Connect with us

Събития

Иво Димчев представи P Project

Avatar

Публикувано

на

mozei 2

През изминалата събота в „МОЗЕЙ “ българската публика отново има шанса да види и да участва в един от последните проекти на Иво Димчев – P Project. Досега спектакълът е гостувал само два пъти в България, в рамките на Sofia Dance Week 2013 и през април 2014г в Кино Влайкова, но поради провокативния му характер бе коментиран дълго из медиите.

P Project e интерактивен пърформанс, базиран на импровизация върху думи с буквата „П“. Иво Димчев предизвиква публиката да изпълнява задачи на сцената срещу заплащане, за да изследва зоната между публичния образ и интимния свят. Проектът е обявен за един от десетте най-добри театрални спектакли за 2013 в Германия, Австрия и Швейцария от немската онлайн платформа за изпълнителски изкуства nachtkritik.de. Наскоро получи и наградата на журито на фестивала „Контрапункт“ в Счечин, Полша за „политическата си неудобност и социална провокативност“.

Иво Димчев е едно от най-известните български имена в съвременния танц. От популярния в България спектакъл „Лили Хендъл“ насам представленията му се играят на някои от най-престижните сцени в Европа , Северна Америка , Южна Корея и са отличени с редица международни награди.

Continue Reading
Advertisement