Connect with us

Култура

Излиза „В очакване на Боджангълс”, пеещият бестселър на Оливие Бурдо!

Avatar

Публикувано

на

Cover V ochakvane na Bodjangles

На 3 февруари излиза „В очакване на Боджангълс” – един роман за музиката, танца и огромната любов, очаровал и широката публика, и критиката! Издаден първоначално в 2000 екземпляра, „В очакване на Боджангълс” достига за нула време тираж от 200 000!

В очакване на Боджангълс (превод: Росица Ташева, изд. „Колибри“) е смешновата и трогателна история, която ще ви принуди да се усмихвате през плач. Една вълшебна любов свързва бащата с необикновената му жена, синът е безмерно щастлив с шантавите си родители, а майката… Тя е сияйна и остроумна, нежна и мечтателна, непредвидима и свободна духом. Превърнала е живота на всички около себе си в празненство, в един безкраен танц на фона на любимата й песен – „Мистър Боджангълс” на Нина Симон. Но един ден стига твърде далеч и сладката й лудост се превръща в клинично безумие. Отвъд всички емоции, които поражда у нас това екстравагантно семейство, авторът ни призовава ни повече, ни по-малко да „сритаме разума в задника”. И някак успява да ни убеди, че това би ни доставило несравнимо удоволствие.

„Със своята пееща проза Оливие Бурдо кара сълзите да се усмихват и радостта да плаче. Той заслужава успеха, на който неминуемо ще се радва тази вълнуваща история”, признава литературният критик и журналист Жером Гарсен. Бурдо започва да пише на 17 години, когато баща му донася вкъщи един „допотопен компютър”. Известно време работи като служител в брокерска къща, а когато изгубва работата си, решава да се посвети на литературата. За седем седмици написва шантавата книга, която ще нарече „В очакване на Боджангълс”. И късметът му се усмихва – веднага след излизането си през 2014 г. романът предизвиква огромен читателски интерес и е удостоен с 5 (пет!) награди: Франс Кюлтюр Телерама, голямата награда РТЛ-Лир, наградата Еманюел Роблес, наградата Роман Франс Телевизион и Наградата на Литературната академия на Бретон и на областта на Лоара.

Continue Reading
Advertisement