Connect with us

Класическа

Звезда на австрийската оперна сцена заедно с Strauss Orchestra Vienna в НДК

Avatar

Публикувано

на

EJ Noten

снимка: ПР

Очаквайте специални промоционални условия на билетите по случай предстоящите празници

Strauss Orchestra Vienna са подготвили една специална изненада за всичките си верни български фенове на 8 декември 2017 г, когато в зала 1 на НДК, ще изнесат своя най-нов грандиозен спектакъл. Към оригиналния австрийски оркестър ще се присъедини и блестящата и позната в цяла Европа солистка, колоратурният сопран Елизабет Ярман.

Родената в Южна Австрия и живееща във Виена певица, печели международна слава, заради уникалния си певчески талант, комбинация от изключително експресивен и силен глас, комбиниран с деликатен източен диалект. Освен с невероятните си гласови данни, Елизабет печели публиката и с изключително силното си артистично присъствие, особено що се отнася до по-леките, комедийни роли – неин специалитет. Успешно се превъплъщава в най-обичаните роли от безсмъртни класически произведения като Папагена във „Вълшебната флейта“ от Моцарт, Гретел в „Хензел и Гретел“ на Хъмпърдинг, Франци в Щраусовата „Виенска кръв“, Щаси – “Царицата на чардаша” от Калман  и др.

8orchestergross

снимка: ПР

Advertisement

Завършила класическа опера и оперета при едни от най-добрите майстори във Виена и Линц, днес Елизабет се изявява в най-бляскавите концертни зали из цяла Европа, като оставя публиката на крака, аплодираща изпълненията й възторжено по цели минути.

И нещо специално!

По случай коледните и новогодишните празници, продуцентска компания АРТ БГ са предвидили промоционални условия за билетите за концерта на Strauss Orchestra Vienna, които ще станат ясни съвсем скоро!

Репертоарът на Strauss Orchestra Vienna на 8 декември, които пристигат по покана на продуцентска агенция АРТ БГ, е подготвен специално за софийската публика и ще включи освен любимите щраусови композиции, така и разнообразие от форми на класически танци и не на последно място умело подбрани оперетни фрагменти.  На сцената, както винаги, ще дирижира брилянтният Петер Гут – международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус. Извел Виенската Оркестра на турнета в почти всички държави в Европа, Азия, Америка, Петер Гут е и един от малкото диригенти в света, които ръководят оркестъра с цигулка в ръка.

Konzert 2016 Pizzicatopolka

снимка: ПР

Advertisement

Наричани още “Крале на валса”, по традиция от десетилетия насам Strauss Orchestra Vienna ще се включат  и в обичайния  новогодишен концерт във Винер Концертхаус, Виена, на 31-ви декември тази година. Радващи се на безброй блестящи изяви в значими музикални фестивали, оркестърът изпълва залите с посетители от цял свят, дошли да се насладят на незабравимо изживяване с безсмъртната класическа музика от Йохан Щраус.

Билети могат да се закупят от оторизираните каси на Ивентим, както и онлайн.

Continue Reading
Advertisement