Открийте ни и в

Знаменитости

За първи път деца и родители ще готвят заедно с шеф Манчев и шеф Шишков на кулинарен лагер на Lidl

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Лидл България дава възможност на деца и родители да споделят своите кулинарни умения заедно с шеф Манчев и шеф Шишков в края на юни. За целта всички желаещи да готвят с изтъкнатите шеф готвачи, трябва да изпратят любимата, но и полезна рецепта на своето дете до 10 юни на www.lidl.bg/detskirecepti. Авторите на 15-те най-добри рецепти – родители и деца, не само ще могат да се включат в специално организирания кулинарен лагер с шеф Манчев и шеф Шишков, но ще станат част и от първата кулинарна книга за деца на Лидл България.

Кулинарната книга ще включва рецепти, подходящи за деца на възраст от 3 до 14 г., разработени от шеф Манчев и шеф Шишков, които родителите могат да използват в опитите си да осигурят балансирано хранене за своите деца. Консултант на целия проект е проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант по хранене и диететика, която има грижата цялото съдържание на книгата да е съобразено с изискванията на пълноценното детско хранене. В подкрепа на родителите, книгата ще съдържа и допълнителна информация и съвети, разработени от проф. д-р Веселка Дулева, които да им помагат при осигуряването на балансирано меню за децата. Допълнително в книгата ще бъдат представени и 15 рецепти на родители, избрани от експертното жури в лицето на двамата доказани майстор готвачи и проф. Дулева.

„Книгата, ще бъде готова през есента. Искаме да предложим рецепти, които са едновременно вкусни, полезни и привлекателни за децата. В същото време е нужно да са лесни за приготвяне, с което пък да улесним родителите и да им бъдем полезни. Най-хубавото обаче е, че в нея няма да има само наши рецепти, но и рецепти на родителите, защото те най-добре знаят кое е най-доброто за техните деца. Вече получихме доста рецепти, които показват колко изобретателни и ангажирани са родителите, за да осигурят балансирано хранене на децата си“, сподели впечатления от първите кандидатури в конкурса шеф Манчев.

„За нас ще е истинско удоволствие да се срещнем с тези семейства и на живо по време на кулинарния лагер. За първи път правим нещо подобно и съм сигурен, че събитието ще бъде много емоционално и ще се превърне в истинско кулинарно изживяване за всички участници. В рецептите, които вече получаваме, виждаме наистина креативни идеи, не само в посока рецепти и съставки, но и по отношение на това как да ангажираме децата в кухнята и да прекараме пълноценно време заедно“, допълни шеф Шишков.

Събирането на рецепти от потребителите ще продължи до 10 юни на интернет страницата на инициативата www.lidl.bg/detskirecepti.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Kaufland с предизвикателство към БГ личности

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

По случай 15-та си годишнина на българския пазар Kaufland отправи предизвикателство към четири български популярни личности. Търговската верига покани музикалния изпълнител Поли Генова, актьорите Александър Сано и Ненчо Балабанов и инфлуенсъра Елекса да влязат в ролята на служители на компанията. В рамките на един ден те ще работят в избран специално за всеки от тях хипермаркет на веригата.

Първите реакции на инфлуенсърите можете да видите във видео, публикувано във Facebook страницата на Kaufland България.

Kaufland България присъства на българския пазар от 2006 година насам. За 15 години веригата се утвърждава като предпочитано място за пазаруване и работа, като верен партньор на българските производители и като значим фактор за развитието на националната и регионална икономика с инвестиции, надхвърлящи 1.6 млрд. лв. Kaufland е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6000 души и сертифициран Топ работодател от международния независим институт Top Employers Institute.

Продължете понататък

Знаменитости

Даниела Серданова с предаване по БНТ 1

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

От този четвъртък (04 февруари 2021 г.) , зрителите на развлекателното предаване „Смяна на местата“, посветено на социалната и културна промяна в човешките отношения е с нов ден и час на излъчване. Тъй като има силен зрителски интерес, предаването преминава в друг канал на обществената телевизия – БНТ 1. Интригуващите разговори на водещата Даниела Серданова и гостите ѝ вече може да гледате всеки четвъртък от 23:30 ч.

Първи гости в предаването по БНТ 1 ще са Лара Златарева (позната като Кака Лара) и дъщеря ѝ Бернарда. Пред водещата Даниела Серданова отварят сърцето си майка и дъщеря, две актриси, влюбени в работата си и в живота. Очаквайте един разговор за любовта, за детството, за партньорството, за сложните житейски избори, за приемствеността между поколенията и приятелството.

Лара Златарева и дъщеря й Бернарда, снимка: ПР

От старта на предаването – през септември 2020 г., до момента, гости в студиото на Даниела Серданова са били Йоана Буковска и Калин Врачански, Ивайло Захариев и Ники Станоев, Христо Мутафчиев и Наско от Б.Т.Р., Ники Илиев и Башар Рахал и много други.

Гледайте предаването „Смяна на местата“ в четвъртък (04 февруари 2021 г.), от 23:30 ч, по БНТ 1.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 23 часа

Концентричните окръжности на живота в “Правек и други времена” от нобелистката Олга Токарчук

Културапреди 23 часа

Представяне на „Интегрирано управление в туристическите комплекси“ от Теодора Ризова

Lifestyleпреди 2 дни

Приключенският филм „Робин Худ: Принцът на разбойниците” – тази събота по FilmBox Stars

Tехнологиипреди 2 дни

Fitify и Mood Messenger са сред първите независими за смарт часовника Huawei Watch GT 2 Pro

Lifestyleпреди 2 дни

Средно по 23 минути на ден отделя всяка жена за грижа за кожата

Музикапреди 3 дни

Nessa Barrett & jxdn представят “la di die”

Lifestyleпреди 3 дни

Банкоматите могат да ускорят икономическото възстановяване след COVID-19

Културапреди 3 дни

Eдинствената автобиография на Мохамед Али излиза в луксозно издание с твърди корици

Музикапреди 3 дни

Петър Байков в „Музика, музика“ по БНТ 1

Lifestyleпреди 3 дни

Университетският театър на НБУ с кампания срещу насилието в училище

Горещо