Connect with us

Общество

За девета поредна година се реализира проектът „Награди за успелите деца на България”

Avatar

Публикувано

на

Fondaciq Dimitar Berbatov

Фондация „Димитър Бербатов” реализира за девети пореден път своя годишен проект „Награди за успелите деца на България”. Областите, в които отличени през 2016 г. ученици могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт.

Всяко българско дете – ученик от І до ХІІ клас у нас или в чужбина (както и студенти първокурсници с постиженията си от ХІІ клас през 2016 г.), може да бъде номинирано със свои до 5 постижения – най-силните за него през годината. Кампанията традиционно предвижда и номинации в категория Благотворителност.

Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията. Тази година той е с обновен дизайн и функционалност – подарък за талантливите българчета от агенция e//marketing. Срокът за регистриране на номинации е от 23 декември 2016 г. до 17 часа на 10 февруари 2017 г.

Фондация “Димитър Бербатов” вече е широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

 „Деветото издание на „Успелите деца” е най-специалното, като важна кръгла годишнина” – шегува се знаменитата ни футболна деветка Димитър Бербатов. И продължава напълно сериозно: „Когато създадохме този проект още в първата година на съществуването ни като фондация, той беше първият по рода си в България. Дотогава никой не беше връчвал награди на изявените деца за цялостното им представяне през годината. Дори срещахме неразбиране. Сега виждам, че започнаха да ни повтарят и други фондации… Като цяло тази група деца вече получава малко повече внимание. Лаская се да мисля, че ние като фондация имаме своята заслуга за това. Но смятам, че все още всички в България сме длъжници на младите си таланти. Очаквам обичайно силна кампания – ти можеш да си един от нас!“ – отново призова успелите да спечелят награди българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов.

„Аз също се надявам на силна кампания, въпреки че за трета година я започваме без официални медийни партньори и без спонсори. За да стигне информацията за кампанията до децата, отново ще разчитаме основно на Фейсбук, на подкрепата на родителите и ръководителите на „нашите” деца, с които сме една голяма общност – познаваме се и поддържаме постоянен контакт. Винаги разчитаме и на отзивчивостта на националните медии, традиционно активно ни подкрепят и регионалните. Ще бъдем признателни на всеки, който разпространи информацията за номинациите. За нас е важно всяко дете, което има шанс да стане част от Клуб 2016, да знае, че сега е моментът. Ние ще продължим да имаме строги изисквания и да правим сериозен и отговорен подбор, защото на този подход се дължи високата стойност на нашите отличия“ – сподели Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на Фондация „Димитър Бербатов“.  

Advertisement

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки постиженията им като значими за цялото общество. Той  възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към благотворителността. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

От първата кампания досега са постъпили над 25 000 номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и деца от БУЧ в Англия, САЩ, Испания, Португалия, Австрия, Дубай и други краища на света.

Всяка година пробоно за Фондацията работят „Юнайтед Партнърс”, агенция специализирана в интегрираните маркетингови комуникации и „Агенция на годината“ за 2014 година, и дигитална агенция e//marketing.

Повече за проекта можете да четете в неговия уебсайт: http://dberbatov.org/nagradi/ и да следите неговия статус във Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB

Advertisement
Continue Reading
Advertisement