждане на видео конференции и се прибира внимателно, когато не е в употреба.“

Advertisement

Както и при други дисплеи Philips за професионалисти, новият модел има набор от отличителни възможности, които подобряват продуктивността. С размер 27 инча той е достатъчно компактен да се събере на всяко бюро. Зрителното пространство е максимално благодарение на ултра-тънката рамка на екрана, която позволява още по-поглъщащо преживяване при съединяване на няколко дисплея. Качеството на изображението е отлично, благодарение на Quad HD резолюцията с 2560 x 1440 пиксела – проектирана да осигури максимална визуална чистота от източници с висока честота на предаване като Displayport и HDMI . Този монитор поддържа и “Daisy Chaining”: възможност за свързване на серия от устройства чрез една единствена връзка между все две от тях. Така подреждането на кабелите при наличие само на един DisplayPort кабел между всеки набор от монитори води до постигане на лишена от кабелна плетеница конфигурация. Ключово предимство на конфигурациите с много монитори е увеличената продуктивност и безупречна многозадачност.

Еко продуктивност

Новият дисплей 272B7QPTKEB дава пример за съсредоточеността на MMD върху устойчивата продуктивност. Той включва иновативни сензори, които да поддържат консумацията на енергия възможно най-ниска. PowerSensor, например, може да усети дали има човек пред екрана и автоматично да ограничи яркостта му, ако усети, че потребителят е станал. Само тази функция може да намали сметката за електроенергия с до 80 процента и да удължи живота на дисплея. Корпусът без BFR и 85-те процента рециклираната пластмаса доказват претенции на дисплея да бъде екологичен инструмент за продуктивност.

Новият Philips 272B7QPTKEB ще бъде наличен през август на препоръчителна крайна цена от 1399 лв. с ДДС.

Повече информация за мониторите Philips: www.philips.com/monitors

Advertisement
Continue Reading
Advertisement