Connect with us

Музика

Излезе първият ремикс на песен на Емил Димитров

Avatar

Публикувано

на

Vizia

Една от най-емблематичните песни на легендарния Емил Димитров „Нашият сигнал“ вече може да бъде чута в нов, модерен аранжимент. Това е първият ремикс на песен на любимия на няколко поколения изпълнител.

Автори на новия аранжимент са Емил Димитров-син и Дани Милев, които отдавна работят заедно по различни проекти, но този път са в екип с колоритното хип-хоп дуо Young BB Young.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]YoungBBYoung[/media-credit]

„Много хора ме питат защо чак сега правим този ремикс. След като успешно направихме ремикс на рефрен от „Нашият сигнал“ за телевизионния клип на Загорка Ретро, реших да продължим предизвикателството и да ремиксираме цялата песен с гласа на Емил в негова  памет и като доказателство, че ретрото има свой модерен  живот. Нещата се случват, когато им дойде времето. Идеята ретрото отново да звучи, да бъде отново на мода е продължение на желанието на баща ми някои от емблематичните му песни да бъдат представени по нов начин.“– сподели Емил Димитров-син.

„Голяма е отговорността и предизвикателството да направиш ремикс на толковa  емблематична песен. Добавихме модерен и съвременен звук  и се получи добра комбинация между ретро и трап звучене. И тъй като забавлението е нещото, което никога не излиза от мода, независимо дали говорим за миналия век или днес, вярваме, че парчето има всички шансове да се превърне в летния  хит на 2016 г..“ – добавиха рапърите от Young BB Young.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]Emil_Dimitrov[/media-credit]

„Проектът  имаше много предизвикателства от стилово, музикално и техническо естество. Оригиналът е от края на 60-те години и уникалното при него е, че пулсацията, ритъмът е един от първите сполучливи опити за смесването на фолклора и популярната музика. Всъщност в основата на оригиналната песен е българският неравноделен размер 9/8-ми, характерен за фолклора ни. Това е фактически  „Дайчово хоро“, преработено през призмата на Емил Димитров. Сега си представете, че цялата тази палитра и настроение трябва да се преработи в 4/4-ти в друго темпо,  за да бъде слушаемо, модерно и танцувално в една друга епоха и изпято отново от  Емил Димитров, години след като не е с нас.“ – споделя детайли от направата на ремикса Дани Милев.

Advertisement

„Трябваше да пресъздадем различни времена, пространства и усещания, същевременно звукът трябваше да е на едно ниво и да запазим настроението. Всичко е изсвирено наживо, а като специален гост поканихме актьора Даниел Цочев, който успя да пресъздаде част от текста. Но гласът на Емил присъства и не ни е напускал през цялото време…от 60-те до днес. Работата продължи няколко месеца, имаше десетки различни търсения и варианти, докато стигнем дотук.  „Ново“ ретро в стил ранен фънк с диско елементи, съчетани с  най-новото –  прочита на Young BB Young, който днес е на мода сред младите. Работехме три различни поколения и смятам, че се получи много добро парче в т.нар. retro-cool стил, който в последно време оглавява световните музикални класации. “ – дoбавя Емил Димитров-син.

Ремиксът на „Нашият сигнал“ може да бъде чут на тук –

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement