Connect with us

Кино

За всички създания – големи и малки – надежда за щастие в сянката на войната

Avatar

Публикувано

на

снимка: Epic Drama

Децата на най-известния ветеринар в литературата одобряват превъплъщенията на актьорите в сериала по Epic Drama

Хитовата поредица „За всички създания – големи и малки“ се завръща в ТВ дома на епичната драма – Epic Drama с новия си трети сезон на 7 ноември и ще бъде тук всеки понеделник от 22:00 часа. Приключенията на може би най-известния ветеринарен хирург в историята и литературата, Джеймс Хериот, продължават в Йоркшир Дейлс. Сериалът е базиран на поредица световни бестселъри, продадени в над 60 млн. копия, от Джеймс Алфред Райт, с артистичен псевдоним Джеймс Хериот, вдъхновени от собствения му опит като ветеринар.

Още от първите кадри на сезон трети се усеща, че предстоят големи промени.

Пролетта на 1939 г. е и хората в Англия се готвят за война. Джеймс (в ролята е дебютантът Никълъс Ралф), обаче, няма нужда да се тревожи, че може да бъде мобилизиран; като ветеринар той е защитен от това, но някои от приятелите му се записват като доброволци. Добросъвестният доктор и Хелън (в ролята е носителката на Оскар Рейчъл Шентън) се приготвят за сватбата си и за бъдеще, изпълнено с несигурност, докато светът се обръща с главата надолу.

Advertisement

“Героите, разбира се, не знаят какво им предстои”, казва актьорът Никълъс Ралф в няколко свои интервюта. “Те знаят, че войната не е шега работа и е доста плашеща перспектива. Джеймс е младоженец и съгражда нов живот с Хелън. Това, че някои отиват доброволци може да доведе известно чувство на вина и напрежение за него, тъй като ветеринарите са освободени от това задължение.”

Зигфрид, по-възрастен от Джеймс и по-ексцентричен, собственик на Скелдейл Хаус, вече е бил на война и изпитва други чувства при перспективата за нов военен конфликт.

“Той се разпъва малко като октопод, в опит да обхване твърде много различни неща, хора и живота си въобще, до колкото му е възможно”, казва актьорът в костюма на Зигфрид, Самуел Уест, известен с ролята си в „Хауърдс Енд“ (за която има и номинация за BAFTA). Самуел има епизодични появи и в сериалите „Гранчестър“ (в момента по Epic Drama), „Короната“ и „Западен свят“ на НВО.

“За младите войната е просто една голяма игра, но тези от нас, които са видели Първата казват: „Нямате ни най-малка представа в какво се забърквате!” 

Advertisement

За щастие, снимките на трети сезон далеч не са така страховити, както надвисналото усещане за наближаваща война; има, обаче, затруднения с някои животни. “Котките не подлежат на дресировка”, оплаква се актьорът Никълъс Ралф. “В една сцена трябваше да правя преглед на котка, но всеки път, когато специалистът ни по животните излезеше за секунда, котката просто изригваше.” За късмет, кравите – ветерани в актьорския състав от предишните сезони не създават подобни проблеми.

Знайно е, че зрителите си умират за хубава сватба! Същото се оказва и с Рейчъл Шентън (актрисата е в ролята на местната фермерска дъщеря Хелън). “[Снимките на сватбената сцена] бяха страхотни! Беше малко мразовито, защото снимахме този епизод в началото, около март, но слънцето се показа“, спомня си актрисата. “Най-хубавото на тези снимки беше, че всички бяхме заедно, цялата банда от Скелдейл.”

Актрисата разкрива, че истинските деца на Джеймс Хериот също са присъствали. “Малко сюрреалистично беше. Сигурно и за тях е било така – все едно гледат как родителите им се женят. Винаги са изказвали подкрепа и комплименти за нашите превъплъщения като Джеймс и Хелън.”

“Във време, в което сме изправени срещу толкова много предизвикателства в ежедневния си живот, наистина е голяма радост да се пренесеш обратно в красивите Йоркшир Дейлс и да те приветства милото семейство на Скелдейл Хаус, пленило сърцата на толкова много хора по цял свят,“ казва изпълнителният продуцент на сериала.

„За всички създания – големи и малки“ се завръща по Epic Drama с новия си трети сезон на 7 ноември и ще бъде тук всеки понеделник от 22:00 часа.

Advertisement

Маратон на първи и втори сезон не пропускайте в събота и неделя следобед – на 5 и 6 ноември.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, както и във видеотеката на Булсатком, в мрежата на А1 България на DTH 60, DTV (кабелна) 214, IPTV (Premium) 201, във видеотеката на Vivacom и на VIVACOM EON TV.

За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria

Advertisement
Continue Reading
Advertisement