Connect with us

Кино

За първи път български кино проекти ще бъдат представени в САЩ

Avatar

Публикувано

на

dumbo brooklyn promenade cr alamy

Международният кинопродуцентски форум ще се проведе от 17 до 22 септември в Бруклин, Ню Йорк. Сред 160-те кинопроекти в развитие от 25 държави са селектирани и българските „Рибена кост” на Драго Шолев, „Възвишение” на Виктор Божинов, „Нанук” на Милко Лазаров.

Тематичният филм-омнибус по разкази на Георги Господинов „8 минути и 19 секунди”, също заминава за Ню Йорк, за да търси подкрепа в киноразпространението.

Директорът и основател на фествала, актрисата Жана Караиванова заедно с режисьорите и продуценти: Милко Лазаров, Веселка Кирякова, Драго Шолев, Росица Вълканова, Антоанета Бачурова  ще представят лично избраните проекти на престижната международна платформа.

janak

Българското участие е спонсорирано от София Индипендънт филм фестивал и е възможно благодарение на договора за ексклузвино партньорство между него и най-голямата платформа за независимо кино в Америка – „Индипентънт филммейкър проджект”.

12-тото издание на фестивала на българското кино “София Индипендънт Ню Йорк” ще се проведе съпътстващо от 19 до 24 септeмври, 2016 г. и ще покаже в селекцията си едни от най-успешните нови български игрални филми, сред които са: „Прокурорът, защитнкът, съдията и неговия син” на Иглика Трифонова, „С лице надолу” на Камен Калев, „Събирачът на трупове” на Димитър Димитров , „Жажда” на Светла Цоцоркова,  „Каръци” на Ивайло Христов, както и нашумелия „11А”, и българо-македонската продукция „Лазар”.

Advertisement

Филмите ще бъдат прожектирани в едно от топ кината в Манхатън – “Синеполис Челси” (Челси Боу Тай  Тиатър).

От българската страна ще присъстват много гости между които: Иглика Трифонова, Асен Владимиров, Стела Стойкова, Елисавета Йорданова и други.

За актуални детайли и новини, можете да следите на http://www.soindependentfilmfest.com/ny-2016/

Continue Reading
Advertisement