Connect with us

Танц

За първи път на българска сцена – „Ромео и Жулиета” на Московския сити балет

Avatar

Публикувано

на

Romeo3

На 24-ти ноември в зала 1 на НДК, столичани ще имат възможността да се насладят на емблематичния спектакъл „Ромео и Жулиета, представен от една от най-популярните руски класически балетни трупи – Московският сити балет (Moscow City Ballet).  Балетният спектакъл ще бъде представен и във Варна на 26-ти ноември – Дворецът на културата и спорта и в Бургас на 27-ми ноември – Държавната Опера.

romeo

Автор на хореографията и постановката „Ромео и Жулиета” е основателят на Московския сити балет и  бивш солист на Болшой балет – Виктор Смирнов-Голованов. Над петдесет балетисти ще пресъздадат на сцената класическата любовна история.  В главните роли са Талгат Коджабаев, Лилия  Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова, Юлия Журавлева.

Московският сити балет (Moscow City Ballet) е създаден през 1988г. От тогава до днес, трупата съхранява и развива традициите на класическия руски балет. Нейните постановки отговарят на най-високите стандарти на балетното майсторство.

romeo2Спектаклите на Московския сити балет се радват на голяма популярност в цял свят. България  е  част от международното им турне.  За всички ценители на красотата, танца и изкуството у нас – София – 24 ноември – Зала 1, НДК, Варна – 26 ноември – ДКС, Бургас – 27 ноември – Операта.

БИЛЕТИ за трите спектакъла в София, Варна и Бургас, могат да бъдат

закупени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси: ОМV, ГЕРМАНОС, НА ТЪМНО, USIT COLOURS, ТЕХНОПОЛИС, ТЕХНОМАРКЕТ, OMV, В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НА НДК И АРЕНА АРМЕЕЦ. Цената на билетите е от 30 до 90 лева.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement