Connect with us

Събития

За втора поредна година Paradise Center организира кампания за зелена Коледа

Avatar

Публикувано

на

Paradise Center Green Christmas jpg

Всеки, донесъл минимум 5 кг текстил за рециклиране в търговския център, ще има възможност да спечели коледно дръвче в саксия

На 3-ти и 4-ти декември всеки, който се включи в празничната кампания на Paradise Center „Да направим Коледа отново зелена“, ще има възможност да спечели живо коледно дръвче. За целта трябва да донесе минимум 5 кг текстил в обособения бус на VIP входа на търговския център (бул. Тодор Каблешков) и да участва в томболата за спечелване на своето коледно дръвче. Пунктът за събиране на текстил ще работи всеки ден от 10:00 до 22:00 ч., а партньор в инициативата е компанията за събиране и оползотворяване на текстил Humanita, с чиято помощ събраният текстил ще бъде рециклиран.

При предаване на текстила всеки ще има възможност да избере дали да задържи коледното дърво след празниците, като го засади на подходящо място или да бъде върнато отново в специален Коледен парк, където се полагат нужните му грижи до следващата година, когато отново може да бъде взето. С кампанията „Да направим Коледа отново зелена” от търговския център отново насочват вниманието към събирането и рециклирането на текстил, като междувременно предлагат природосъобразно решение за любимата на малки и големи коледна украса.

Редица са доказаните ползи от събирането и рециклирането на употребен текстил – намалява се количеството текстил на сметищата, имайки предвид, че синтетичните фибри не се разграждат, а гниенето на естествените отнема много време и е свързано с отделяне на вредни газове; намалява се вредното въздействие върху околната среда в процеса на производство на нови тъкани; намалява се използването на енергия, вода и първични суровини за производство; генерират се по-малко отпадъчни води и много други.

Кампанията  за зелена Коледа е поредната инициатива на търговския център от проекта за зелен градски живот КИСЛОРОД. Активността има за цел да обедини усилията на центъра в посока природосъобразен живот в чиста и зелена градска среда. В рамките на проекта КИСЛОРОД през последните години Paradise Center реализира редица кампании, насочени към природосъобразния начин на живот и опазването на околната среда. Амбициите на търговския център са да продължава активно развиването на платформата, имайки за цел да мотивира и вдъхнови колкото се може повече хора да водят отговорен към природата начин на живот.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement