Открийте ни и в

Култура

Издателство „Сиела” през 2019 г.

MIKA

публикувано

на

Книжна, емоционална, изпълнена с усилена работа, редица нови заглавия и културни събития – това бе 2018 г. за екипа на издателство „Сиела”. През последните 12 месеца издадохме над 180 заглавия и ви поканихме на над 70 премиери и срещи с автори в София и страната.

За нас 2018-та бе една своеобразна „Еволюция на всичко”, която започна с „Оксиморон” – тъй като разсъждавахме защо „Бог не е велик”, докато разказвахме историята на „Дядо Добри. Светецът от Байлово”. Бихме „Отбой в полунощ” и поехме със „Сестри Палавееви. По пътя към Новия свят”, за да стигнем до заключението, че „Щастието е… 500 начина да ти покажа, че те обичам”. Посетихме „Училището за Добро и Зло”, където видяхме „Момичето, което четеше в метрото” и  „Жената на прозореца”. Отправихме се към „Кралска академия”, а там срещнахме пакостниците „Майлс и Найлс” и „Тими Провала”. Отскочихме набързо до „Република на въображението”, където се запознахме с „Другата” и „Безумецът от Таро”, който „Зове овцете си по име”. Междувременно не забравихме и да ви отправим ценни съвети: „Не се предавайте!” и „Бъди какъвто си”.

Когато бяхме „На предела” на силите си се отбихме в „Магазинът”, за да хапнем нещо „Вкусно с усмивка” и да чуем „Песента на хляба”. Погледахме световното по футбол и проследихме историите на „Ливърпул” и „Манчестър Юнайтед”, докато се учехме „Как да гледаме и разбираме футбола”. След това прекарахме „Едно лято в Италия”, изживявайки истинска „Рапсодия в Тоскана” и се върнахме у дома, за да поемем „През пет планини”, където срещнахме „Господарката на езерото” и „Лордът от планетата Земя”. Стигнахме далеч в добра компания – на „Софийски магьосници: В сърцето на Странджа”, където отседнахме в „Най-екзотичният хотел „Мариголд”” и се отдадохме на „Морски обреди”. „След бягството” извадихме от ръкава си няколко „Жокери” и поехме към нови „101 отбивки: с деца”. Возихме се на „Призрачната гондола”, запалихме „Малки пожари навсякъде”, покиселяхме с „Просто Спас” и се озовахме в необятната шир „От Балкана до Дунав”. Направихме нова „Аутопсия на една любов”, избистрихме и „Философия в будоара”, като неочаквано се оказахме в „Светът на Вещера”.

На есен, „Когато капят кестените”, по повод 50 години от особено значимата в историята на XX век 1968 г. направихме равносметка на европейската „1968. Смазването на Пражката пролет” и на „1968. Дневник на една преломна година. От Виетнам до Мексико”. Димитър Бербатов ни разказа как се правят нещата „По моя начин”, а междувременно погледнахме за „Наука в душата” и разбулихме редица „Митове и истини за храненето”. Отведохме ви в „Стаята на чудесата” и ви споделихме „Коледна тайна”, а точно когато се запитахме „Стигнахме ли вече?”, последва „Примигване на екрана”, започна „Песента на моряка”, а ние утолихме своята „Жажда” в компанията на юбиляра „Английският съсед” и се впуснахме в приключения и нови „Зимни приказки”.

През 2019 г. издателство „Сиела” е приготвило още много и разнообразни книжни забавления, с които ще ви радваме непрестанно!

Още през януари ще се появят така чаканата трета част от поредицата на Соман Чейнани „Училището за Добро и Зло 3: И заживели щастливо за последно” и още книги от омайните британски разказвачи Инид Блайтън и Тери Пратчет –„Вещици и магьосници” и „Последният герой”, който ще бъде в луксозно издание с твърди корици и илюстрации на Пол Кидби. Приготвили сме ви ново издание на „Геномът” от Мат Ридли и най-мащабната биография на Владимир Путин – „Вова, Володя, Владимир” от Кристина Курчаб-Радлих. В публицистичния сектор до края на 2019 г. от нас очаквайте още „Нищо друго освен истината” – сборник с някои от най-знаковите материали на Анна Политковская, сред които и последните й текстове, както и отзиви и репортажи, свързани с нейната смърт, а също и възгледите на Ноам Чомски за разпада и войните при съседите ни в „Югославия”. Предстоят ново издание на „Силата на мита” на Джоузеф Камбъл, „Кратка история на Европа” от Саймън Дженкинс, историческото изследване „Под чужди небеса” на брилянтния Норман Дейвис и сборникът с нехудожествени произведения на Тери Пратчет, озаглавен „Грешка на клавиатурата”. Сред научно-популярните заглавия на „Сиела” през 2019 г. се открояват „Блус за черна дупка” на Джана Левин, „Инстинктът на съзнанието” от големия Майкъл Газанига, впечатляващият труд „Възход и падение на динозаврите” на Стив Брусат и „Законите на човешката природа” от Робърт Грийн.

Любителите на художествената литература ще зарадваме с неиздаваното у нас продължение на „Пилето” от модерния класик Уилям Уортън – „Ал”, както и с два романа на Никос Казандзакис – непубликувания досега в България юношески роман „Александър Велики” и непревеждания до момента „Каменната градина”, посветен на Китай, будизма и неговите духовни търсения.

Очаквайте от нас също нови заглавия от любими автори като Джани Родари – „Приказки от пишещата машина”, и Ришел Мийд с нейното „Изумрудено море”, „Инспекция” на Джош Малерман и „Жокери 2” и „Жокери 3” в съставителство на Джордж Р. Р. Мартин. В поредицата DC Icons ще видите „Батман. Нощния хищник” от Мари Лу и „Жената-котка” от Сара Дж. Маас. За първи път на български ще излязат „Убийството на прислужницата” от П. Д. Джеймс, „Дванайсет нощи” на Андрю Зюркър и „Възходът на кралицата” от Ребека Рос .

Отново ще  ви въвлечем и в света на музиката – с мемоарите на дългогодишния китарист на „Джудас прийст” Кей Кей Даунинг, публикувани в „Дни и нощи с „Джудас прийст”, както и на модерната поезия – с втората поетична книга на авторката на „мляко и мед” Рупи Каур.

2018 г. бе запомняща се и за правната редакция на издателство „Сиела”, която може да се похвали с редица основополагащи заглавия и мащабни трудове като „Административен процес. Шесто преработено и допълнено издание” на проф. д-р Кино Лазаров и проф. д-р Иван Тодоров, „Компетентност на административните органи” на проф. д-р Дарина Зиновиева, „Индивидът в международното право” на заместник-омбудсманa доц. д-р Диана Ковачева, двата тома на „Предизвикай: Етажната собственост! (2008–2018)” на доц. д-р Стоян Ставру и др. През 2019 г. сред юридическите ни издания очаквайте „Българско гражданско процесуално право. Десето издание” от проф. д-р Живко Сталев, проф. д-р Анелия Мингова, проф. д-р Валентина Попова, проф. д-р Огнян Стамболиев и проф. д-р Ружа Иванова, „Наказателно право. Обща част. Второ издание” на проф. д-р Александър Стойнов, „Теория на модерната държава” от  Тенчо Колев и нова книга от доц. д-р Ставру: Предизвикай: Защитата на правото на собственост”.

В „Сиела” изпращаме тази година с широки усмивки и сърдечна благодарност на всички читатели, редактори, коректори, сътрудници и партньори – всички вас, които ни радвате с любов и уважение към работата ни чрез непрестанната обратна връзка, мнения, коментари и отзиви за книгите ни!

Обещаваме ви през 2019 г. да ви дадем още много поводи за книжни вълнения, да ви зарадваме с богата палитра от качествена литература – както преводна, така и българска, и да ви поканим на още много и запомнящи се срещи с любими писатели, за които ще се говори дълго.

Защото, както знаете добре, ние изДАВАМЕ повече!

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

MIKA

публикувано

на

от

Излезе от печат вторият том на „Курс по криминалистика” на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Монографията е публикувана точно година след отпечатването на първия том от Курса по криминалистика, в който са анализирани историческите и теоретични основи на криминалистическата наука.

Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите теории за следите, диагностиката, диференциацията и идентификацията. Тези теории и основаните на тях методи определят методологията на криминалистическото познание в следствената и експертната практика. Както първия, така и втория том е предназначен за органите на досъдебното производство, съда, вещите лица в областта на криминалистическите експертизи, оперативно-издирвателните органи и специалистите технически помощници. Курсът по криминалистика запълва съществена празнина не само в криминалистическата теория, но и в учебния фонд на обучението по криминалистика. Тя е отличен учебник в университетското обучение по криминалистика – за студентите от специалностите „Право”, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ (модул „Криминалистика”) и магистърската програма по „Съдебни експертизи” във ВСУ „Черноризец Храбър”, както и за всички, които проявяват по-задълбочен интерес към криминалистическата наука.

С книгите си, със създадените с активното му участие кабинети по криминалистика, както и с богатия практически, изследователски и преподавателски опит, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев има огромен принос за повишаване нивото на криминалистическата подготовка на студентите от Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. През 2020 г. проф. Кунчев бе удостоен с награда „Варна“ за първия том от Курса по криминалистика, за създаването на комплексна магистърска програма по съдебни експертизи и учебен модул „Криминалистика“ в университета.

В началото на февруари предстои публичният online курс „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, който ще бъде воден от проф. Кунчев. Събитието се очаква с интерес, както от студентите, така и от специалисти от практиката.

Предстои издаването на 3-ти и 4-ти том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.

Продължете понататък

Общество

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

MIKA

публикувано

на

от

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Днес излиза най-новата книга на изд. “ЕРА” с провокативното название “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата” на Ника Набокова.

Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.

Всички ситуации, през които минава такава връзка – любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения – Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови!

Ника Набокова е автор на пет книги, изключително популярен блогър и успешна бизнес дама. С нейна помощ много жени са се справили с трудни житейски ситуации. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Продължете понататък
Обществопреди 5 часа

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Lifestyleпреди 12 часа

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

Музикапреди 12 часа

Виктория с три награди за най-добър онлайн концерт

Lifestyleпреди един ден

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

Lifestyleпреди един ден

Danonino стартира кампания „Голям порасни, големи добрини прави“

Музикапреди един ден

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди 2 дни

Над 435 000 картодържатели на обновената BILLA Card

Културапреди 2 дни

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Tехнологиипреди 2 дни

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

Обществопреди 2 дни

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Горещо