Открийте ни и в

Lifestyle

За Световното по футбол Viber пуска ранглисти в чата

MIKA

публикувано

на

 Viber, едно от водещите комуникационни приложения в света, представя уникално изживяване, което стимулира състезателния дух на феновете и способността им да предсказват резултатите от мачовете. Специалните стикери и чат бот, в който феновете могат да дават своите прогнози, да се състезават с приятели и да печелят награди, ще оживеят заедно с началото на Световната купа в Русия на 14 юни ( https://vb.me/worldfootball )

Стара традиция за най-големите футболни фенове по света е да съставят ранглиста с резултатите от мачовете, за да познават по този начин изхода от предстоящите срещи в рамките на футболни първенства от подобен мащаб, каквото е Световното. Така любителите на футбола могат да се похвалят пред приятелите си с дълбоки познания и със способността си да предсказват резултатите. Някои фенове правят ранглиста в ексел таблица, докато други залагат на класиката, ползвайки бели дъски за писане или тетрадки.

Но ето, че вече има и нов начин.

Новата функционалност на Viber – ранглиста (под формата на чат бот и Chat Extension), пренася прогнозите за изхода от футболните срещи и проследяването на мачовете в света на приложенията за разговори – като позволява на потребителите директно да се състезават и да сравняват класиранията си в ранглисти – в лични или глобален групови чатове. Всеки потребител в рамките на групов Viber чат с приятели или колеги може да въведе предположенията си и да ги добави към персонализиран борд с резултати – ранглиста, както и да предизвика приятелите си да се включат.

Потребителите могат да следят в реално време във Viber прогреса си и класиранията в хода на Световната купа. Сега феновете от цял свят могат да се състезават кой е по-добър в прогнозите, както и да станат част от огромната общност фенове на Световното.

„За футболните фенове този месец ще бъде белязан от вълнението и адреналина около Световната купа. Ние самите сме големи почитатели и като такива, наша мисия е да предоставим на последователите по цял свят нови начини за директен достъп до футболното събитие на годината през Viber. Заменянето на бялата дъска с ранглиста в чата и разпалването на огъня на съревнованието с груповите съобщения, олицетворят новаторското мислене, което предлагаме на нашите потребители във Viber“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.

За да вдигне залога, Viber дава възможност на потребителите да спечелят невероятни награди, ако участват в ранглиста на глобалното футболно Community:

 • Точните прогнози ще дадат шанс на феновете да спечелят хиляди безплатни стикер пакети на Viber, Viber Out кредити и други.
 • Един късметлия, който събере най-много точки от точни прогнози, ще грабне титлата „Най-голям Viber фен на световния футбол” и ще спечели VIP пътуване за него и негов приятел за El Clásico следващия сезон, от първи ред на Камп Ноу!

Viber ще пусне безплатно ексклузивен стикер пакет на 16 езика, включително Английски, Френски, Арабски, Руски, Немски и други, за да предостави на феновете повече възможности да изразят себе си по време на първенството.

За да допълнят емоцията, топ медии по света, сред които 90min.com и Championat.com ще създадат специални Viber Communities, в които неограничен брой фенове ще могат да следят футболни разговори, както и да взимат участие в Community ранглисти.

„90min винаги дава шанс на феновете да бъдат чути, заради което партньорството с Viber и създаването на футболно Community в платформата им е уникална възможност да ангажираме феновете в реално време, докато тече най-голямото събитие на планетата“, сподели Андрес Карденас, глобален мениджър футбол в 90min.

Свали Viber сега и създай своя ранглиста в групов чат: https://vb.me/worldfootball. Увери се, че имаш актуализирана версия на Viber на телефона си за Android и iOS, за да можеш да се възползваш от пълния капацитет на новата функционалност.

Често задавани въпроси:

Как потребителите създават ранглиста в група?

 • Потребителят споделя своите предположения в групов чат посредством новия Chat Extension World Football, който живее в лентата за Chat Extentions.
 • Веднъж, щом потребителят сподели своите прогнози, той лесно може да създаде ранглиста в групата, като натисне бутона на ранглистата в Chat Extensions. Други членове, които искат да се присъединят или да се появят в ранглистата, трябва да споделят прогнозите си в същата групата.
 • Всеки потребител може да прави само една прогноза за мач, като тази прогноза може да включи във всяка ранглиста, в която участва. Например, потребител има ранглиста с няколко свои приятели и още една с колегите си, в този случай предположението му за изхода на мача ще се отрази и в двете ранглисти. В чат бота потребителят вижда ранглисти на всички държави, а в груповия чат видими са само тези с приятелите.
 • За да сме сигурни, че потребителите не пропускат мач, специален чат бот ще изпраща напомняния всеки ден, за да финализират прогнозите си преди началото на мача.

Как събират точки потребителите?

 • Ако един потребител даде много точна прогноза за изхода на мача, ще получи 3 точки и ще спечели награда веднага.
 • Ако един потребител не успее точно да предскаже резултата, но налучка кой е победител все пак, ще грабне 1 точка.
 • Тези точки автоматично се отразяват във всички ранглисти, в които потребителят участва веднага след края на мача.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

За първи път българин оглавява управителния съвет на влиятелната европейска организация с над 20-годишна история

Невен Дилков, основател и управител на Нетера, стана председател на Борда на директорите на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации ecta (European Competitive Telecommunications Association).

Той е първият българин в над 20-годишната история на организацията, който застава начело на управителния й съвет. Членовете на ecta го избраха на отчетно-изборно събрание на 18 януари 2021 г.

ecta представлява интересите на стотици водещи телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

„Заемам поста с ясната цел да постигаме конкретни резултати! Ще се постарая да подпомогна организацията в посока на това да е по-активна и да води съществени разговори с регулаторите и със законодателите, когато има нужда и възможност да се влияе за подобряване на конкурентната обстановка в телеком индустрията в цяла Европа“, коментира Невен Дилков.

Той подчерта, че ще продължи да работи за утвърждаване на принципите на организацията:

„ecta винаги е защитавала позицията, че конкуренцията движи пазара, а малките и средни оператори са гръбнакът на икономиката. Те са пионерите и проводниците на добрите практики в телеком индустрията – добро и качествено обслужване, голям процент инвестиции спрямо приходи, иновативни и качествени услуги, по-благоприятни и достъпни условия за крайните потребители“, допълни Невен Дилков.

Като основател и управител на най-големия независим телеком в България – Нетера, Невен Дилков има над 25-годишен опит в индустрията. Той е член на Борда на директорите на ecta от 2018 г. На 30 март 2020 г. става негов зам.-председател, а на отчетно-изборното събрание, проведено на 18 януари 2021 г., е избран за председател.

Невен Дилков участва в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации и др. Член е на Експертния обществен съвет за управление на регистрите “.бг” и “.bg” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Невен Дилков е основател и собственик също и на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Заедно с партньори и колеги той създава и развива и до днес мащабни бизнес проекти като Neterra.TV, Cloudware.bg, NetFleet.bg, Sofia Data Center.

Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е завършил с отличие и cumma sum laude West Virginia Wesleyan College, САЩ.

В Борда на директорите на ecta, считано от 1 януари 2021 г., влизат:

 • Г-н Невен Дилков, управител на Neterra – председател;
 • Г-жа Тициана Талеви, отговорник по регулаторните въпроси на Fastweb – заместник-председател;
 • Г-жа Анна Бигот Anna Bigot, съветник по европейските въпроси на Bouygues Europe;
 • Г-н Джем Челебилер, главен изпълнителен директор на Turknet;
 • Г-н Пабло Фрейре, главен стратегически директор на Masmovil;
 • Г-жа Кери Гилдер, главен изпълнителен директор на Colt Technology Services;
 • Г-н Максим Ломбардини, заместник-председател на Съвета на директорите на Iliad;
 • Д-р Марк Шютце, член на Съвета на директорите на Drillisch Netz AG.

ecta е общоевропейска проконкурентна търговска асоциация, която представлява повече от 100 от водещите телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в Европа. Членовете на ecta споделят убеждението, че конкуренцията е най-добрият двигател за ефективни инвестиции и най-големият стимул за иновации. Тя води до по-голям избор и ползи за гражданите и бизнеса, както и за европейската икономика като цяло. За повече информация относно дейността на ecta посетете ectaportal.com.

Продължете понататък

Lifestyle

В „Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия

MIKA

публикувано

на

от

Министерството на Младежта и Спорта, заедно с Българския Спортен Тотализатор, ще наградят за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта в България на церемонията „Нощта на шампионите“.

За 6-а поредна година 28 българи ще бъдат наградени за своите спортни постижения по време на тазгодишното издание на церемонията „Нощта на шампионите“. Организатори на събитието са Министерството на младежта и спорта, съвместно с Българския спортен тотализатор. Церемонията ще се състои тази неделя, 24.01. от 17:00 ч., а всеки ще може да стане свидетел по БНТ 1 и БНТ 3 в реално време.

Спортният тотализатор ще осигури на победителите парична награда в размер на 185 000 лв., за да възнагради усилията им през изминалата 2020 г. Тя ще бъде разпределена между излъчените печеливши спортисти в шест различни категории:

 • Спортист № 1 на България
 • Треньор № 1 на България
 • Спортист с увреждания № 1 на България
 • Млад спортист до 23 години № 1 на България
 • Млад спортист до 18 години № 1 на България
 • Млад спортист до 16 години № 1 на България

Освен номинираните спортисти и треньори, на награждаването ще присъстват и бележити личности, допринесли значително за развитието на спорта в България. Те имат честта да получат най-високото отличие в тази област – “Венец на победителя”, което ще бъде връчено лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„Венец на победителя“ ще бъде връчен на 12 личности, допринесли за прославянето на българския спорт. Сред тях са не само именити спортисти, но и треньори, ръководители на спортни организации и журналисти. Орденът е считан за една от най- престижните награди в сферата на спорта. Носители на тазгодишната награда са имена като Ивайло Маринов и Петър Лесов, Олимпийските шампиони Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Йордан Биков (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане), единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация, Георги Глушков, световната шампионка по художествена гимнастика Бианка Панова, двукратният световен и европейски шампион по борба Живко Вангелов и други.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 10 часа

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

Културапреди 10 часа

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен – любовта в изкуството и изкуството на любовта

Tехнологиипреди 12 часа

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

Кинопреди 13 часа

Награждаваният турски сериал „Вътрешен човек“ с премиера по TDC

Lifestyleпреди 13 часа

В „Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия

Lifestyleпреди 14 часа

София през погледа на „Софиянци“ – в нова документална поредица по Bulgaria ON AIR 

Lifestyleпреди един ден

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди един ден

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди един ден

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди един ден

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Горещо