Открийте ни и в

Tехнологии

Застраховайте се срещу хакери на камери: първият монитор Philips с изскачаща камера

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Хакерите стават все по-изобретателни, а знаем колко неприятно би било ако някой ни наблюдава през уебкамерата. Затова MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors, пуска първия дисплей с уебкамера, която се показва, когато е нужна, а през останалото време е скрита в рамката на дисплея. Новият 27-инчов дисплей 272B7QPTKEB, който трябва да се появи през август, комбинира тази допълнителна сигурност с отлична производителност на екрана: кристално чисти изображения с Quad HD резолюция, изключително широки зрителни ъгли, благодарение на използването на IPS панел, USB 3.0 за бърз трансфер на данни, както и PowerSensor за екологична продуктивност.

Още нови модели с изскачаща уебкамера ще бъдат представени по-късно през тази година. Гамата ще включва модели с диагонал 24 инча и UHD резолюция.

По-висока сигурност за уебкамери в офиса

Уебкамерите се превърнаха в бърз и лесен начин за връзка с колеги, и партньори по целия свят. За много професионалисти уебкамерата е жизненоважен инструмент, а поддържане на контакт лице в лице с други хора и за подобряване на екипната работа, без да се налага прелитането на хиляди километри. Всяка уебкамера, обаче, представлява и своеобразен прозорец към фирмата. Ако бъде хакната, тя теоретично може да бъде използвана за създаване на неоторизирана точка а достъп. „С нарастването на разбирането за потенциалните рискове от пробив в сигурността, много потребители не искат тяхната уебкамера да бъде фокусирана върху работното им бюро през целия работен ден“, каза Албърт Улфман, продуктов мениджър за монитори Philips за Европа в MMD. „Новата уебкамера в новия ни модел монитор успокоява тези притеснения. Тя изскача, когато е нужна за провеждане на видео конференции и се прибира внимателно, когато не е в употреба.“

Както и при други дисплеи Philips за професионалисти, новият модел има набор от отличителни възможности, които подобряват продуктивността. С размер 27 инча той е достатъчно компактен да се събере на всяко бюро. Зрителното пространство е максимално благодарение на ултра-тънката рамка на екрана, която позволява още по-поглъщащо преживяване при съединяване на няколко дисплея. Качеството на изображението е отлично, благодарение на Quad HD резолюцията с 2560 x 1440 пиксела – проектирана да осигури максимална визуална чистота от източници с висока честота на предаване като Displayport и HDMI . Този монитор поддържа и “Daisy Chaining”: възможност за свързване на серия от устройства чрез една единствена връзка между все две от тях. Така подреждането на кабелите при наличие само на един DisplayPort кабел между всеки набор от монитори води до постигане на лишена от кабелна плетеница конфигурация. Ключово предимство на конфигурациите с много монитори е увеличената продуктивност и безупречна многозадачност.

Еко продуктивност

Новият дисплей 272B7QPTKEB дава пример за съсредоточеността на MMD върху устойчивата продуктивност. Той включва иновативни сензори, които да поддържат консумацията на енергия възможно най-ниска. PowerSensor, например, може да усети дали има човек пред екрана и автоматично да ограничи яркостта му, ако усети, че потребителят е станал. Само тази функция може да намали сметката за електроенергия с до 80 процента и да удължи живота на дисплея. Корпусът без BFR и 85-те процента рециклираната пластмаса доказват претенции на дисплея да бъде екологичен инструмент за продуктивност.

Новият Philips 272B7QPTKEB ще бъде наличен през август на препоръчителна крайна цена от 1399 лв. с ДДС.

Повече информация за мониторите Philips: www.philips.com/monitors

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

MIKA

публикувано

на

от

Новият монитор Philips 288E2UAE (28″/71,1 см), със своите 1,07 милиарда цвята, USB 3.2 SuperSpeed трансфер на данни и тънък, атрактивен дизайн, е перфектният избор за потребители, търсещи стилна външност и представяне на професионално ниво. Новият монитор Philips е идеалното решение за много различни ситуации и настройки, благодарение на набора от функции, които се асоциират обикновено с бизнес средата и отвеждат работата в домашни условия на следващото ниво.

Живот в цвят

Когато става дума за висока резолюция, детайли и изображения, няма допустим компромис. Потребителите очакват най-доброто преживяване от всеки дисплей, независимо дали е на смартфон или телевизор. Когато времето пред екрана на компютъра е значително, това става още по-важно в ежедневието. Новият монитор  Philips 288E2UAE предлага UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160) изображения и UltraWide технология с 1,07 милиарда цвята. Всеки цвят оживява и всеки детайл е подчертан при обработката на снимки, видеа и електронни таблици. Новият 28” дисплей използва IPS LED технология с широки ъгли на видимост и SmartContrast за дълбоки черни детайли, които осигуряват удовлетворяващото зрително преживяване, очаквано от потребителите на Philips. Когато задачите са много и сложни, потребителите могат да разчитат на технологията MultiView за едновременно свързване на две устройства, като например PC и преносим компютър.

Бързо и лесно

За работа, забавление или която и да е задача потребителите изискват скорост и лекота. Новият монитор Philips предлага USB 3.2 SuperSpeed технология с един USB към компютъра и четири гнезда за свързване на устройства, така че потребителите могат да свържат тяхната клавиатура и мишка към монитора. Един USB порт поддържа бързо зареждане и отговаря на стандарта USB-IF Battery Charging (BC1.2) като позволява на ползвателите да зареждат техните съвместими смартфони. Като още опции за връзка мониторът предлага HDMI и DisplayPort. Всички конектори са разположени на хоризонталната лента на гърба на монитора, а системата за управление на кабелите помага за поддържане на работното място подредено. Бутонът EasySelect представлява джойстик, който позволява бърз достъп до менюто на монитора и улеснява настройките. Всеки детайл е проектиран така, че да запази предната рамка изчистена и да спомогне за поддържане на подредена работна среда.

Дизайн и удобства

Мониторите Philips са известни със своя елегантен дизайн и комфортни функции, и Philips 288E2UAE остава верен на тези обещания. Моделът е с ултра тънки рамки, по-тънък страничен профил и елегантна стойка, което го прави идеален избор за домашния интериор. Настройващата се стойка може да бъде накланяна (-5/20 градуса) и позиционирана на оптималната височина, благодарение на функцията за повдигане със 100 мм. Щадящ очите, Philips 288E2UAE разполага с екран против отблясъци, EasyRead режим за четене като от хартия и Flicker-free технология, както и LowBlue режим за комфортно използване.

Този монитор Philips се отличава и с устойчивите си характеристики. Съответстващ на стандарта RoHS, той има сертификати EnergyStar 8.0 и TCO, не включва живак и олово и използва 100% рециклируема опаковка.

Philips 288E2UAE ще е наличен от февруари на препоръчителна крайноклиентска цена от 645 лв. с ДДС.

Повече информация за мониторите Philips: https://www.philips.co.uk/c-m-pc/monitors

Продължете понататък

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 16 минути

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

Кинопреди 51 минути

Награждаваният турски сериал „Вътрешен човек“ с премиера по TDC

Lifestyleпреди един час

В „Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия

Lifestyleпреди 2 часа

София през погледа на „Софиянци“ – в нова документална поредица по Bulgaria ON AIR 

Lifestyleпреди 20 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 21 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 21 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 22 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 22 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди един ден

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Горещо