Connect with us

Галерия

Изкуство в Бизнес парк София

Avatar

Публикувано

на

Бизнес парк София открива изложба на артистите с ателиета в Парка

На 12 октомври, четвъртък, от 18 часа ще се проведе откриването на първа групова изложба и публична дискусия за изкуството в Бизнес парк София. В атриума на сграда 10 /до „Чичоне“/ екипът зад културната програма на Парка ще разкаже за опита си с първите творчески ателиета от тази година и дългосрочната визия за развитие на изкуството и културата в парка. След дискусията следва и официалното откриване на изложба на тема “Поглед в кухнята на ателието”, която ще ни запознае с творби, създадени в ателиетата в Бизнес парк София през последните месеци. Събитието рамкира финалния етап на пилотния проект за отдаване на работни пространства на артисти от различни дисциплини.

В дискусията за изкуство в Парка ще вземат участие изявени професионалисти в сферата на културата и изкуството от България — съвременният артист Радостин Седевчев, скулпторът Мартиан Табаков, кураторите Теодора Коцев и Владия Михайлова и дигиталният артист Калин Серапионов, които от месеци участват във формирането на културната програма в Парка. Те ще ни разкажат повече за приноса на изкуството в развитието на модерна и жива градска среда и ще обсъдят предизвикателствата и бъдещите планове за културно развитие на най-голямата офис зона у нас.

След дискусията ще бъде открита групова изложба с творби на артистите, които работят в ателиетата в сградите на Бизнес парк София от април тази година. В момента на територията на Парка са отворени дест творчески ателиета: на танцовите трупи Karkashian & Artists и ATOM Teатър, стрийтарт художника Алекси Иванов, калиграфите Letter Collective, визуалнитe артисти Мария Налбантова, Аксиния Пейчева, Гергана Иванова, Радостин Седевчев, Деница Милушева и Ким Холман.

Събитието е поредна стъпка от дългосрочната трансформация на Бизнес Парк София в активен градски център и мултифункционално място за обществено обслужване, отдих и рекреация на всякакви възрастови групи.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement