Открийте ни и в

Tехнологии

Изгряващата звезда в света на смартфоните

MIKA

публикувано

на

Историята започва в края на 2003 г., когато изпълнителният директор и основател на Huawei, г-н Рен Женфей, решава да изгради един нов мобилен свят. Той осъзнава, че има редица велики неща и сматфоните определено са едно от тях – могат да подобрят живота ни, да помагат и напомнят, че всичко е възможно. Десет години по-късно Huawei е на трето място в света по доставки на смартфони и първи доставчик на мобилни устройства за широколентова свързаност.

С повече от двадесет години бизнес опит в сектора на информационните и комуникационни технологии, с широка глобална мрежа и огромен брой международни бизнес операции и партньори, Huawei остави своя отпечатък по целия свят. Продуктите и услугите на Huawei са разпространени в повече от 170 страни, обслужвайки над една трета от световното население. Huawei има 14 регионални офиса, 16 изследователски и развойни центъра, 36 съвместни иновационни центъра и 45 центъра за обучение по света. През 2004 г., докато хората все още използваха кабели, за да имат достъп до интернет, екип на Huawei създава USB приставка за мобилна широколентова свързаност. Оттогава и до днес Huawei продължава да предоставя мобилни телефони, мобилни широколентови и домашни устройства. Дейността на компанията е посветена в това да пренесе най-новите технологии близо до клиентите, предлагайки един свят на възможности и създавайки невероятни преживявания.

И все пак, когато погледнем новия флагман Huawei P9 с двойна камера е достатъчно да разберем, че за Huawei наистина няма невъзможни неща. Качеството на картината и скоростта на фокусиране на кадрите допринасят за снимки с превъзходна наситеност, изчистеност и автентичност. Иновативният дизайн на двойната камера, съвместно разработена с Leica, дава този неповторим почерк – иновация, представена за първи път от Huawei.

Обединявайки хардуер и софтуер на високо ниво, Huawei P9 дава възможност на потребителите да уловят запомнящи се момент с най-високо качество, без компромис по отношение на елегантността и компактния стил на телефона. Дизайнът напълно кореспондира с оптичните лещи, проектирани от Leica – бранд, известен с прецизността и вниманието към детайла, както и със спазването на най-строгите изисквания за качество на пазара. RGB камерата на P9 е специализирана в заснемане на цветовете, докато монохромната камера работи изключително при улавянето на детайлите. Двойната задна камера на P9 работи синхронизирано, позволявайки на потребителите да създават изображения с превъзходни детайли, дълбочина и цветност. Huawei P9 показва своето превъзходство най-вече в условия на ниска осветеност, като двойната камера гарантира повече светлина и по-голяма детайлност.

Освен в областта на технологичните иновации, през последните години Huawei работи, за да подобри разпознаваемостта си чрез маркетинг активности. Спонсорирането на футбол и други популярни спортове по целия свят допринася за огромен растеж на продажбите на Huawei в Европа и Америка, развивайки и корпоративната репутация на компанията. В последно време Huawei обяви двама нови световни посланици на марката – футболните суперзвезди Роберт Левандовски и Лионел Меси.

До 31 декември 2015 г., Huawei е подал изумителния брой от 52,550 заявки за патенти в Китай и 30,613 заявки за патент извън страната. Общо 50,377 патентни заявки са били разрешени на компанията. Чрез анализиране на нуждите на клиентите Huawei представя решения и икономически ефективни и висококачествени продукти.

Сътрудничеството между маркетинг и технология, насочено директно към нуждите на клиента, е причината Huawei да бъде компанията с третия най-голям дял в световния пазар на смартфони и първата китайска компания за мобилни телефони в историята. В класацията “Global 500” от 2015 г., Huawei се изкачва до 32-ро място сред международните компании, отбелязвайки 23% ръст на печалбата.

В най-актуалните доклади за първото тримесечие на 2016 г. за глобалния пазар на смартфони, Strategy Analytics и International Data Corporation (IDC), поставят Huawei на трето място по брой продавани смартфони в световен мащаб. При това без да бъдат включени продажбите на Huawei P9.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”640″]Huawei_logo_2[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък

Lifestyle

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

MIKA

публикувано

на

от

България е една от първите държави в Европа, в които дизайнът на AppGallery, собственият магазин за приложения на компанията, предлага изцяло нов начин на откриване и ползване на хиляди приложения и игри. Новият дизайн на AppGallery усъвършенства интуитивността при търсене, видимостта на ключово съдържание, включително локално такова, улеснява навигацията в галерията и е предпоставка за още по-ползотворно сътрудничество на Huawei с локалните доставчици на приложения.

Развитието на дизайна на AppGallery отразява успеха на самата екосистема от приложения, достъпна през собствения магазин на Huawei с потребителска база, вече надхвърляща 500 милиона активни потребители месечно. Новият дизайн подчертава всички приложения и игри с по-големи и дръзки елементи по време на цялото потребителско изживяване.

Свеж дизайн при търсене

С изцяло новия интерфейс на AppGallery, Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с поразителни визуални ефекти и допълнително дигитално съдържание, в по-малко стъпки. Този подход е в полза на по-доброто комуникиране и промотиране на повече приложения от разработчиците, като те са по-бързо и лесно откриваеми от потенциалната си аудитория.

Например, в раздел „ Препоръчани“ приложенията са подредени под формата на карти. Това означава, че потребителите не само виждат селекция от приложения и игри, ръчно подбрана от екипа на AppGallery, но могат да получат и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви. Препоръчаните раздели се актуализират на всеки 3 дни, подобрявайки потребителското преживяване. Потребителите ще могат да превъртат отгоре надолу като ще и от нови към по-стари публикации.

В новия интерфейс точно под раздела “Препоръчани” се намират разделите „Кампании“ и „Подаръци“, едни от най-популярните секции сред активните потребители. Разделът “Кампании” предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства, за спечелване на награди. Повечето от предложенията са локализирани, което води до по-високо ниво на взаимодействие с потребителите. Разделът “Подаръци” позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Това може да включва безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри и са чудесен механизъм за разработчиците, с който да стимулират потребителите да правят нови търсения в AppGallery.

„Приложения“ и „Игри” вече могат да бъдат разгледани в два ексклузивни раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки.

Изобилие от дигитално съдържание

“AppGallery се обогатява с нови ключови локални и глобални приложения всеки ден и ние искаме нашите потребители да се възползват от това растящо богатство от съдържание“, споделя Лонгруи Циу, мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. „Обновеният дизайн на AppGallery позволява на потребителите ни лесно да разглеждат подбраното специално за тях съдържание и да откриват неочаквани изкушения“

Основен фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, поради което в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции и нужди. Редакционен екип ще се грижи за визуализирането на съобразени с тях приложения и игри, както и за редакционно съдържание с ценни идеи, съвети и специални селекции на скрити съкровища.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред премиум предложения на AppGallery са приложението за съобщения и обаждания Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение, базирана на игри, Kahoot!, и много други. На локално ниво вече успешно са интегрирани приложения на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, “Теленор”, A1 и VIVACOM, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by VIVACOM, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.

Новата версия на AppGallery стартира в Европа на 15 Януари в избрани държави, сред които е и България.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 2 часа

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

Музикапреди 2 часа

Виктория с три награди за най-добър онлайн концерт

Lifestyleпреди един ден

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

Lifestyleпреди един ден

Danonino стартира кампания „Голям порасни, големи добрини прави“

Музикапреди един ден

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди един ден

Над 435 000 картодържатели на обновената BILLA Card

Културапреди един ден

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Tехнологиипреди един ден

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

Обществопреди един ден

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Lifestyleпреди един ден

5 доказателства, че мъжките сникърси са универсални обувки

Горещо