Connect with us

Култура

Ива Викторова представя концептуалната стихосбирка “Твоят призрак”

Avatar

Публикувано

на

IMG 4231

снимка: ПР

Ива представи първата си стихосбирка преди по-малко от месец, а вече е оградена от красиви отзиви, съпътстващи ревюта и коментари. “Твоят призрак” е концептуална стихосбирка, която събира в себе си 50 стихотворения, които разказват любовна история преминаваща през много обрати и неочакван край.

“Избрах за първата си книга да работя с Росен Карамфилов като редактор, защото видях в него разбиране към това, което пиша. Когато един автор иска да предаде нещо конкретно е много важно да срещне точния човек, с който да оформи посланието и да го завърши изцяло. Росен беше и е моят човек, за който съм Благодарна, че срещнах.”

Интересното в книгата е, че има паралел между новото време и препратка към миналото. В историята, която разказва Ива, освен между двамата героя има още едни двама герои, скрити между редовете, чиято любов остава вечна. Това е историята на Люся и Вася, пожарникаря който оставя бременната си съпруга отивайки да гаси аварията в Чернобил. В книгата е запечатана историята на всяка жена, която е изгубила своята любов, надежда, дом в тази така голяма катастрофа за човечеството.

Към момента книгата е налична единствено в онлайн книжарници  и може да се поръча директно от тук.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement