Открийте ни и в

Кино

За наградата на Ню Бояна на Со Индипендънт се борят седем кинопроекта в развитие

MIKA

публикувано

на

За наградата на Ню Бояна на Со Индипендънт се борят седем кинопроекта в развитие 26

На първата, състояла се на Седмото изданиe на София Индипендънт Филм Фестивал, пичинг сесия за кинопроекти, бяха представени следните проекти:  „Човекът” на режисьора Андрей Андонов с продуценти  Благовеста Георгиева, Явор Веселинов и Андрей Андонов,  „Пепел върху слънцето” на режисьора Богомил Калинов и продуцента Калоян Калинов, “Френско кино” на режисьорката Галина Георгиева и продуцента Христиан Ночев, „Кукук” на режисьорката Йонка Янчева с продуцент „White Gypsy Productions”, „Прасето” на режисьора Драго Шолев и продуцента Елена Мошолова, „Златният век” на режисьора Тодор Велев и продуцента „Кота плюс”,  „Рекох” на режисьора Максим Генчев и продуцент Амрита Арт.

jury-1

Изключителен шанс за най-добрия проект ще бъде включвнето му в шортлистата от 10 заглавия за участие в Седмицата на независимото кино в САЩ през 2017 г., както и голямата награда от филмовото студио “Ню Бояна” от българска страна – 50 000 евро в услуги за осъществяването на проекта и 5000 евро в брой (които да бъдат похарчени в България), при започване на снимки. Проектът ще има шанс за финансиране и реализиране, а авторите му ще си сътрудничат с едни от най-добрите специалисти в областта.

projects2

Победителят ще бъде избран от жури в състав: Ярив Лърнър, изпълнителен директор на “Ню Бояна Филм”, Милко Лазaров, режисьор и  Севда Шишманова, програмен директор на БНТ 1.

Проектът-победител ще бъде обявен по време на церемонията по раздаване на наградите на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал, която ще се състои на 05 ноември, от 18.00 часа, в кино Одеон.

Eдногодишно онлайн членство в Independent Filmmakers Project ( IFP), както и съвети от тамошните специалисти за развитието на проекта, ще получи проекта, класиран на второ място.

За повече информация, моля посете сайта ни: www.soindependentfilmfest.com

jury3

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Кино

Твърде дълго беше тихо – „Нито звук 2“ в кината от 28 май

MIKA

публикувано

на

от

Твърде дълго беше тихо – „Нито звук 2“ в кината от 28 май 27

На 28 май само в кината ще гледаме Нито звук 2 – дългоочакваното продължение на превърналия се в попкултурен феномен, изключително успешен хорър-трилър на Джон Кразински Нито звук, който през 2018 г. превърна мълчанието в инструмент на оцеляването. Смесващ нестихващо напрежение с многопластова история и герои, филмът, в който човечеството се изправя пред ужасяваща непозната заплаха, убиваща всеки, който издаде дори и най-лекия звук, разказва една модерна и оригинална история за семейна любов, комуникация и оцеляване.

Създаден изцяло от творчески подбуди и с идеята да бъде гледан и съпреживян на голям екран в мрака на киносалоните, Нито звук 2 запазва всички елементи, които превърнаха първия филм в абсолютен хит, като едновременно с това ни отвежда в нова посока, разкривайки повече за тънещия в разруха и хаос свят и за обвитото в мистерия начало на глобалната катастрофа, без да губи фокус от сърцето и душата на историята – семейство Абът.

Кразински, който отново е основната движеща сила зад продукцията, споделя: Пълнокръвният свят, който създадохме, ме привличаше и стана причина да се задълбоча допълнително, за да видя какво би станало със семейство Абът и къде би могла да ги отведе историята. Идеята беше да разширим метафората за тревогите на родителството и да изследваме естествената еволюция на живота, когато децата напускат сигурността на дома, за да излязат в света навън.

Действието на Нито звук 2 започва веднага след смъртоносните събития, които семейство Абът преживяват у дома си. Те трябва да се изправят пред ужасите на външния свят, докато продължават борбата си за оцеляване в абсолютно мълчание. Принудени да се впуснат в неизвестното, те бързо осъзнават, че кръвожадните извънземни създания не са единствената заплаха, която дебне отвъд пределите на познатата им пясъчна пътека. Възможно ли е ужасът, обгърнал Земята, да бъде спрян?

Режисьор на Нито звук 2 отново е Джон Кразински, който е и сценарист на филма заедно със Скот Бек и Брайън Уудс. В ролите се завръщат Емили Блънт, Милисент Симъндс и Ноа Джуп, а сред новите попълнения в актьорския състав влизат Килиън Мърфи, Джимон Унсу, Уейн Дювал и други.

Чакането приключи! Гледайте Нито звук 2 от 28 май само в кината, IMAX и 4DX.

Продължете понататък

Кино

Зрител ще спечели оригиналния автомобил от “Голата истина за група “Жигули”

MIKA

публикувано

на

от

Зрител ще спечели оригиналния автомобил от "Голата истина за група "Жигули" 28

снимка: ПР

Най-новият филм на Виктор Божинов не спира да поставя рекорди в българското кино. „Голата истина за група Жигули“ беше номер едно в три поредни седмици – позиция, която не е била постигана от български филм през последните десет години. Заглавието вече е гледано от 81 951  зрители.

Наред с добрите новини за филма екипът споделя и една специална изненада за зрителите – един от тях ще получи уникалния шанс да спечели легендарната „Жигула“, на която е кръстена едноименната банда. Всеки, който иска да опита своя късмет, трябва да посети Facebook страницата на филма и да качи снимка с билета си. Освен колата, ще бъдат раздадени и много други награди. „Едва ли има друг филм, който да е подарявал кола, а тази има особена сантиментална стойност като основен герой в лентата. Надяваме се да отиде при някой истински наш фен“, споделя Кръстьо Ламбев, продуцент на филма.

„Резултатите от бокс офиса много ни радват и зареждат с положителна енергия. Такъв успех може да бъде възможен единствено с участието на зрителите и кино салоните, които подкрепят заглавието и осъзнават своята роля в бъдещето на филма на голям екран“, допълва режисьорът на филма Виктор Божинов.

„Голата истина за група „Жигули“ очаква зрителите с вълнуваща история, ярки образи и истински рок, вдъхновен от носталгията по култови времена и очакване за още по-добро бъдеще. Филмът се разпространява от BTV Studios.

Продължете понататък

Горещо