Connect with us

Lifestyle

Известни са имената на лекторите в младежкото събитие Future Makers

Avatar

Публикувано

на

FM event cover

Десетимата избраници ще споделят своите вдъхновяващи истории и иновативни идеи на 21 ноември в  Иновационен форум „Джон Атанасов“

Младежката конференция Future Makers, организирана от NEXTSTEP.bg, ще събере на едно място десетима млади българи, успели да намерят път към успеха благодарение на своите лични качества и готовността им да излязат извън рамката в преследването на идеите и мечтите си. Сред говорителите на събитието се нареждат момичета и момчета на възраст от 17 до 28 години, с интерес и опит в различни сфери, в това число предприемачество, екология, изкуство, наука, образование, технологии и социални дейности. Всички те са обединени от общото разбиране, че за да се превърне една идея в реалност, понякога е нужно да бъдат прекрачени границите на общоприетите разбирания за възможните цели и правилните решения.

Според Даниел Пенев, един от говорителите на Future Makers 2020 и автор на книгата „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“, успешните личности споделят няколко ключови виждания и ценности, сред които е стремежът към напредък вместо към съвършенство. По време на презентацията си той ще представи отличителните характеристики на хората, ангажирани с проекти, които допринасят за позитивната промяна на средата в България. Такъв е примерът на Иван Драгомиров – учител от ново поколение и лектор на събитието, който използва иновативни методи на преподаване в работата си и твърди, че образователната система е чудесно поприще за развитие на младите хора. Извън рамката на предпочитаните от младежите професии поглежда и Георги Коджабашев, който изоставя инженерните науки в името на изкуството и към днешна дата е признат тату артист и собственик на студио за татуировки в София. От сцената на Future Makers Георги ще представи своята визия за успеха, в която главна роля имат усещането за свобода и удовлетворението да правиш това, което обичаш, независимо от собствените ти планове и очакванията на другите.

Отдадени на желанието си да се занимават с това, което им носи удовлетворение и смисъл, са и други двама участници в събитието – Ива Николова и Ева Николова. Те ще излязат на сцената на Future Makers, за да споделят своята концепция за доброволчеството като възможност за личностно и кариерно развитие. Близка до темата е и Аделина Андонова, която открива своето призвание в социалните каузи и макар да е само на 18 години, тя вече е основател и председател на благотворително сдружение, в което членуват 16 младежи. Към отбора на учениците, които ще представят своите истории на 21 ноември, ще се присъединят също и Татяна Иванова и Виктор Колев. Татяна е първото българско дете, преминало през двата учебно-тренировъчни лагера по модел на NASA в света, а нейната мечта е да бъде и първата българка в Космоса. Не по-малко смели са амбициите на Виктор, който ще разкаже как с помощта на изкуствения интелект може да развием качествата на бъдещето, като се учим от грешките си, даваме воля на любопитството и независимостта си, приемаме различията и мислим в дългосрочен план.

Списъкът на българските Future Makers продължава с имената на трима предприемачи, чиито бизнес идеи имат за цел да осигурят добавена стойност за хората, обществото и планетата ни. Такъв е примерът на Борислав Йорданов. На 21 ноември той ще се качи на сцената на Иновационен форум „Джон Атанасов“, за да сподели повече за своя професионален път, който го отвежда от IT средите към идеята за собствен бизнес, посветен на опазването на околната среда. В обувките на Future Maker влиза и Мартина Георгиева – основателка на първата денонощна библиотека в България, чиято презентация ще е насочена към екипната работа и нуждата от това, да говорим за идеите си, ако искаме те да се превърнат в успешни проекти. Сред говорителите на събитието се нарежда и фитнес инструкторът Стефани Събчева, която споделя своите тайни за здравословен живот с над 40 000 последователи в социалните мрежи, следвайки вярването, че тайната на щастливия живот се крие в баланса, а не в преследването на перфектните решения.

Advertisement

Всички те са част от програмата на събитието Future Makers, което цели да насочи погледа на младите хора в България към интересни и перспективни възможности за личностна и професионална реализация. На 21 ноември Иновационен форум „Джон Атанасов“ ще посрещне над 300 посетители, които ще чуят историите на младежите на живо и ще имат възможност да бъдат част от няколко уъркшопа, посветени на различни умения и решения, които ще им помогнат да открият своя кариерен път. Освен това те ще могат да се запознаят с редица организации, които предлагат възможности за личностно и професионално развитие на млади хора.

Водещ на събитието ще бъде Кристиян Янкулов. 27-годишният поп певец, известен с участието си в музикалния формат X-Factor, ще се превъплъти в ролята на домакин на събитието и ще се включи в редицата на българските Future Makers младежи. Освен че ще представи програмата и участниците в нея, Кристиян ще се изяви на сцената на събитието и като певец и музикант – ролята, в която публиката в България го познава. Билетите за достъп до Future Makers ще бъдат пуснати в продажба до края на месец юни. Повече информация за формата е налична на сайта www.futuremakers.nextstep.bg, както и на Facebook страницата на NEXTSTEP.bg.

Continue Reading
Advertisement