Connect with us

Кино

Игрите на глада: Сойка-Присмехулка е най-гледната кинопремиера

Avatar

Публикувано

на

SP1 D55 17252 R CROP

Едно от най-дългоочакваните заглавия тази година ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА – ЧАСТ I съвсем очаквано се превърна в най-гледаната кинопремиера на годината в България. С повече от 45,000 зрители, третата част от анти-утопичната поредица се нареди на първо място по брой зрители в първите си три дни на голям екран, като изпревари досегашния първенец „Дракула: Неразказан“.

Освен, че се превърна в най-гледаната премиера на годината, ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА – ЧАСТ I се подреди на първо място и сред премиерите на всички части от поредицата в България. Огромният успех на ИГРИТЕ НА ГЛАДА и ИГРИТЕ НА ГЛАДА: ВЪЗПЛАМЕНЯВАНЕ предизвика у родните фенове на поредицата интерес и третата част по едноименните романи на Сюзън Колинс се превърна в техен фаворит.

ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА-ПРИСМЕХУЛКА – ЧАСТ I беше най-гледания филм през този уикенд не само в България, но и във всички останали 85 територии, в които отвори. Катнис Евърдийн предизвика истински фурор в САЩ, където постави своеобразен рекорд със своите $123 милиона приходи през изминалия уикенд. Филмът се превърна в най-касовата премиера за годината отвъд Океана, като изпревари досегашния номер едно „Трансформърс: Ера на изтребление“.

Повече информация и актуални новини за продукцията може да намерите на официалната българска фейсбук страница: www.facebook.com/IgriteNaGlada.

Continue Reading
Advertisement