Connect with us

Събития

За първи път танцов спектакъл на обучителна програма е с номинация за награда „Икар“

Avatar

Публикувано

на

MONOCROSSING 2 resize

В началото на годината можете да видите най-новия спектакъл на танцова компания Derida Dance, наречен Silent Weapon, който се радва на номинация за Икар 2015. Спектакълът се фокусира върху груповата манипулация като социално явление в негативния му аспект, което цели промяна на възприятието и поведението на хората. Създаването на пърформанса бележи приключването на едногодишната обучителна и тренинг програма Dance PORT Derida 2013/2014, финансирана от фондация „Америка за България“. В рамките на програмата вече три поредни години екипът на Derida Dance работи с млади таланти и професионални изпълнители в сферата на съвременния танц, за да подпомогне артистичното им развитие.

Silent Weapon ще бъде представен на 31-ви януари в Derida Dance Center – седмица след презентацията на друг спектакъл на компанията с богато фестивално минало, който също бе номиниран за наградата миналата година – Monocrossing. Него можете да го гледате на 24-ти януари в пространството на танцовия център.

MONOCROSSING-1_resize

В добавка към това на 7-ми февруари Derida Dance ще играе и танцовия пърформанс Mayday. Тази година той беше гост на двата най-големи фестивала за съвременно изпълнителско изкуство в България – МТФ ‚Варненско лято“ и One Dance Week, както и на АСТ фестивала в рамките на международната мрежа IETM.

Началният час и на трите спектакъла е 19:00 часа. Повече информация за тях, както и възможност за резервация на места получавате на уебсайта на Derida Dance Center

Advertisement
Continue Reading
Advertisement