Connect with us

Класическа

За първи път оперният фестивал в Банско представя оперетен спектакъл

Avatar

Публикувано

на

Aleksander Mutafchiyski

снимка: PR

На 27-ми август стартира шестия поред фестивал за класическо и оперно изкуство Банско опера фест. Тази година събитието ще представи за първи път три произведения в три поредни вечери. В първата вечер любителите на класиката ще се насладят на балета „Дон Кихот“ по адаптацията на Силвия Томова. Историята за безкористния и смел Дон Кихот, бленуващ за пътешествия и приключения ще бъде представена от Държавна опера Русе в първата вечер на фестивала от 20:30.

В следващата вечер, на 28-ми август, сцената превзема Варненската опера, която ще представи пищното произведение „Кармен“, съпроводено от музиката на Жорж Бизе. Операта ще пренесе зрителите под изпепеляващото андалуско слънце, където изкусителната циганка Кармен, войникът Дон Хозе и загрижената Микаела ще образуват страстен любовен триъгънлик в грандиозен спектакъл под открито небе.

[media-credit name=“Мария Цветкова, снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]Maria-Tvetkova[/media-credit]

Програмата ще завърши на 29-ти август с дебютното поставяне на оперета в рамките на Банско опера фест – „Царицата на чардаша“ от Имре Калман, която хумористично разказва заплетената история за вариететната актриса Силва и една поредица от неразбирателства, в която накрая всичко идва на мястото си. Световноизвестната оперета ще бъде представена от Държавна опера Русе.

Почитателите на класическото изкуство ще могат да усетят допира с прекрасното късно лято в Банско и свежия планинския въздух в курортното градче – в комбинация с оперния фестивал за всеки посетил се очертават три вълшебни вечери. Входът за фестивала е свободен, а мястото на събитието е площад Никола Вапцаров в Банско.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement