Connect with us

Култура

Излезе нова поредица български книжки за деца

Avatar

Публикувано

на

Istorii ot golemia dvor Izcheznaloto slunce

На пазара вече е първата книжка от най-новата поредица български книжки за деца – „Истории от големия двор“. Книгите са с красиви цветни илюстрации, а историите разпалват детските фантазии и възпитават малките читатели в любов към природата и животните около нас.
Главни герои в поредицата са охлювчето Арко и таралежчето Алкау, които изследват тучния, зелен свят в двора на познатия вече на българската публика Унки Марлюнки. Дребните животинки са неустоими образи – пъстри, изобретателни, откриващи света с шеметни, вълнуващи приключения.

„Арко и Алкау се родиха във въображението на малкия ми син Явор. Реших да поощря тези негови първи мигове на съзидателност като създам цяла поредица с истории за уникалните герои” – споделя авторът Иван Раденков.

След като подбират историите Иван и Явор ги споделят с илюстраторката Яна Казакова. Тя вдъхва живот на героите със своите цветни моливи и когато споделя първите си скици с малкия Явор и баща му, те възкликват възхитени – „Това наистина са Арко и Алкау! Точно както си ги представяхме”!

И така се ражда първата книжка от поредицата – „Изчезналото слънце”.

Istorii_ot_golemiq_dvor otkus-2 Istorii_ot_golemiq_dvor otkus-1

Авторът е познат на малките читатели и родителите им от поредицата книги за татковци, които наскоро пусна на пазара – „Невероятните приключения на Унки Марлюнки“ и „Унки пътешества в космоса“.
Поредицата „Истории от големия двор” е отпечатана на качествена хартия, на която уникалните рисунки с акварелен молив правят света на героите привлекателен за малките читатели и техните родители.
Още преди българската си премиера, книжката бе преведена и представена на книжния панаир във Франкфурт, Германия, където се напълно заслужено се радва на изключително внимание. Предстои представяне и на панаира на детската книга в Болоня, Италия.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement