Connect with us

Реге музика

За любовта и свободата на Alborosie and ShengenClan

Avatar

Публикувано

на

14958315 586382801566700 914112724 n

Ние от MikaMagazine нямаше как да не  посетим неделното Alborosie and ShengenClan парти, което смеем да твърдим, че беше едно велико събитие, което ще се помни дълго време.

Въпреки факта, че концертът се състоя в неделя, всички смело прекрачиха прага на Mixtape5 и неделята се усещаше като петък. Ние тотално забравихме, че на другия ден трябва да потънем отново в ангажименти и за миг се потопихме в един друг свят – този на позитивизма и добротата. Заслужаваше си!

Пихме, к’вото пихме, изпушихме, к’вото изпушихме и се раздадохме на макс през цялото време на събитието.  Та, поводът, по който се събрахме  в любимия на нашия екип столичен клуб Mixtape5, бе италианският реге изпълнител Alberto D’Ascola или по-познат като Alborosie заедно с неговата банда ShengenClan.

Италианският реге изпълнител за първи път долетя директно от Ямайка и ни включи към световното си турне по представяне на най-новия му албум “Freedom & Fyah”.

Вратите отвориха точно в 20:00 часа и без абсолютно никакви проблеми влязохме вътре към един друг свят, пълен с красива енергия. Между паузите Selector Lazy Face ни прехвърляше през различни епохи на реге музиката и ни подготвяше и поддържаше за цялата емоция, която предстои. Първи на сцената излязоха Zafayah & Friddim Steppaz и ни изпя парчета от новия му албум “One in Spirit”. По едно време покани при него да се качи Jahmmi Youth.

Advertisement

Черешката на тортата безспорно  бе Alborosiе.

14962825_586382764900037_648951357_n

Много е трудно да се опише чувството от това да видиш един от най-любимите си реге изпълнители, как изпълнява най-известните си  песни,  с толкова чувство и емоция, че от разстояние успява да ти я предаде цялата без да изпуска нито една нотка. Италианецът с ямайска душа ни прехвърли през цялото му творчество и ни изпя едни от най-великите си хитове като “Herbalist”, “NoCocaine”, “Police in Helicopter” на John Holt, както и направи кавър на Bob Marley “Get up stand up”. Към сетлиста си добави “Johnny be good” на Peter Tosh. Представи ни и песни от новия си албум “Freedom & Fyah”, който е с дъб насоченост и доста концептуален, но в някои тракове имаше смесица от дъбстепа и електронната музика.

През цялото време ни разказваше истории чрез музиката – пя ни за любов, война, мир, политика, но най-вече за свободата и огъня и как всички трябва да бъдем единни и да се обичаме.

Благодарим ти за пореден път, Mixtape5, че продължавате да ни изненадвате с изпълнителите, които каните.  Продължавайте в същия дух!

“Reggae is my heart, reggae is my soul!”

Advertisement

Поздрави,
Яна Кирилова

14962330_586382758233371_1519435998_n

Снимки – Mixtape5

Continue Reading
Advertisement