Connect with us

Общество

Зимното издание на SoFest 2023 събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина

Avatar

Публикувано

на

unnamed

Най-очакваното зимно събитие, което ще събере на една сцена виртуозни музиканти, ще се проведе от 17-ти до 19-ти ноември в Sofia Live Club, НДК. На клубната сцена, публиката на SoFest Winter ще има възможността да се докосне до три уникални, международни проекта с артисти и изпълнители от световната сцена.

На 17-ти ноември, меломаните ще се насладят на своебразен калейдоскоп с музиката сътворена последните 20 години от завладяващите братя Владигерови. Доказалите се музиканти -Александър Владигеров, тромпет, флюгелхорн и Константин Владигеров, пиано, заедно с Васил Хаджигрудев, контрабас и Стоян Янкулов – Стунджи, ударни – ще съблазнят публиката с мелодии от суинг ерата на 20-те и 30-те години на миналия век. Те ще ни отведат в техния свят като представят и най-новия си албум „Веселите Владигерови“, който е създаден съвместно със сестра им Екатерина. Гостите на SoFest Winter ще се докоснат и до провокиращия талант на братята да превърнат дълбоката лирика в музика, трансформирайки я в съвсем нов и модерен песенен стил, чрез поезията на Райнер Мария Рилке. Петъчната вечер ще е изпълнена със споделени мигове, много вълнуващи емоции и закачлив флирт със суинг, приятна доза грууви ритми и балкански звуци, трансформирани в нов и модерен джаз характерен за музиката на Wladigeroff Brothers.

Във втората вечер на SoFest Winter ще гостува най-обичания македонски дует – „Дац и Александар“. Нашумелите артисти Драган Спасов-Дац, актьор и Александар Митевски, музикант и техният диджей ще взривят публиката с концерт, на който ще изпълнят песни, станали хитове и са с милиони гледания в музикалните платформи. Това са неизбежните  „Все още ми липсваш“, „Йовано, Йованке“, „Корона чао“, „Ангелина“, „Обичай ме“, „Охридски череши“, „Целувката на Анна“, „Душа бакшиш“ и разбира се, микс от песни, от бивша Югославия, България и региона. Със своя ведър дух, положителна енергия и песните, които изпълняват, Дац и Александар гарантират едно добро забавление за публиката, на 18-ти ноември в Sofia Live Club.

В неделната вечер, за първи път от три години в България, специално за феновете на SoFest  на сцената ще бъдe обичаното трио, без аналог в света Balkan Trio B/G. Виртуознитемузиканти Теодосий Спасов – кавал и вокал, Влатко Стефановски – китара и вокал, от Северна Македония и Васил Хаджиманов – пиано, от Сърбия отново се събират от идеята за общитебалкански корени и култура. На 19-ти ноември, кралете в музиката на Балканите, както ги наричат, ще ни провокират с уникалното звучене на различни стилове от балкански фолклор, блус,поп, рок и джаз. Изключителният им професионализъм и богат сценичен опит, несравнимата им спонтанност и умението им в смесването на ритми и мелодии гарантира една възпламеняваща,музикална експлозия.

Ако искате да се докоснете до най-доброто от балканската, музикалната сцена, то SoFest Winter е вашето събитие. И трите концерта може да видите само на фестивалната сцена, затова запазете си вечерите на 17-ти, 18-ти и 19-ти ноември за зимното издание на SoFest 2023.

Advertisement

Може да намерите билети за SoFest Winter, на промоционална цена с 20% отстъпка, в мрежата на Ивентим и Грабо.

SoFest 2023 ще премине под патронажа на Министерство на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерство на културата и на Столична община в раздел „Значими събития“ 2023.

Continue Reading
Advertisement