Connect with us

Култура

Известни актьори и певци пресъздадоха детски приказки, за да подкрепят каузата на асоциация “Докосни дъгата” срещу диабета

Avatar

Публикувано

на

Pic3

снимка: PR

В клуб “Перото” в НДК се състоя литературно четене за деца с което се отбелязва Световния ден за борба с диабета. Събитието е по инициатива на асоциация “Докосни дъгата”, която помага на деца с диабет тип1.

Водещ беше любимия на всички малчугани Бате Енчо. За да подкрепят каузата, роли в детски приказки си избраха актьорите Ернестина Шинова и Веселин Плачков, певицата Мариана Попова, Тити Папазов, Иванка Кръстева – подуправител на НЗОК, Диана Иванова – изпълнителен директор на ФК “Левски” и Биляна Веселинова – главен редактор на Kmeta.bg.

Децата освен, че много се забавляваха и оценяваха представянията на гостите. Литературните четения стратираха със забавна програма от Бате Енчо, народни танци в изпълнение на младежите от читалище “Ракитин” в Плевен, а за финал поетът и текстописец на детски песни и книжки Боби Мирчев накара децата да пляскат и танцуват с негови емблематини песни. Всички малчугани получиха страхотни подаръци от Анубис и Булвест 2000, Виваком, ФК „Левски“, „Call group“ и други дарители.

Баронеса  Денислава Ангелова, съучредители на асоциация “Докосни дъгата” сподели с родителите и другите гости – „Срещнахме много добрина и човечност покрай работата по нашата кауза”, a другия съучредител и председател  на Асоциацията Петя Раева припомни, че „Докосни дъгата” извоюва финансирането от НЗОК.

Advertisement

От своя страна Иванка Кръстева – подуправител на НЗОК допълни –  „Здравната каса започна процедура за реимбурсиране и на сензорите към инсулиновите помпи”

Следващата седмица асоциация „Докосни дъгата“ ще подпише споразумение за съвместна социална програма заедно с ФК“Левски. Първата съвместна инициатива ще бъде безвъзмездно обучение по футбол на деца, страдащи  от диабет. Целта е да бъдат ангажирани хлапета на 7-8 годишна възраст, а с професионалните тренировки те да придобият отлични умения в играта и дори да имат шанс да излязат на зеления терен с фланелка на синия тим.

Асоциацията планира да организира събития в различни градове на България. Следващото литературно четене за деца ще бъде на 26.11.2016г. в град Кърджали от 11:00 часа  в регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“. На 07.12.2016г. от 15:00ч. Асоциацията ще бъде в град Варна, УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД.

Събитието в София се проведе с подкрепата на Банкя, НДК, Скорпио, студио Хелън, ЦИТаТ – Д, Списание Грация, РСР Медтроник, Hair laboratory

Advertisement
Continue Reading
Advertisement