Connect with us

Култура

Издателство №1 в света лицензира книга на СОФТПРЕС

Avatar

Публикувано

на

unnamed

„Софтпрес“ сключи договор с издателство №1 в света – Penguin Random House, за аудио правата на „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков. 

От 10 ноември биографията на легендарния български футболист, прочетена лично от него, ще бъде достъпна за всички испаноговорящи като аудиокнига, която може да бъде закупена от платформата на Amazon Audible. Камата разказва за пътя към успеха, за трудностите и предизвикателствата, за разочарованията и триумфа, така че слушателите имат възможност да чуят историята му от първо лице с неговия глас. Екипът, който стои зад испанското аудио на най-продаваната биография у нас, е същият, който отговаря за аудиокнигата на Мишел Обама, спечелила награда „Грами“ в категория за най-добра аудиокнига, както и за предстоящата аудиокнига на Барак Обама – „Обетована земя“.

С богата история, датираща още от 1838 година, днес Penguin Random House е международен конгломерат от над 300 импринта. Част от голямото семейство на издателството са над 70 носители на Нобеловата награда и стотици от най-продаваните автори в света.

„Сключването на този исторически за българското книгоиздаване договор е изключителна чест и отговорност за нас – коментира управляващият директор на „Софтпрес“ Милена Стефанова. – Той е логично продължение на безпрецедентния интерес, който биографията на Христо Стоичков породи и у нас, и зад граница, реализирайки рекорден тираж от 70 000 екземпляра само на български език. Нещо повече – вярваме, че партньорството с Penguin Random House надхвърля значението на конкретния проект и ще доведе до много нови възможности за книжния ни пазар, особено ценни в тази изпълнена с предизвикателства година.“

От 10 ноември в продажба са и испанското и английското хартиено издание на „Христо Стоичков. Историята“. Те ще се разпространяват в търговските обекти на футболен клуб „Барселона“, както и онлайн в Amazon САЩ, Amazon Испания и в сайта на каталунците. Биографията на Камата на испански и английски може да бъде закупена също от www.8hristo.com и от www.soft-press.com. Премиерата на книгата ще се проведе през пролетта на 2021 г. с домакин на събитието – футболен клуб „Барселона“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement