Connect with us

Култура

Звездите на Музикалния театър изправиха на крака препълнената Зала 1

Avatar

Публикувано

на

IMG 0807

снимка: PR

Уникална наслада за сетивата поднесоха на публиката, препълнила Зала 1 на НДК звездите на Музикалния театър. Любителите на оперетата станаха част от фееричния „Новогодишен оперетен бал“ и бяха поздравени с настъпващите празници лично от Царица Оперета.

Публиката имаше възможност да се наслади на високия професионализъм на трупата и на майсторски подбран репертоар в жанровия концерт с най-доброто от световната оперетна класика, който включваше откъси от произведенията „Леката кавалерия“ от Супе, „Прилепът“ и „Цигански барон“ на Щраус, „Царицата на чардаша“ и „Баядерка“ от Калман, „Веселата вдовица“ и „Страната на усмивките“ от Лехар, много други.

Допълнителен колорит в представлението внесоха горещият кан-кан от „Орфей в ада“ на Офенбах и балетните фрагменти от „Египетски марш“, „Радецки марш“ и „Лешникотрошачката“, където се включиха и най-малките балерини от Детската балетна школа “Проф. Драгулева – Луканов”.

За първи път диригент на оркестъра на Музикалния театър беше една от малкото жени-диригенти в света – неподражаемата баронеса Любка Биаджони.

Advertisement

Майсторската режисура и сценарий са дело на проф. Светозар Донев, сценографията – на Евгения Раева и Иван Токаджиев, художник на костюмите са Евгения Раева и Цветанка Петкова – Стойнова, хореографията е дело на Светлин Ивелинов, Катя Богданова, Десислава Николова и Марлена Тодорова, концерт – майстор е Мария Кирова, а хор-майстор е Людмил Горчев.

Представлението „Новогодишен оперетен бал“ постави начало на големите чествания, които предстоят през 2017 г. по повод 100-годишнината от основаването на българския професионален оперетен театър, каза директорът на Държавен музикален и балетен център (ДМБЦ) Марияна Арсенова. В аванс тя издаде предстоящата премиера в края на януари на култовия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър “Сънсет Булевард”.

Continue Reading
Advertisement