Открийте ни и в

Култура

Известни актьори и певци пресъздадоха детски приказки, за да подкрепят каузата на асоциация “Докосни дъгата” срещу диабета

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

В клуб “Перото” в НДК се състоя литературно четене за деца с което се отбелязва Световния ден за борба с диабета. Събитието е по инициатива на асоциация “Докосни дъгата”, която помага на деца с диабет тип1.

Водещ беше любимия на всички малчугани Бате Енчо. За да подкрепят каузата, роли в детски приказки си избраха актьорите Ернестина Шинова и Веселин Плачков, певицата Мариана Попова, Тити Папазов, Иванка Кръстева – подуправител на НЗОК, Диана Иванова – изпълнителен директор на ФК “Левски” и Биляна Веселинова – главен редактор на Kmeta.bg.

Децата освен, че много се забавляваха и оценяваха представянията на гостите. Литературните четения стратираха със забавна програма от Бате Енчо, народни танци в изпълнение на младежите от читалище “Ракитин” в Плевен, а за финал поетът и текстописец на детски песни и книжки Боби Мирчев накара децата да пляскат и танцуват с негови емблематини песни. Всички малчугани получиха страхотни подаръци от Анубис и Булвест 2000, Виваком, ФК “Левски”, “Call group” и други дарители.

Баронеса  Денислава Ангелова, съучредители на асоциация “Докосни дъгата” сподели с родителите и другите гости – „Срещнахме много добрина и човечност покрай работата по нашата кауза”, a другия съучредител и председател  на Асоциацията Петя Раева припомни, че „Докосни дъгата” извоюва финансирането от НЗОК.

От своя страна Иванка Кръстева – подуправител на НЗОК допълни –  „Здравната каса започна процедура за реимбурсиране и на сензорите към инсулиновите помпи”

Следващата седмица асоциация „Докосни дъгата“ ще подпише споразумение за съвместна социална програма заедно с ФК“Левски. Първата съвместна инициатива ще бъде безвъзмездно обучение по футбол на деца, страдащи  от диабет. Целта е да бъдат ангажирани хлапета на 7-8 годишна възраст, а с професионалните тренировки те да придобият отлични умения в играта и дори да имат шанс да излязат на зеления терен с фланелка на синия тим.

Асоциацията планира да организира събития в различни градове на България. Следващото литературно четене за деца ще бъде на 26.11.2016г. в град Кърджали от 11:00 часа  в регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров”. На 07.12.2016г. от 15:00ч. Асоциацията ще бъде в град Варна, УМБАЛ “Света Марина” ЕАД.

Събитието в София се проведе с подкрепата на Банкя, НДК, Скорпио, студио Хелън, ЦИТаТ – Д, Списание Грация, РСР Медтроник, Hair laboratory

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

MIKA

публикувано

на

от

Излезе от печат вторият том на „Курс по криминалистика” на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Монографията е публикувана точно година след отпечатването на първия том от Курса по криминалистика, в който са анализирани историческите и теоретични основи на криминалистическата наука.

Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите теории за следите, диагностиката, диференциацията и идентификацията. Тези теории и основаните на тях методи определят методологията на криминалистическото познание в следствената и експертната практика. Както първия, така и втория том е предназначен за органите на досъдебното производство, съда, вещите лица в областта на криминалистическите експертизи, оперативно-издирвателните органи и специалистите технически помощници. Курсът по криминалистика запълва съществена празнина не само в криминалистическата теория, но и в учебния фонд на обучението по криминалистика. Тя е отличен учебник в университетското обучение по криминалистика – за студентите от специалностите „Право”, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ (модул „Криминалистика”) и магистърската програма по „Съдебни експертизи” във ВСУ „Черноризец Храбър”, както и за всички, които проявяват по-задълбочен интерес към криминалистическата наука.

С книгите си, със създадените с активното му участие кабинети по криминалистика, както и с богатия практически, изследователски и преподавателски опит, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев има огромен принос за повишаване нивото на криминалистическата подготовка на студентите от Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. През 2020 г. проф. Кунчев бе удостоен с награда „Варна“ за първия том от Курса по криминалистика, за създаването на комплексна магистърска програма по съдебни експертизи и учебен модул „Криминалистика“ в университета.

В началото на февруари предстои публичният online курс „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, който ще бъде воден от проф. Кунчев. Събитието се очаква с интерес, както от студентите, така и от специалисти от практиката.

Предстои издаването на 3-ти и 4-ти том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.

Продължете понататък

Общество

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

MIKA

публикувано

на

от

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Днес излиза най-новата книга на изд. “ЕРА” с провокативното название “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата” на Ника Набокова.

Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.

Всички ситуации, през които минава такава връзка – любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения – Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови!

Ника Набокова е автор на пет книги, изключително популярен блогър и успешна бизнес дама. С нейна помощ много жени са се справили с трудни житейски ситуации. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Продължете понататък

Горещо